07 / 05 / 2024

suudi yatırım

suudi yatırım

Suudi işadamlarının gözü Türkiye'de. Rimall Invest Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tataroğlu, ülkemize yaptıkları yatırımları ve yapacakları projeleri anlattı.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Suudi yatırımcıların gözü Trabzon'da!

Dünyanın en büyük gayrimenkul yatırım ve emlak fuarlarından olan Cityscape Global, bu sene 9-11 Kasım tarihlerinde gerçekleşiyor. Fuara Suudi Arabistan'dan yoğun katılım gerçekleşti.

Araplardan Türkiye’ye 100 milyon dolar yatırım!

Suudi Arabistan merkezli SAK Consultants'ın Yönetim Kurulu Başkanı Solaiman El Khereiji yaptığı açıklamada Türkiye'de tarım, sağlık ve konaklama alanında bir dizi yatırım üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Demir İnşaat 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Suudi Arabistan, Katar ve Yemen'li yatırımcıların kurduğu SQY Investment Grup ile Demir İnşaat, bu yıl 2 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Araplar Türkiye'ye 100 milyar dolar yeni yatırım yapacak!

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şirketleri Türkiye'yi yüzlerce milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı.

Fas’a 220 milyon dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı!

Suudi Arabistan merkezli Acwa Pover Şirketi'nin Fas’a yenilenebilir enerji alanında 220 milyon dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.

ABD, Arabistan'ın 750 milyar dolarlık yatırımına el koyabilir!

ABD’nin ‘11 Eylül’ tasarısını kabul etmesiyle Suudi Arabistan’ın ABD’deki 750 milyar dolar yatırımı tehlikeye girdi. Açılacak davalarda, tazminat teminatı olması nedeniyle bu varlıklara el koyma ve dondurma hakkı var.

Suudi yatırımcıların Samsun'a ilgisi büyük!

istanbul 10.yıl Gayrimenkul Fuarı ve Arap- Türk Zirvesine Samsun'dan katılan Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek "Suudi yatırımcıların Samsun'a ilgisi büyük. Kente 2 milyar dolarlık yatırım hayal değil"dedi

Sulaiman Al Muhaidib, Fethiye'ye 500 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık gayrimenkul ve enerji yatırımı yapan Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, Fethiye Ölüdeniz ve çevresine yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yapmak için geldi.

Suudi Baka Holding'den Türkiye'ye 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı!

11 Nisan’da Suudi Kral ile Türkiye’ye gelen Suudi işadamları, yatırım için geri dönmediler. Baka Holding’in Başkanı Mansour Al Othaimin,Türkiye'de yapacakları gayrimenkul yatırımının 1 milyar dolardan az olmayacağının altını çizdi.

Türk ve Arap şirketleri 900 milyon TL’lik yatırım sözleşmesi imzaladı!

JNR Fuarcılık tarafından ana sponsor Ağaoğlu Şirketler Grubu ve Suudi Arabistan’dan Daleel Group ile ortaklaşa düzenlenen 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, Türkiye için önemli iş bağlantılarına tanıklık ederken bir yatırım şovuna dönüştü.

suudi yatırım Haberi

suudi yatırım

Türkiye'nin güvenli liman olması ve Batı'daki İslamofobi akımı Suudi yatırımcıların rotasını Türkiye'ye çevirdi. Önce gayrimenkul alımıyla gelen Suudi sermayesi şimdi sanayi ve enerji yatırımlarına yönelmeye başladı. Suudi Arabistan'ın büyük holdingleri Düzce'de, Eskişehir'de, Trabzon'da fabrikalar kuruyor.


KONUT İNŞA EDECEK

Körfez sermayesine danışmanlık veren Rimall Invest Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tataroğlu, bir Suudi yatırımcının İstanbul'dan 20 milyon liralık AVM ve 20 milyon liralık bina satın aldığını anlattı. Edinilen bilgilere göre, adının açıklanmasını istemeyen Suudi işadamı aldığı binayı bir okula kiraya verdi. Tataroğlu, "Şirketin, yeni alımlar yapmak için 30 milyon liralık bütçesi bulunuyor" diye konuştu. Türkiye'ye arsa alarak giren son Suudi Arabistanlı işadamı ise Adil Al Husayni oldu. Adil Al Huseyni Holding isminde şirketi olan Husayni, 50 milyon dolarlık arsa satın aldı. İşadamı, İstanbul...