02 / 05 / 2024

tahir çalgüner

tahir çalgüner

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Şentepe-Yenimahalle arasına teleferik hattı inşa edilmesine yönelik kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda olumsuz karar çıktı...

Tahir Çalgüner: Kelime oyunu ile ODTÜ'yü yol yapıyorlar!

Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Tahir Çalgüner 2014 başlarında, ODTÜ’nün tam ortasından yol geçebilir. İki farklı güzergah varmış gibi gösteriliyor. Tek bir güzergah var. Kelime oyunu yapıyorlar...

İki planlama, iki ODTÜ!

Şehir Plancısı Tahir Çalgüner, Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisinin ana kararı üzerine açıklama yaptı...

AUAP 2038 Ana ulaşım planında son durum!

Duruş Gazetesi köşe yazarı olan Tahir Çalgüner Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 Ulaşım master planını değerlendirdi. İşte o haber...

ODTÜ’de 3. transit yol gündemde!

Sehir plancısı Tahir Çalgüner, yerel ve genel gündem içinde unutturulan ODTÜ koruma amaçlı imar planı hakkında bir hafıza tazelemesi yaparak bazı soruları tekrar gündeme getirdi ve bazı sitemlerde bulundu.

Üniversite kampüsleri arsa olarak görülüyor!

Akademisyen ve şehir plancısı Tahir Çalgüner, bazı üniversite yetkililerinin adeta emlakçı gibi, davrandığını öne sürerek, “Bazı üniversite kampüsleri arsa, ofisi olarak görülmektedir” dedi.

Mimarlar Odası davalarda önemli rol oynuyor!

Ulusal Ses Gazetesi'nin yazarlarından Tahir Çalgüner bugünkü yazısında Mimarlar Odası'nın yargıdaki yerinden bahsetti. İşte Tahir Çalgüner'in o yazısı...

AUAP 2038 Ana ulaşım planı ne zaman yapılacak?

Gökçek'in ATO' konferans salonunda yapılan 2016 yılı ve sonrası ANKARA proje sunumlarını değerlendiren Şehir Plancısı akademisyen Tahir Çalgüner; Ulaşım projelerini kısmen dinledik ancak "Ana ulaşım planından" haber yok dedi.

Tahir Çalgüner'den mimarlar odasına çağrı!

ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini söyleyenTahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.

Tahir Akyürek: Konya'nın altyapı sorununu 2,5 yılda çözeceğiz!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada, Konya’nın 31 ilçesinde beldelerden başlayarak alt yapı çalışmalarını hızlandırdıklarını, su ve kanalizasyon sorununu 2,5 yılda çözeceklerini söyledi.

Baydöner 10 yılda 50 ülkede şube açacak!

Dünya Yılın Girişimcisi yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Baydöner’in kurucuları Levent Yılmaz ve Feridun Tuncer, döneri ‘uluslararası bir fast food’ zincirine dönüştürmek için, ortaklık görüşmelerine başladı.

Yeni tapu döner sermaye kanunu!

Tapu döner sermaye kanunu olan 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında birtakım değişikliklere yer verildi. Peki tapu döner sermaye kanununda ne değişti?

Döner sermaye işletmesi nedir?

Tapu ve Kadastro; ürettiği her türlü tapu, kadastro vb hakkında sunduğu hizmetlerden gelir elde etmek üzere merkez veya bölge müdürlükleri bünyesinde döner sermaye işletmeleri kurar. Peki, döner sermaye işletmesi nedir?

Tapu ve kadastro döner sermayesinde değişiklik yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tapu ve kadastro döner sermayesinde neler değişti?

Kazım Algın: İkinci el konut alırken nelere dikkat etmeli?

ShowRealty CEO’su Kazım Algın’ın konut alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgilerini paylaştı. İlk olarak hangi semtte konut almak istediğinizi belirlemelisiniz.Sonra; semti belirleyip, o semtte gezerek bilgi toplamaya çalışmalısınız...

tahir çalgüner Haberi

tahir çalgüner


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Şentepe-Yenimahalle arasına teleferik hattı inşa edilmesine yönelik kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda olumsuz karar çıktı. Raporda teleferik hattının toplu taşıma ve turizm amacına hizmet edemeyeceği, gereksiz ve pahalı olacağı belirtildi. Raporda, teleferik kararının bölge ihtiyaçlarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmadığı görüşüne yer verildi. Teleferik hattının bir ulaşım ana planına göre yapılmadığının ifade edildiği kararda istasyon noktaları belirlenirken bölgeye ilişkin bir çalışma yapılmadığının yanı sıra kent ve ulaşım ağı bütünlüğünün dikkate alınmadığı da vurgulandı.


Şehir Plancısı Tahir Çalgüner, Teleferik projesi ile ilgili bilirkişi raporunu ve yakın zamanda mahkeme tarafından iptal edilen Güneykent projesini değerlendirdi.


İptaller gerekçe gösterip AUAP 2038 devreye sokulabilir


Mevcut üst ölçekli ulaşım planına uygun olmayan tüm projelerin...