18 / 05 / 2024

Taha Al aydın

Taha Al aydın

Aydın Çevre Ve Şehircilik İI Müdürlüğü'nde kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların talep ve şikayetlerini iletebileceği 'Beyaz Masa' uygulaması başlatıldı. Müdürlüğe başvuran vatandaşlar taleplerini en kısa zamanda tamamlanması sağlanacak.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanına çıktı. İlanlara son başvuru tarihi 27 Şubat 2023 olarak açıklandı.

Aydın'da depreme dayanıksız okullarda yıkım çalışmaları mecliste!

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullarda yapılan güçlendirme ve yıkım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın'da başkasına ait evi satmaya çalışan 6 kişi yakalandı!

Aydın Didim'de sahte belgeler düzenleyerek başkasına ait evi satmaya çalışan 6 zanlı suçüstü yakalandı.

Aydın Efeler'de yapı güvenliğine uygun kentleşme çalışmaları yapılacak! 

Efeler Belediyesi ile Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilciliği arasında yapı güvenliğine uygun kentleşme çalışmalarının yapılması amacıyla protokol imzalandı...

Malatya Valisi Aydın Baruş, depremden etkilenen ilçeleri inceledi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ'da 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Aydın Baruş Battalgazi ilçesinde, ağır hasarlı ve acil yıkım kararı alınan binaları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı...

Aydın'da 429 yıllık cami yeniden ibadete açıldı!

Aydın'da 429 yıllık Hacı Ali Ağa Camisi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Açılışa Buharkent İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ katıldı...

Aydın'daki Hacı Ali Ağa Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunan 429 yıllık Hacı Ali Ağa Camisi, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

TOKİ Bursa ve Aydın'da zemin etüt raporu hazırlatacak!

Bursa İli Yenişehir İlçesi Subaşı Mah. 200 Adet Konut Projesi ve Aydın İli Söke İlçesi, Yenikent Mah. 200 Adet Konut Projesi Kapsamında İmar Planına Esas Jeolojik Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 10:00'da yapılacak.

Aydın'da arazi kavgası: 1 ölü!

Aydın Sultanhisar'da, tartıştığı kardeşini av tüfeğiyle öldüren şüpheli gözaltına alındı. Tartışmanın arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşandığı belirtildi.

Aydın’ın ünlü yemek mekanlarına yıkım kararı!

Aydın Söke’deki meşhur çöp şiş mekanlarına belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Söke Belediyesi’nin gönderdiği tebligatta: "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız." denildi.

Aydın Baruş: Malatya'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile beraber Malatya’daki depremden evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

Aydın Koçarlı Belediye binası yıkılıyor!

Aydın Koçarlı Belediyesi, belediye binasının yıkım çalışmalarına başladı. Yıkılan bina sonrasında yeni yapılan binada Belediye ve Emniyet Müdürlüğü hizmet verecek.

TOKİ'den Aydın'a konut müjdesi!

TOKİ Aydın'ın Efeler ve Nazilli ilçelerinde konut üretmek için harekete geçti. TOKİ Başkanını ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Bekir Kuvvet Erim, "Çalışmalara en kısa sürede başlanacak'' dedi.

Taha Al aydın Haberi

Taha Al aydın

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü giriş katında kurulan Beyaz Masa ile vatandaşlar kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirilecek. Müdürlüğe başvuran vatandaşlar, görevliler aracılığı ile yönlendirilerek taleplerini en kısa zamanda tamamlamalan sağlanacak. Bu sayede hem iş hem zaman kaybı engellenmiş olacak. 


ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 


Çevre ve Şehircilik II Müdürü Taha Al. kentsel dönüşüm ve müdürlüğün çalışmaları konusunda bilgilere vatandaşların Beyaz Masa uygulamasıyla daha kolay ulaşabileceğini söyledi. Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Al. "Daha önce Van'da görev yaptım. Van'da yaşanan depremde hizmet binasından sürünerek çıktım. Kentsel dönüşümün önemini gayet iyi biliyorum. Türkiye genelinde yaklaşık 6.5 milyon konut depreme karşı riskli. Aydın ilinde yaptığımız çalışmalarda bin 24 konut bin 76 işyeri ile bin 300 bağımsız yapının riskli yapı olduğunu tespit ettik. Bu yapılann kentsel dönüşümüne yönelik çalışmalarımız...