30 / 04 / 2024

tadilat ruhsatı alınması gereken durumlar

tadilat ruhsatı alınması gereken durumlar

İmar mevzuatı gereğince, evin içerisinde yapılacak kimi tadilatlar için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, tadilat ruhsatı alınması gereken durumlar nelerdir? Tadilat ruhsatı alınması gerekmeyen durumlar nelerdir?

Tadilat ruhsatı nasıl alınır?

Dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar belediyeden alınacak tadilat ruhsatı gerektiriyor. Peki, tadilat ruhsatı nasıl alınır? Ruhsat için neler gerekli?

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Vakıf GYO Cubes Ankara'nın tadilat ruhsatı alındı!

Vakıf GYO'nun Ankara İli, Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi'ndeki projesi "Cubes Ankara Projesi"nin yapı tadilat ruhsatı alındı. 

Emlak Konut GYO Saraçoğlu'nda 456 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu projesinde 120 adet olan konut sayısı 116 adet ve 309 adet olan ticari ünite sayısı 340 adet olacak şekilde tadilat ruhsatı alındı. 

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Emlakçılığın yasayla kontrol altına alınması lazım!

Era Gayrimenkul Türkiye'nin 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı beklentilerinin konuşulduğu toplantıda açıklamalar yapan Era Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay, emlakçılığın yasayla kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2018!

İnşaat ruhsatı yenileme işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? 2018 yılında tahsil edilecek yenileme - yeniden ruhsat alınmasına ilişkin ücretler ne kadar?

Emlak Konut Köy projesinde 35 konutun ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO güvencesi ile İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy'de hayata geçirilen Köy projesinde 35 adet konuta ait yapı ruhsatı alındı. 

Emlak dolandırıcılığına karşı alınması gereken 8 tedbir!

Avukat Kadir Kurtuluş vatandaşı emlak dolandırıcılığına karşı uyardı. Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurlarına özel emlak dolandırıcılığına karşı alınması gereken tedbirleri paylaştı. Peki gayrimenkul satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Emlak Konut Zeytinburnu projesinin ruhsatı alındı!

Emlak Konut güvencesiyle, Güney Gayrimenkul-Baş Yapı İnşaat-Akkom Mühendislik-Elit Vizyon Yapı İnşaat İş Ortaklığı imzası ile hayata geçirilecek olan Zeytinburnu Beştelsiz projesinin yapı ruhsatı alındı. Projede 260 ticari ünite ile 218 konut yer alacak.

7 soruda inşaat ruhsatı işlemleri!

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır? İnşaat ruhsat harcı 2017 ne kadar? İnşaat ruhsatı iptal edilebilir mi? diyorsanız işte yanıtı...

Büyükyalı İstanbul'da 226 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut'un Büyükyalı İstanbul projesi kapsamında 191 adet konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 193 adet bağımsız bölüm revizyona gidilmiş, konut sayısı 223 ve ticari ünite sayısı 3 olacak şekilde toplam 226 adet bağımsız bölüm için yapı ruhsatı alındı.

İşmodern Ambarlı'da 151 dükkanın yapı ruhsatı alındı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İşmodern Ambarlı'da 151 dükkanın yapı ruhsatı alındı.

Akyapı-Eşbah Ispartakule projesinin yapı ruhsatı alındı!

Akyapı-Eşbah Yapı Yatırım tarafından Emlak Konut Ispartakule 6. Etap arsasında inşa edilecek Ispatakule projenin yapı ruhsatı alındı.

tadilat ruhsatı alınması gereken durumlar Haberi

tadilat ruhsatı alınması gereken durumlar

Tadilat ruhsatı alınması gereken durumlar!

İmar mevzuatı gereğince, evin içerisinde yapılacak kimi tadilatlar için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise tadilat ruhsatının alınması gerekiyor.


Boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa, ruhsat alınması gerekmiyor. Tadilat ruhsatı alınması gereken durumlar nelerdir?


Dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar tadilat ruhsatı gerektiriyor. Tadilat ruhsatı almak için gerekenler aşağıda sıralanıyor:


Tadilat ruhsatı için gerekli olan bilgi ve belgeler belediyeden belediyeye ve bina tipine göre değişiklik gösteriyor. Ancak genel hatlarıyla istenen belgeler aşağıda sıralanıyor:


-Tadilat ruhsatı dilekçesi (… İlçesi, … Mahallesi, … Pafta, … Ada, … Parsel sayılı yerim için onaylanan projeler doğrultusunda tadilat ruhsatımın düzenlenmesi...