05 / 05 / 2024

sütlüce bina yıkımı

sütlüce bina yıkımı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sütlüce'de sıkıntılı 9 binadan 2'sinin yıkıldığını, 7'sinde ölçümlerin sürdüğünü belirterek, sürecin sonunda bu binalardan hangisinde yaşamın devam edip etmeyeceğine karar verileceğini açıkladı. 

İstanbul'da 5 binadan 1'i Sütlüce'deki gibi!

İstanbul Sütlüce'de yıkılan apartmanın ardından İstanbul'daki diğer binalar gündeme geldi. Mühendisler, her 5 binadan 1'inin Sütlüce'deki binaya benzer özellikler taşıdığını belirttiler.

İmar barışı doğru ancak eksik bir karar!

Kentsel Dönüşüm Yasası çıktığından beri 600 kentsel dönüşüm projesine imza atan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, 24 Temmuz Salı günü yıkılan Sütlüce’deki bina vesilesiyle imar affının yeniden revize edilmesine dikkat çekti. 

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Duraker ve Serap Gürel ortaklığında kuruldu.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

sütlüce bina yıkımı Haberi

sütlüce bina yıkımı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Sütlüce'de 24 Temmuz'da, zemininde toprak kayması oluşması sonucu çöken 4 katlı apartman ile risk altında bulunan diğer binalarla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Bina çökmesinden üzüntü duyduklarını ancak can kaybı olmamasının en büyük tesellileri olduğunu ifade eden Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nda özellikle Tarlabaşı'nda yağış sonrası böyle durumlar yaşanabildiğini dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre burada sıkıntılı 9 bina bulunduğunu da sözlerine ekleyen Demircan, "Bu 9 binanın 2'si, ana bina ve arkasındaki küçük gecekondu ile yıkıldı. Kalan 7 binayı da kontrol altında tutuyoruz. Bu 9 binayı tahliye ettik. Bu binalarda yaklaşık 72 bağımsız bölüm var. Burada 38 aile bizim şu anda misafirimiz. 34 aile de kendi imkanlarıyla yakınlarının yanlarında kalmaya devam ediyor. Demek ki...