02 / 05 / 2024

Swissotel ihale sonucunda ne oldu

Swissotel ihale sonucunda ne oldu

Swissotel’in satışı ihalesiyle ilgili 5 yıllık hukuki sürecin sonuna gelindi. Otelin ve üzerinde bulunduğu arazinin 421 milyon TL’ye Fiba Grubu’na satılmasına dair 2010’da verilen belediye encümeni kararının iptali kesinleşti.

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının tesisat işleri için Mekanik İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde çok katlı mağaza niteliğindeki binanın mekanik tesisat işleri için yapılan ihale sonucunda  Mekanik Elektrik İnşaat Taahhüt ile anlaştı.

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının tadilatı için Bartek Elektrik ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde çok katlı mağaza niteliğindeki binanın elektrik tesisat işleri için yapılan ihale sonucunda  Bartek Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret ile anlaştı.

Emlak Konut Riva projesi ile Galatasaray uçacak!

Emlak Konut Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin birinci oturumu 8 Haziran 2017 Perşembe günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek. Projenin ihale sonucunda ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın olacak.

Malatya Büyükşehir 17 parsel sattı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Encümeni, 5 Mayıs Perşembe günü 51 parsel için açık artırma suretiyle ihale düzenledi. Düzenlenen ihale sonucunda satışı gerçekleştirilen 17 parselin toplam değeri 3 milyon 450 bin TL.

Karakaya Baraj Gölü kiraya verilecek!

Karakaya Baraj Gölü 7. Bölge olarak belirtilen Arguvan-Arapgir arasındaki avlak sahasının ihaleyle kiralanacağı bildirildi. 5 yıllık süre için yapılacak ihale sonucunda, kiralama sözleşmesi imzalanacağı belirtildi.

Vakıf GYO Sancaktepe Konut Projesi'nin ihale sözleşmesi imzalandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ile Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Sancaktepe Konut Projesi'nin ihale sonucunda Ana Yüklenici Sözleşmesi imzalandı.

Edirne'de yeni içme suyu isale hattı için ihale yapıldı!

Edirne’de, Kırklareli’nde bulunan Kayalıköy Barajı’ndan getirilecek yeni içme suyu isale hattı için ihale yapıldı. Haziran 2016 tarihinde tamamlanması beklenen çalışma sonucunda Edirne’nin 2050 yılına kadar içme suyu problemi giderilmiş olacak.

2000 yılında Atik Ali Paşa Yalısı otel haline getiriliyormuş!

Özelleştirme İdaresi'nin açtığı ihale sonucunda, 49 yıllığına, 29 milyon 250 bin dolara Four Seasons Hotel'e kiraya verilen Atik Ali Paşa Yalısı 2002 yılında otel olarak hizmete girecekmiş.

Ağaoğlu şirketlerinden Eltes İnşaat Dap Yapı'ya satıldı!

DAP Yapı, emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Kartal’daki denize sıfır 60 dönümlük arsası için Aralık 2012’de yaptığı ihale sonucunda Eltes ile başladığı ortaklığı satın alma ile sonuçlandırdı.

Gediz Ilıca Kaplıcası'nda kanalizasyon çalışması başlatıldı!

Kütahya Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Termal Turizm Merkezi Ilıca Kaplıcası hakkında “İller Bankası tarafından gerçekleştirilen ihale sonucunda yüklenici firma olan Akova İnşaat çalışmalarına başladı." açıklamasını yaptı...

Global, Karadağ'ın çoğunluk hisselerini aldı!

Global Liman İşletmeleri (GLİ), Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığıyla Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen ihale sonucunda Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan genel yük ve kargo terminalinin 30 yıl boyunca işletmesini kazandı...

Akyazı stadı ihale sonucunda 16 firma talip oldu!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, TOKİ ile imzaladığı protokol kapsamında Akyazı Spor Kompleksi'nin ön yeterlilik ihalesi yapıldı. 40 bin seyirci kapasiteli stadyumun da yer aldığı kompleksin inşasına sektörün önde gelen 16 firması talip oldu

Köprü ve otoyol özelleştirmesi Danıştay'a takılacak mı

Av. Emre Alcan œİhaleye katılımı için gerekli geçici teminat miktarının 200 milyon USD olduğunu ve ihale sonucunda imzalayacağı İmtiyaz Sözleşmesinin, Danıştay"ın onayına tabii olacağını belirtti

Swissotel ihale sonucunda ne oldu Haberi

Swissotel ihale sonucunda ne oldu

Danıştay’ın onayladığı iptal kararına yapılan itiraz da reddedildi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım 2010’da düzenlediği ihaleyle Beşiktaş İlçesi’ndeki Swissotel arazisinin, üzerindeki otel ile birlikte; ihalenin tek katılımcısı, aynı zamanda otelin işletmecisi ve arazinin 2032’ye kadar kullanım hakkına sahip olan Fiba Holding bünyesindeki Anadolu Japan Turizm AŞ’ye 421 milyon TL karşılığında satılmasına karar vermişti. Bunun üzerine dönemin CHP’li İBB meclis üyeleri Hakkı Sağlam, Tuncer Özyavuz ve Serdar Bayraktar kararın iptali için İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı. Mahkeme, satış kararını “ihalede açıklık ve rekabet şartlarının sağlanmasının mümkün olmadığı” gerekçesiyle 2012’de iptal etti. 2013’te Danıştay tarafından onanan iptal kararına karşı geçtiğimiz yıl yapılan “karar düzeltme” itirazı da geçen ay reddedildi. Böylece satış kararının iptali kesinleşmiş oldu.



Öte yandan satış kararının iptal olması şu...