24 / 07 / 2024

tahliye tahhüdü içtihat metni

tahliye tahhüdü içtihat metni

Satın aldığınız evdeki kiracı ile eski malikin tahliye taahhütnamesi imzaladığını farz edelim. Eski malik zamanında davalının yüklendiği tahliye taahhüdünden doğan dava hakkı da taşınmazı sonradan iktisap eden davacıya intikal eder mi?

Çankaya Belediyesi'nden Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediyesi tarafından  Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama geldi ve kamu yararına aykırılıklar olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları çok yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde bu detaya dikkat!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden tahliye taahhüdü ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte Tarık Çakmak'ın o paylaşımı...

Konut ve çatılı iş yerinin tahliye taahhüdü ile tahliyesinde nelere dikkat edilmeli?

Av. Mücahit Beyaz konut ve çatılı iş yerinin tahliye taahhüdü ile tahliyesi hakkında nelere dikkat edilmesi gerektiğini maddeler halinde açıkladı. İşte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılması çevrecileri ayağa kaldırdı!

Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasını imara açması çevrecileri de ayağa kaldırdı. Söz konusu arsa için imza kampanyası başlatıldı.

Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasını imara açıyor!

Ankara Çiğdem Mahallesi’ndeki 120 dönümlük arsa için hazırlanan imar planı tepkilere neden oldu. Mahalle sakinleri ise yeşilin korunmasını isteyip, planın iptali için imza kampanyası başlattı ve eylem yaptı.

Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Tahliye taahhüdünde tarih boş bırakılırsa ne olur?

Kiracının kiraya verene karşı belirli bir tarihte kiralananın boşaltmayı taahhüt eden Tahliye taahhüdüyle ilgili Avukat  Hüseyin Eker'den açıklama geldi.

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde buna dikkat!

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken pek çok ev sahibi de tahliye taahhüdü ile ilgili detayları merak ediyor. İşte ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken o detay...

Dışişleri Bakanlığı açıkladı! 170 kadrolu personel alımı yapılacak...

Dışişleri Bakanlığı kendi bünyesinde istihdam edilmek üzere 170 kadrolu personel alımı yapılacağını açıkladı. Yapılan duyuru kapsamında başvuru şartları neler? Adaylarda bulunması gereken başvuru nitelikleri nelerdir?

Tahliye taahhüdüne rağmen evine geçemeyen ev sahibi isyan etti! Ev aldıktan sonra kiracı olduk!

Tahliye  taahhüdüne rağmen evine geçemeyen bir ev sahibi, kiracının 253 gündür evden çıkmaması üzerine ''ev aldıktan sonra kiracı olduk, anahtarımı istiyorum' diye isyan etti. 

Dışişleri Vakfı'nın kurulması Meclis'te: Rent a car ve emlak komisyonculuğu eleştirileri geldi! 

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasını düzenleyen kanun teklifinin Meclis'e sunulduğu belirtildi. Söz konusu vakıf için Rent a car ve emlak komisyonculuğu eleştirileri yapıldı. İşte ayrıntılar..

Altını bilen adam İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına kara haber! Düşüş için ilk sinyali verdi!

Altını bilen adam İslam Memiş, altın fiyatlarındaki düşüşle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İki önemli kritik verinin beklentiğini söyleyen Memiş, altındaki düşüş için ilk sinyali verdi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Tahliye taahhüdünün noterde yapılması şartı geliyor!

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşananlar sık sık günden oluyor. Avukat Emrah Yavuzcan, tahliye taahhüdüne dikkat çekti ve X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

tahliye tahhüdü içtihat metni Haberi

tahliye tahhüdü içtihat metni

Eski malik tahliye taahhüdü!

Satın aldığınız evde kiracı olduğunu ve eski malikin kiracı ile tahliye taahhütnamesi imzaladığını farz edelim. Peki, eski malik zamanında davalının yüklendiği tahliye taahhüdünden doğan dava hakkı da taşınmazı sonradan iktisap eden davacıya intikal eder mi?


İhtarnamede tahliye taahhüdünden bahsedilmemesi tahhüdün sonuç doğurmasına engel olmuyor. Konu ile ilgili 6. Hukuk Dairesi'nin aldığı karar şu şekilde sıralanıyor:


6. Hukuk Dairesi 

1991/5234 E., 1991/5536 K.

TAHLİYE TAAHHÜDÜ

YENİ MALİK

"İçtihat Metni"


T.C.

Y A R G I T A Y

Altıncı Hukuk Dairesi


E. 1991/5234

K. 1991/5536

T. 25.4.1991


ÖZET : Taşınmaz el değiştirmekle, bu taşınmazdan doğan bütün hak ve borçlar yeni temellük edene geçer. Eski malik zamanında davalının yüklendiği tahliye taahhüdünden doğan dava hakkı da taşınmazı sonradan iktisap eden davacıya intikal eder.


İhtarnamede tahliye taahhüdünden bahsedilmemesi tahhüdün sonuç doğurmasına engel değildir.


(6570 s....