29 / 04 / 2024

Suvari Alay Köşkü

Suvari Alay Köşkü

2000 yılında Maslak'ta İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından inşası devam İstanbul Kongre Merkezi'nin inşaatı el değiştirmiş. Vakfın bir türlü inşaatı tamamlayamaması üzerine Kültür Bakanlığı, inşaatı Vakıf'tan almış.

Habiban Mimarlık ve İnşaat Restorasyon Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Habiban Mimarlık ve İnşaat Restorasyon Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Harun Alay tarafından kuruldu.

Sancaktepe'deki 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı taşınacak!

Sancaktepe'deki 4.Kara Havacılık Alay Komutanlığının Trakya'da bir bölgeye taşınmasına yönelik proje çalışmasının olduğu açıklandı...

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi 16 Aralık'ta açılıyor!

Esenler'de 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nın bulunduğu kışlada hayata geçirilen Esenler Millet Bahçesi, 16 Aralık 2018 tarihinde saat 13:00'de açılıyor.

Mersin Hamidiye Alayı Kışlası arazisi imara açılmasın!

Mersin Hamidiye Alayı Kışlası olarak inşa edilen 30 bin metrekare arazinin imara açılması ile ilgili tepkiler sürüyor.

Balay Mimarlık Madencilik İnşaat Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Balay Mimarlık Madencilik İnşaat Ve Mühendislik Limited Şirketi 400 bin TL sermaye ile bugün Bülent Alay imzasıyla kuruldu.

Esenler Metris Kışlası şehitler parkı oluyor!

Esenler, 2.5 milyon metrekare ile kentsel dönüşümle üretilmiş dünyanın en büyük şehir parkından sonra ikinci büyük bir parka daha kavuşuyor. 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nın bulunduğu 170 dönüm kışla, 15 Temmuz Şehitler Parkı olacak.

Hazine-i Evrâk Binası Arşiv Müzesi'ne dönüştürülecek!

İtalyan mimar Fossati tarafından 1848'de yapılan, Gülhane Parkı'nın girişindeki Alay Köşkü'nün karşısında yer alan tarihi Hazine-i Evrâk (Evrâk Hazinesi) binası Arşiv Müzesi olarak geri dönüyor.

Fevzi Çakmak Köşkü müze olacak!

Çankaya Köşkü yerleşkesindeki Mareşal Fevzi Çakmak Köşkü’nün lojman haline getirileceği iddiası üzerine Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı, Mimarlar Odası yöneticilerini yerleşkeye davet ederek Fevzi Çakmak Köşkü hakkında bilgi verdi.

Balsun Organizasyon Danışmanlık Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Balsun Organizasyon Danışmanlık Turizm Ticaret Limited Şirketi, Cem Balsun tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 1 Aralık'ta Fatih, Aldemdar Mahallesi, Alay Köşkü Caddesi'nde kuruldu.

Fikri Işık: Hiç kimse rant niyetiyle OSB'ye yaklaşmasın!

OSB'lerin ülkenin kalkınmasının dinamoları olduğunu söyleyen Sanayi Bakanı Işık, "Hiç kimse rant niyetiyle OSB'lere yaklaşmasın. OSB'lerden arsa alayım da yarın daha pahalıya satarım diyen elini ateşe atar" dedi

Sancaktepe'de Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi yapılacak!

Sancaktepe'de 4 milyon metrekare alan üzerinde yer alan 23. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nın arazisi üzerine Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi inşa edilecek...

Alay köşkü yeniden düzenleniyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yurt genelinde başlatılan 'Edebiyat Müzeleri' projesi kapsamında, Topkapı Sarayı surlarına inşa edilen Tarihi Alay köşkü binası, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müzesi ve Kütüphanesi olarak yeniden düzenleniyor  

İstanbulda Alay Köşkü Edebiyat Müzesi oluyor!

Doğan Hızlan Hürriyet Gazetesi'ndeki Bakış adlı bugünkü köşesinde "İstanbul’da Alay Köşkü Edebiyat Müzesi oluyor" başlıklı yazıyı kaleme aldı

Suvari Alay Köşkü Haberi

Suvari Alay Köşkü



Bakanlık, Kongre Merkezi'ne el koyuyor


Maslak'taki Kongre Merkezi inşaatı el değiştiriyor. Kültür Bakanlığı, projenin amacından saptırıldığı ve ticari gelir kayısı gözetildiği gerekçesiyle inşaatı İstanul Kültür ve Sanat Vakfı'ndan alıyor. Merkezi Kültür Bakanlığı tamamlayacak.


    İSTANBUL Kültür ve Sanat Vakfı tarafından yaptırılan ve bir süredir Kültür Bakanlığı ile Vakıf arasında tartışmalara neden olan İstanbul Kongre Merkezi inşaatı el değiştiriyor.

    İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın, Maslak'ta 49 yıllığına kiraladığı arazi üzerine yaptırdığı inşaatı Kültür Bakanlığı tamamlayacak.

    Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı'nın ''Devlet yeterli desteği sağlamıyor bu yüzden de inşaat tamamlanamıyor'' şeklindeki sözleri üzerine başlayan tartışma şimdilik Kültür Bakanı...