12 / 05 / 2024

Süveyş Kanalı Mısır

Süveyş Kanalı Mısır

Türkiye ile gergin diplomatik ilişkileri olan Mısır, Türkiye'yi 6 Ağustos’ta yapılacak olan Süveyş Kanalı açılışına davet etti.Projeyle birlikte daha önce bazı noktalarda geçiş için bekleyen gemiler, çift yönlü gidiş-geliş imkânına sahip olacak.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm çağrısı! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul Çalıştayında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekiplerinin hazır olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm çağrısı yaptı... 

Süveyş Kanalı'nın yapım süreci!

Süveyş Kanalı, yılda sağladığı 4,5-5 milyar dolarlık girdisiyle, Mısır ekonomisinde 3’üncü büyük döviz kaynağı olarak kabul ediliyor. İşte bu dev kanalın yapım süreci...

Mısır'ın Yeni Süveyş Kanalı açıldı!

Mısır'ın Yeni Süveyş Kanalı dün açıldı. Eski kanala paralel olarak inşa edilen Yeni Süveyş Kanalı'nın açılış törenine, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da katıldı.

Yeni Süveyş Kanalı bugün açılıyor!

Mısır'da yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan, Avrupa ile Asya arasında en hızlı deniz yolu taşımacılığı güzergahı olacağı belirtilen Yeni Süveyş Kanalı bugün açılıyor.

Mısır'da Yeni Süveyş Kanalı 6 Ağustos'ta açılacak!

Ülke ekonomisine güçlü bir katkı sağlayacağı belirtilen, "Yeni Süveyş Kanalı"nın perşembe günü yapılacak açılış töreni için güvenlik önlemleri arttırıldı.

Yeni Süveyş Kanalı 9 Ağustos'ta açılıyor!

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Yeni Süveyş Kanalı'nın 9 Ağustos'taki açılış törenine Türkiye'nin de davet edildiğini açıkladı.

Süveyş Kanalı 6 Ağustos'ta açılacak!

Türkiye ile gergin diplomatik ilişkileri olan Mısır, Türkiye'yi 6 Ağustos’ta yapılacak olan Süveyş Kanalı açılışına davet etti.Projeyle birlikte daha önce bazı noktalarda geçiş için bekleyen gemiler, çift yönlü gidiş-geliş imkânına sahip olacak.

Mısır'ın Süveyş kanalı projesi ne zaman tamamlanacak?

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri Süveyş Kanalı projesinin açılışına ilişkilerinin sorunlu olduğu Türkiye ve Katar da dahil olmak üzere tüm dünya ülkelerini davet ettiklerini açıkladı.

Yeni Süveyş Kanalı projesi 6 Ağustos’ta tamamlanacak!

İnşaatına 6 Ağustos 2014’te başlanan Yeni Süveyş Kanalı projesi 6 Ağustos’ta 2015’te tamamlanacak. Yeni kanal, Mısır’ın geçiş ücretlerinden elde ettiği yıllık 5.3 milyar dolarlık geliri, 2023 itibarıyla 13.2 milyar dolara çıkaracak.

Mısır'ın Yeni Süveyş Kanalı çöktü: 250 işçi kayıp!

MISIR'da inşaatı süren Yeni Süveyş Kanalı 'nın çökeltim havuzlarından biri kısmen çöktü. Yerel kaynaklar 250 işçinin kaybolduğunu öne sürdü. Mısır yetkililerinden henüz açıklama gelmedi.

Süveyş Kanalı Akdeniz’i bozdu!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi yönetimi, ikinci bir kanal açmak için çalışmalara hız verirken New York Times gazetesinde ilk kanalın Akdeniz’in ekolojik dengesini nasıl olumsuz etkilediğine dair bir makale yayınlandı.

Mısır Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor!

Mısır, Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayan 145 yıllık Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor. 72 kilometrelik projenin 4 milyar dolara mal olması bekleniyor.

Abdulfettah Es-Sisi Süveyş Kanalı projesinin temelini attı!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, yeni Süveyş Kanalı Projesi'nin temelini attıSisi, ismailiye'de düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, daha önce 3 yıl olarak planlanan projenin 1 yılda bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Süveyş Kanalı Mısır Haberi

Süveyş Kanalı Mısır

Mısır, Süveyş Kanalı projesinin açılışı için tüm diplomatik tutumunu bir kenarı itti. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, yapımı bir süredir devam eden Süveyş Kanalı projesinin açılışına ilişkilerinin sorunlu olduğu Katar ve Türkiye de dahil tüm dünya ülkelerini davet ettiklerini bildirdi.


El Ahram gazetesinin aktardığı habere göre Bakan Şükri, açılışın uluslararası ticaretle ilgili olduğunu ve sadece belli ülkelerin çağırılmasının mantıklı olmayacağını düşündüklerini belirtti.


AKDENİZ’DE DENİZ TRAFİĞİ HIZLANACAK


Yeni Süveyş Kanalı projesi, Akdeniz ve Kızıldeniz’i birbirine bağlamakla kalmayıp inşa edilmesi planlanan paralel bir kanalla birlikte deniz trafiğini hızlandıracak.


Projeyle birlikte daha önce bazı noktalarda geçiş için bekleyen gemiler, çift yönlü gidiş-geliş imkânına sahip olacak.


MISIR’IN KANAL GELİRİ YÜZDE 200 ARTACAK


Bu projeyle Süveyş Kanalı’ndan geçecek gemi sayısı ile Mısır’ın kanaldan elde ettiği gelirin yüzde 200′den fazla artacağı...