03 / 05 / 2024

Aydın'da kentsel dönüşüm için beyaz masa kuruldu!

Aydın'da kentsel dönüşüm için beyaz masa kuruldu!

Aydın Çevre Ve Şehircilik İI Müdürlüğü'nde kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların talep ve şikayetlerini iletebileceği 'Beyaz Masa' uygulaması başlatıldı. Müdürlüğe başvuran vatandaşlar taleplerini en kısa zamanda tamamlanması sağlanacak.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü giriş katında kurulan Beyaz Masa ile vatandaşlar kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirilecek. Müdürlüğe başvuran vatandaşlar, görevliler aracılığı ile yönlendirilerek taleplerini en kısa zamanda tamamlamalan sağlanacak. Bu sayede hem iş hem zaman kaybı engellenmiş olacak. 


ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 


Çevre ve Şehircilik II Müdürü Taha Al. kentsel dönüşüm ve müdürlüğün çalışmaları konusunda bilgilere vatandaşların Beyaz Masa uygulamasıyla daha kolay ulaşabileceğini söyledi. Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Al. "Daha önce Van'da görev yaptım. Van'da yaşanan depremde hizmet binasından sürünerek çıktım. Kentsel dönüşümün önemini gayet iyi biliyorum. Türkiye genelinde yaklaşık 6.5 milyon konut depreme karşı riskli. Aydın ilinde yaptığımız çalışmalarda bin 24 konut bin 76 işyeri ile bin 300 bağımsız yapının riskli yapı olduğunu tespit ettik. Bu yapılann kentsel dönüşümüne yönelik çalışmalarımız sürüyor" dedi.


Yeni Asır Ek


Geri Dön