07 / 05 / 2024

tahsin karabulut toki standartları yükseltti

tahsin karabulut toki standartları yükseltti

Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Karabulut, "Önceden insanlar, 'başımı sokacak bir evim olsun yeterli diyordu. TOKİ'nin yaptığı konutlar bu beklentiyi yükseltti" dedi..

Milletvekili Tahsin Ocaklı açıkladı: Emekliler TOKİ borçlarını ödeyemiyor! 

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Meclis'te Güneysu’da yapılan TOKİ projelerine girip, sözleşme yapıp ev alan emeklilerin taksitlere yetişemediğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Tokiş Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Tokiş Gayrimenkul Limited Şirketi Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Gürkan Karabulut tarafından kuruldu.

Hasan Tahsin Usta, Antalya'da kentsel dönüşümü anlatacak!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından Antalya’da düzenlenen 2. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu’nda “Belediyelerde Kentsel Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin Örnek Çalışmalar”ı anlatacak.

Yunusemre TOKİ Camisi onarıldı!

Yunusemre 'de yer alan Toki Camisi, tadilat çalışması yapılarak ibadete daha uygun hale getirildi. İşadamı Abdülcabbar Kara tarafından Yunusemre Belediyesi 'nin desteğiyle yenilenen camide lokma döküldü,

Akyazı TOKİ Konutları 29 Ağustos'ta teslim edilecek!

Akyazı'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan bir süredir beklemekte olan Akyazı Toki Evleri daire sahiplerini sevindirecek müjde, TOKİ ile yoğun bir şekilde görüşmelerini sürdüren Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan'dan geldi.

Aksantaş TOKİ Camisi'nin tadilatına başlandı!

Adana 'nın Yüreğir İlçes i'nde Aksantaş Konutları alanında bulunan ve 26 Temmuz 2013 tarihinde çıkan yangında büyük hasar gören Aksantaş Toki Camii 'sinin tadilatına başlandı.

Havaalanı Kavşağı-Toki Konutları arasında yol yapım çalışmaları yapılıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Havaalanı kavşağı- Toki Konutları arasında yapımı devam eden yol da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Kütahya Karabulut Nekropolü sit sınırı güncellendi!

Kütahya Çavdarhisar Karabulut Mevkii'nde yer alan Karabulut Nekropolü sit sınırının 1/25000 ölçekli haritada kayık olması nedeniyle yeniden belirlenerek sayısallaştırılması ve buna bağlı olarak tescil fişinin güncellenmesi istemine ilişkin karar Resmi Gaz

Tahsin Kabaali: Antakya OSB'nin yatırım alanı iki kat büyüyecek!

Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, tüm borçlarını kapattıklarını belirterek, “Hızla altyapı yatırımlarına başlayacağız. 2016 sonuna kadar 100 hektarlık genişleme alanı ile bölgemizi 2 kat büyütmeyi hedefliyoruz” dedi

Hasan Tahsin Usta: Gaziosmanpaşa'nın master planı bitmek üzere!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın, ilçede bulunan mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları ile gerçekleştirdiği istişare toplantısında kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı. Gaziosmanpaşa'nın master planı bitmek üzere...

Mehmet Ergün Turan: Toki kentsel dönüşümde daha etkin bir rol alacak!

Kar amacı gitmeyin bir devlet kuruluiu olduklarını vurgulayan Toki Başkanı Mehmet Ergün Turan kentsel dönüşümde daha aktif rol alacaklarını söyleyen Turan kentsel dönüşünüm içinde mutlaka özel sektörün de olması gerektiğini kaydetti.

Toki 182 taşınmazı satışa çıkardı' 240 ay vade!

Toki, Gaziantep, İstanbul, Ankara, Trabzon, Bursa, Malatya gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 35 ilde, 137'si iş yeri olmak üzere 182 taşınmazı satışa çıkarıyor. Toki, 240 ay vade yapma imkanı sunuyor..

Toki, 240 ay vadeyle işyeri sahibi yapıyor!

Toki 35 İlde 182 Taşınmazı Açık Artırmayla Satışa Sunan Toki, 240 Ay Vade İle İş Yeri Sahibi Yapıyor. Toki 35 ilde 137'si iş yeri, 45'i konut olmak üzere 182 taşınmazı satışa çıkarıyor.

tahsin karabulut toki standartları yükseltti Haberi

tahsin karabulut toki standartları yükseltti

Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Karabulut, "Önceden insanlar, 'başımı sokacak bir evim olsun yeterli diyordu. TOKİ'nin yaptığı konutlar bu beklentiyi yükseltti" dedi. 


Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite olarak TOKİ konutlarında yaşayanlarla, "TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesi Konutları Müşteri Memnuniyeti Araştırması" yaptıklarını söyledi. 

Araştırmada, TOKİ'nin kentsel dönüşüme olan katkısını görmenin yanı sıra, konutlarda yaşayanların beklentilerinin de ölçüldüğünü belirten Karabulut, "TOKİ, şehirlerin estetik görünümünü değiştirdi. Konut ihtiyacı konusunda vatandaşa farklı bir anlayış kazandırdı. Araştırmamızda, bu konutlarda yaşayan insanların beklentilerini ölçmeye çalıştık" ifadelerini kullandı. 


Karabulut, araştırmamıı analizinde konut kullanıcılarının çağdaş kent yaşamının gerektirdiği faktörleri önemsediği sonucuna ulaşıldığını dile getirdi. 


Alt gelir grubu ve dar gelirliler için başlatılan toplu konut hamlesinin gecekondu yapılarını ve kooperatif mağdurlarını azalttığını vurgulayan Karabulut,...