03 / 05 / 2024

Suudi Kral Abdullah

Suudi Kral Abdullah

Suudi Arabistan’da “Harem Şeyhi” olarak görev yapan ve orada arazisi bulunan Hacı Emin Paşa’nın torunları, Sevda Tepesi’nin imara açılması dolayısıyla, kendilerinin de bu ülkedeki haklarının ödenebileceği beklentisi içine girdi

Kral Abdullah, Sevda Tepesi'ne otel değil 4 villa yapacak!

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın 28 yıl önce satın aldığı İstanbul Boğazı'na hakim Sevda Tepesi'nin akıbeti belli oldu. Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, geçen hafta imara açılan tepeye Kral'ın 4 villa yapacağını açıkladı

Kral Selman'a Koç Holding önerileri! 

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Fenerbahçe - Galatasaray arasındaki Süper Kupa finalinin oynanamaması  sosyal medyada da konu geniş yer tuttu. X'te 27,7 bin takipçili bir hesaptan Kral Selman'a Ali Koç'un şirketleri ile ilgili çarpıcı bir öneri geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Putin ve Kral Selman petrol piyasalarını görüştü!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kovid-19 salgını ve petrol piyasalarındaki gelişmeleri ele aldığı açıklandı.

Putin ve Suudi Kral Abdülaziz işbirliği anlaşması imzaladı!

Rusya ile Suudi Arabistan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Riyad ziyareti sırasında uzun vadeli OPEC+ işbirliği anlaşması imzalandı.

Abdullah Müftüoğlu: İnşaat sektörüne güvenimiz tam!

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Müftüoğlu, Türkiye ekonomisine ve inşaat sektörüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek Türkiye'ye gelecek yıllarda da yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 

Suudi Arabistan'da gayrimenkulü olan Katarlılara ambargo!

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, istisnasız tüm hacıların güvenliğinin sağlanması konusunda Hac ve Umre Bakanlığına talimat verdiği bildirildi.

Ürdün Prensi Ali'den tapu arşivi ziyareti!

Ürdün Kralı Abdullah'ın kuzeni Prens Ali, tapu arşivini ziyaret ederek Ürdün'ün Osmanlı dönemine ait tapu kayıtlarını inceledi.

Kuleli Askerli Lisesi binası Suudi Arabistan Kralı'na mı satıldı?

TSK içindeki bir grup askerin darbe girişiminin ardından OHAL kararnamesiyle kapatılan askeri okullar hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Kuleli Askeri Lisesi binası ve yerleşkesiyle birlikte, Suudi Arabistan Kralı'na satıldı.

Eski Suudi Kralı Fahd’ın miras davasına itiraz!

2005’te ölen eski Suudi Kralı Fahd’ın mirasından İngiltere’de yaşayan gizli eşine pay veren mahkeme kararı, oğlu Prens Abdülaziz’in itirazı üzerine temyiz edildi.

Beyttürk İnşaat Yalova projesinde satışlar Mart 2017'de başlayacak!

Geçtiğimiz ay Suudi Kralı Selman Bin Abdülaziz ile birlikte gelen heyette yer alan Kimma Huizama Group, Beyttürk İnşaat ile ortaklık anlaşması imzaladı. Projenin satışları Mart 2017'de başlayacak.

Suudi Baka Holding'den Türkiye'ye 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı!

11 Nisan’da Suudi Kral ile Türkiye’ye gelen Suudi işadamları, yatırım için geri dönmediler. Baka Holding’in Başkanı Mansour Al Othaimin,Türkiye'de yapacakları gayrimenkul yatırımının 1 milyar dolardan az olmayacağının altını çizdi.

Suudi Arabistan Kralı halkına ev sözü verdi!

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, "Vatandaşlarımız için gerekli konut ve iyi bir yaşam kalitesini sağlamak temel önceliğimizdir" dedi.

Mardan Palas Oteli Sayıştay raporunda!

Cumhuriyet Gazetesi'nden Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz’in, Antalya’da yapılacak G-20 zirvesi için “kapattığı” Mardan Palas’ın Sayıştay raporundan söz ediyor. İşte o yazı:

Suudi Kral Marden Palace'ı 18 günlüğüne kapattı!

G-20 Liderler Zirvesi için Antalya'ya gelecek olan Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz, 1000 kişilik heyetiyle Mardan Palace'ta konaklayacak.

Suudi Kral Abdullah Haberi

Suudi Kral Abdullah

Medine’de yaklaşık 5 asır önce iki dönem “Harem Şeyhi” olarak görev yapan Hacı Emin Paşa’nın mirasçılarının avukatı Olgun Polatsoy, takip ettiği tereke işlemlerinin, devlet tarafından istimlak edilen yerler, halen boş olan arazilerki olan gayrimenkuller olmak üzere 3 aşamada sürdürüldüğünü kaydetti.

Hacı Emin Paşa’nın Suudi Arabistan’daki terekesinin toplam değerinin 1.4 milyar ile 1.7 milyar dolar arasında değişebileceğini belirten Polatsoy, Kral Abdullah’ın da arazisinin bulunduğu Sevda Tepesi’nin imara açılmasıyla, mirasçılarının da haklarının teslimi için beklenti içerisine girdiğini söyledi.


60 dolayında mirasçı var


Hacı Emin Paşa’nın mirasçılarından Hatice Celaloğlu (75),  5’inci kuşaktan torunu Münir Karan ve Ayşe Nimet Seydem ile Mustafa Sermet Yaşar, aile soy ağacı hakkında bilgi verdi. Ayşe Nimet Seydem, Suudi Arabistan’da büyük dedesi Hacı Emin Paşa’dan kalma arazinin bugün 60 civarında mirasçısı...