02 / 05 / 2024

taca inşaat arabistan

taca inşaat arabistan

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt,"Suudi Arabistan'da 5 bölgede ihtiyaç var. Riyad, Mekke, Medine, Damman bir de Tabuk'ta. Ama her bölgede genelde miktarları farklı olacak. Onları araştırıp, bakacağız. 40 bin civarı konut yapabiliriz."dedi.

İnşaatçıların Suudi Arabistan'da sözleşme hedefi 10 milyar dolar olacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, geçen senenin son çeyreğinde Türk inşaat sektörünün Suudi Arabistan'la 2,7 milyar dolarlık anlaşma sağladığını, bunun 10 milyar dolara çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.

TACA İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeye imza atan TACA İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

TACA İnşaat'ın konkordato davasında yeni gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeler hayata geçiren TACA İnşaat, konkordato talep etmişti. Konkordato talep eden TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

TACA İnşaat'ın konkordato davasında şok gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projelere imza atan TACA İnşaat maddi anlamda zor süreçten geçiyor. Konkordato talep eden TACA İnşaat hakkında yeni bir karar verildi.

İnşaat devi Binladin Group çalışanlardan maaş tepkisi!

Suudi Arabistan’ın en büyük inşaat şirketlerinden olan Binladin Group, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle Nisan ve Mayıs aylarında çalışanlarından bazılarının maaşlarını ödeyemedi. 100 bin çalışanı olan ve 15 milyar dolarlık borcunu yapılandıramayan şirketin, bu ay maaşları ödeyip ödeyemeyeceği de bel

Cidde'de mahsur kalan 195 inşaat işçisi Türkiye'ye getirilmeli!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde mahsur kalan 195 inşaat işçisinin Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan'daki 195 Türk inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’nın Cidde şehrinde yaptığı projede çalışan 195 işçi, Türkiye'ye dönmek için yardım istiyor...

Arabistan'da kalan 200 inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Arabistan’ın Cidde kentinde Türkiye’ye dönmek için bekleyen 200 inşaat işçisi 10 günü aşkın süredir şantiyede kapalı halde yaşıyor...

Abdullah Müftüoğlu: İnşaat sektörüne güvenimiz tam!

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Müftüoğlu, Türkiye ekonomisine ve inşaat sektörüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek Türkiye'ye gelecek yıllarda da yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 

Taca İnşaat markalı konut inşa edecek!

TACA İnşaat, Cibuti'de bir otel, İstanbul'da ise beş şehir oteli birden inşa edecek. Konut projesi yapmakta geç kaldıklarını dile getiren Tayyar Akkurt arsa arayışı içerisinde olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan'da 2 Türk inşaat işçisi mahsur kaldı!

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nden Suudi Arabistan’a çalışmaya giden 3 inşaat işçisinden birinin elektrik çarpması sonucu ölmesi nedeniyle 2 işçinin pasaportlarına el konuldu. Pasaportlarına el konulan 2 işçi 1 yıldır Türkiye’ye dönemiyorlar.

Taca İnşaat, Stuttgart’ta AVM inşa edecek!

Taca İnşaat yurtdışına yöneldi. Almanya’nın otomotiv ağırlıklı önde gelen sanayi bölgelerinden Stuttgart kentinde 160 milyon Euro yatırımla kurulacak alışveriş merkezinde Türk markaları satılacak.

Taca İnşaat, Afrika'da hastane kuracak!

Japon devin Afrika’da başlattığı hastane yatırımlarının hem tasarımını hem de inşaatını Taca gerçekleştirecek. İlk hastane 80 milyon dolara Cibuti’de kurulacak.

taca inşaat arabistan Haberi

taca inşaat arabistan

Expo 2016 için 200 milyon liralık yatırım yapan Taca İnşaat, Dubai Expo’ya odaklandı. Birkaç ay içinde ihaleye çıkılacağını söyleyen Tayyar Akkurt, “El Maktum’un oğlu ile ortak şirket kurduk. Hazırlanıyoruz” dedi


Çiçek ve çocuk temasıyla tüm dünyadan konuklarını ağırlayacak Expo 2016 Antalya'ya Taca İnşaat damgasını vurmaya hazırlanıyor. Etkinlik kapsamında Türkiye'nin sembolü olmaya aday 120 metrelik bir kule ve 5.003 kişilik kongre merkezini toplam 1 yılda hayata geçiren şirketin yeni hedefinde ise 2020'de yapılması planlanan Dubai Expo var. Hazırlıklara başladıklarını anlatan Taca İnşaat'ın patronu Tayyar Akkurt yatırım planlarını ve Expo 2016 'yı anlattı.


Expo süreci nasıl başladı? İnşaatlara ne zaman başladınız?

İstanbul Kongre Merkezi'ni de biz yapmıştık. Tecrübe sahibi olduğumuz için bu ihaleye girdik. 1 yılda tamamladık. Özelliği ise 5 bin 3 koltukla Avrupa...