29 / 04 / 2024

suudi kral

suudi kral

2006 yılında Erdoğan'ın talimatı ile hazırlanan Boğaziçi İmar Yasası tasarısı yasalaşırsa Boğaziçi'nde arsa sahipleri arsalarının yüzde 75'ini kamuya terk ederse imar, iskan izni alabilecekmiş. Boğaz'daki saray ve köşkler de belediyelere geçecekmiş.

Türkiye'ye gelen yardımlar bütçe olarak kaydedilecek!

Hükümet, Suudi Kral'ın Türkiye'ye 10 milyar dolar yardım tartışmaları sürerken yurtdışından gelen hibe ve yardımların bütçeye gelir kaydedilmesi için yasan düzenleme hazırladı

Sevda Tepesi bir turizm yatırımıdır!

Hürriyet Gazete Yazarı Melis Alphan, Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Sevda Tepesi açıklamaları ile ilgili yorumlarını kaleme aldı. İşte o yazı!

Erdoğan Bayraktar: 10 milyar dolar gelmedi, gelebilir!

Milliyet Gazete Yazarı Güngör Uras, Suudi Kral'ın 10 milyar getirdi açıklamaları ile ilgili Bakan Erdoğan Bayraktar ile konuştu. İşte o yazı!

Kral Selman'a Koç Holding önerileri! 

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Fenerbahçe - Galatasaray arasındaki Süper Kupa finalinin oynanamaması  sosyal medyada da konu geniş yer tuttu. X'te 27,7 bin takipçili bir hesaptan Kral Selman'a Ali Koç'un şirketleri ile ilgili çarpıcı bir öneri geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Putin ve Kral Selman petrol piyasalarını görüştü!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kovid-19 salgını ve petrol piyasalarındaki gelişmeleri ele aldığı açıklandı.

Putin ve Suudi Kral Abdülaziz işbirliği anlaşması imzaladı!

Rusya ile Suudi Arabistan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Riyad ziyareti sırasında uzun vadeli OPEC+ işbirliği anlaşması imzalandı.

Suudi Arabistan'da gayrimenkulü olan Katarlılara ambargo!

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, istisnasız tüm hacıların güvenliğinin sağlanması konusunda Hac ve Umre Bakanlığına talimat verdiği bildirildi.

Kuleli Askerli Lisesi binası Suudi Arabistan Kralı'na mı satıldı?

TSK içindeki bir grup askerin darbe girişiminin ardından OHAL kararnamesiyle kapatılan askeri okullar hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Kuleli Askeri Lisesi binası ve yerleşkesiyle birlikte, Suudi Arabistan Kralı'na satıldı.

Eski Suudi Kralı Fahd’ın miras davasına itiraz!

2005’te ölen eski Suudi Kralı Fahd’ın mirasından İngiltere’de yaşayan gizli eşine pay veren mahkeme kararı, oğlu Prens Abdülaziz’in itirazı üzerine temyiz edildi.

Beyttürk İnşaat Yalova projesinde satışlar Mart 2017'de başlayacak!

Geçtiğimiz ay Suudi Kralı Selman Bin Abdülaziz ile birlikte gelen heyette yer alan Kimma Huizama Group, Beyttürk İnşaat ile ortaklık anlaşması imzaladı. Projenin satışları Mart 2017'de başlayacak.

Suudi Baka Holding'den Türkiye'ye 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı!

11 Nisan’da Suudi Kral ile Türkiye’ye gelen Suudi işadamları, yatırım için geri dönmediler. Baka Holding’in Başkanı Mansour Al Othaimin,Türkiye'de yapacakları gayrimenkul yatırımının 1 milyar dolardan az olmayacağının altını çizdi.

Suudi Arabistan Kralı halkına ev sözü verdi!

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, "Vatandaşlarımız için gerekli konut ve iyi bir yaşam kalitesini sağlamak temel önceliğimizdir" dedi.

Mardan Palas Oteli Sayıştay raporunda!

Cumhuriyet Gazetesi'nden Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz’in, Antalya’da yapılacak G-20 zirvesi için “kapattığı” Mardan Palas’ın Sayıştay raporundan söz ediyor. İşte o yazı:

Suudi Kral Marden Palace'ı 18 günlüğüne kapattı!

G-20 Liderler Zirvesi için Antalya'ya gelecek olan Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz, 1000 kişilik heyetiyle Mardan Palace'ta konaklayacak.

Suudi Kralı Salman, Mardan Palace’ı 18 günlüğüne kapattı!

G-20 zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan S.Arabistan Kralı Salman, Mardan Palace’ı 18 günlüğüne kapattı. 1000 kişilik heyetiyle konaklayacak olan Kral 18 milyon dolar ödeyecek.

Suudi Arabistan Kralı Salman Mardan Palace'ta konaklayacak!

Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi'ne katılacak Suudi Arabistan Kralı Salman ve 1000 kişilik heyeti, Mardan Palace'ta konaklayacak. 546 saray odası hazırlanan heyette Kral, geceliği 15 bin Euro'luk Royal Suit Villa'da kalacak...

suudi kral Haberi

suudi kral



Suudi Kralı'na izin çıkarken, Boğaziçi'nde yeni inşaatlara da yeşil ışık yanacak


'Kral yasası' tartışılır


SUUDİ Arabistan Kralı'na Sevda Tepesi'nde inşaat izni sağlayacak yasa taslağında tartışmalı maddeler var. İşte satırbaşları...


Boğaz'daki arsasının yüzde 75'ini kamuya terk eden, kalanına inşaat yapabilecek. Kral da Sevde Tepesi'nin yüzde 75'ini bırakacak.

Boğaz'daki yapılarda değişikliğe gidemeyenler, arsalarının yüzde 50'sini belediyeye verirse imar, iskan izni alabilecek. Kaçak yapılaşma bedeliyle yasallaşacak.

Çırağan Sarayı, Dolmabahçe gibi saraylar Hazine'den belediyelere devredilecek.

TEBERNÜŞ KİREÇCİ'nin haberi





Sevda Tepesi'nde Suudi Kral'a inşaat yolu açan imar yasası değişikliği...