28 / 04 / 2024

Taca İnşaat Tayyar Akkurt

Taca İnşaat Tayyar Akkurt

Türk müteahhitlerinin dünyada marka olduğunu belirten Taca İnşaat’ın patronu Tayyar Akkurt, “Hem ürün kalitesi hem de zaman açısından bizim üzerimize yok. Bir de Eximbank’ın desteği ile gidersek, alamayacağımız iş yok. Ülkemize ciddi döviz kazandırırız” şeklinde konuştu.

Tayyar Akkurt kimdir?

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt kimdir? Tayyar Akkurt ne zamandan beri inşaat sektöründe çalışıyor? Tayyar Akkurt ve Taca İnşaat'ın hayata geçirdiği projeler nelerdir?

TACA İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeye imza atan TACA İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

TACA İnşaat'ın konkordato davasında yeni gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeler hayata geçiren TACA İnşaat, konkordato talep etmişti. Konkordato talep eden TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

TACA İnşaat'ın konkordato davasında şok gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projelere imza atan TACA İnşaat maddi anlamda zor süreçten geçiyor. Konkordato talep eden TACA İnşaat hakkında yeni bir karar verildi.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

AKM'nin yıkımı için ruhsat verildi!

Beyoğlu Belediyesi'ne AKM'nin yıkılması için başvuru yapan Yeni Yapı-TACA İnşaat Sanayi ve Ticaret Ortak Girişimi'nin başvuru kabul edildi. 

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

Taca İnşaat markalı konut inşa edecek!

TACA İnşaat, Cibuti'de bir otel, İstanbul'da ise beş şehir oteli birden inşa edecek. Konut projesi yapmakta geç kaldıklarını dile getiren Tayyar Akkurt arsa arayışı içerisinde olduğunu bildirdi.

Türk müteahhitler dünyada bir marka!

Türk müteahhitlerinin dünyada marka olduğunu belirten Taca İnşaat’ın patronu Tayyar Akkurt, “Hem ürün kalitesi hem de zaman açısından bizim üzerimize yok. Bir de Eximbank’ın desteği ile gidersek, alamayacağımız iş yok. Ülkemize ciddi döviz kazandırırız” şeklinde konuştu.

Taca İnşaat, Stuttgart’ta AVM inşa edecek!

Taca İnşaat yurtdışına yöneldi. Almanya’nın otomotiv ağırlıklı önde gelen sanayi bölgelerinden Stuttgart kentinde 160 milyon Euro yatırımla kurulacak alışveriş merkezinde Türk markaları satılacak.

Taca İnşaat, Afrika'da hastane kuracak!

Japon devin Afrika’da başlattığı hastane yatırımlarının hem tasarımını hem de inşaatını Taca gerçekleştirecek. İlk hastane 80 milyon dolara Cibuti’de kurulacak.

Taca İnşaat Batı Afrika'da otel inşa edecek!

Batı Afrika'daki Cibuti Cumhuriyeti'nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu 'Djibouti Ports and Free Zone Authority' (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için Taca İnşaat ile anlaştı.

TACA İnşaat, Afrika’ya Cibuti Limanı’ndan giriş yaptı!

Batı Afrika’daki Cibuti Cumhuriyeti’nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu “Djibouti Ports and Free Zone Authority” (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için TACA İnşaat’ı tercih etti.

Taca İnşaat Suudi Arabistan’da 10 bin konut inşa edecek!

Taca İnşaat’ın gündeminde çin hükümeti ile kurduğu stratejik ortaklık var, şirket aynı zamanda dört yıl önce AKM'nin ihalesini kazandı ve nihai kararı bekliyor.

Taca İnşaat Tayyar Akkurt Haberi

Taca İnşaat Tayyar Akkurt

Müteahhitlik konusunda dünyada marka olmuş bir ülke Türkiye… Özellikle gelişmekte olan ülkelerin ihtiyacı olan alt ve üst yapı projelerinde Türk şirketlerinin imzası oldukça fazla. İş gücümüz Avrupa kadar pahalı değil, ürünlerimiz ise Uzakdoğu kadar kalitesiz değil. Bir de çalışkan yapımızı bu iki değerin üzerine koyduğumuzda; dünyada Türk şirketlerinin müteahhitlik konusunda tercih edilmemesi için hiçbir sebep görülmüyor gibi… Ancak geçtiğimiz haftalarda Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt ile sohbetimiz esnasında işlerin uzaktan görüldüğü gibi olmadığını fark ettim. 


EXİMBANK’A ÇAĞRI

Türk şirketlerinin yurt dışında girdikleri ihalelerde en önemli tercih meselesinin finansman olduğunu öğrendim. Örneğin bir Afrika ülkesinin havalimanı projesi var ve bunun için teklif almaya başlıyor. Şayet teklifi projeyi finanse edecek kaynak ile sunduğunuzda, diğer yabancı şirketlerden bir adım öne geçiyorsunuz. Üstelik...