28 / 04 / 2024

Tahsis Cetveli

Tahsis Cetveli

3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesine göre yapılacak arazi ve arsa düzenlemesinin nerelerde ve ne şekilde tatbik edileceğini açıklayan yönetmelik gereğince özet cetveli nedir? Nerelerde kullanılır?

Erol İşbilen'e tahsis edilen lojmanda akraba yapılanması ortaya çıktı!

Muratpaşa Belediyesi'nde akraba yapılanmasının ortaya çıkmasının ardından şimdi de Başkan Yardımcısı İşbilen'in kendisine tahsis edilen lojmanı oğluna verdiği ortaya çıktı.

TOKİ kendine tahsis edilen arsayı ihale ile satışa çıkardı!

İhale bedelleri yükseldikçe bölgede ev fiyatları da tırmandı. Dar gelirli vatandaşa konut üretme hedefi olan TOKİ kendine tahsis edilen arsayı ihale ile satışa çıkardı.

Kadıköy'deki tarihi binalar belediyeye tahsis edilmeli!

Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Fikirtepe’de kanuna göre ilçeye devredilmesi gereken araziler hazineye devrediliyor” diyor. Nuhoğlu, eğitim merkezi yapmak üzere istediği çürümeye bırakılan tarihi binalar bir türlü belediyeye tahsis edilmiyor.

Eti Bakır'ın Cerattepe'deki maden projesinde yer tahsis izni verildi mi?

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkisinde halkın tepkisine rağmen polis ve asker eşliğinde şantiye kurmaya başlayan, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'nin, "Yer tahsis izni" olmadan ormanda çalıştığı ortaya çıktı.

BMC'ye Sakarya Karasu'da yatırım yeri tahsis edildi!

Sakarya Karasu'da bulunan sınırları belirlenmiş alan, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Eskişehir Kızılinler Termal Turizm Merkezi'nde tahsis ihale süreci başladı!

Eskişehir’de yapılması planlanan Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Merkezi İmar Planları ortaya çıkan proje ile ilgili olarak tahsis süreci başlatıldı.

İBB vakıflara 3 bina tahsis etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, protokol kapsamında Sultanahmet’teki 54 ada 36 parseldeki binayı Önder Vakfı’na verdi. Fatih Aksaray’daki 840 ada 116 parseldeki bina ile Çatalca’daki 63 ada 38 parseldeki binanın 4. katını Ensar Vakfı’na tahsis etti.

Limak İnşaat, TÜRGEV'e okul mu tahsis etti?

TÜRGEV'le Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmanın tüm maliyetinin bakanlığa yüklendiği, bazı okul, öğrenci pansiyonu, konferans salonu ve spor salonlarının da Limak inşaat tarafından bakanlığa tahsis edildiği ortaya çıktı.

İzmir Büyükşehir’den Alsancak Stadı için bedelsiz tahsis!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Stadı'nın bulunduğu alanda yeniden bir stadyum inşa edilebilmesi amacıyla, kendi mülkiyetinde bulunan 4 bin 239 m² arsayı 25 yıl süreyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne “bedelsiz” olarak tahsis etti.

Osmaniye Toprakkale'de TOKİ için arsa tahsis edildi!

Osmaniye Emekliler Derneği'nin TOKİ aracılığı ile yapılacak olan konutlar için bugün önemli bir adım atıldı ve Toprakkale Belediyesi konut için 200 dönüm arsa tahsis etti.

Aksaray OSB'de 2 yatırımcıya parsel tahsis edildi!

Aksaray Valisi, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şeref Ataklı yaklaşık 650 kişinin daha istihdam edileceği 140 dönümlük sanayi parselinin 2 ayrı yatırımcıya tahsis edildiğini söyledi.

Aksaray OSB'de 140 dönüm sanayi parseli yatırımcıya tahsis edildi!

Aksaray Valisi, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şeref Ataklı yaklaşık 650 kişinin daha istihdam edileceği 140 dönümlük sanayi parselinin 2 ayrı yatırımcıya tahsis edildiğini söyledi.

İBB 5 vakfa 19 binayı bedelsiz tahsis etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), aralarında TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın da bulunduğu toplam 5 vakfa, 19 binayı bedelsiz olarak tahsis etti.

Tahsis Cetveli Haberi

Tahsis Cetveli

Özet cetveli nedir?

3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesine göre yapılacak arazi ve arsa düzenlemesinin nerelerde ve ne şekilde tatbik edileceği ve bununla ilgili diğer hususlara açıklık getiren yönetmelik, gereğince arazi düzenlemelerinde kullanılan cetveller içinde özet cetveli de bulunuyor.


Düzenleme sahasına giren beher parsele ait düzenleme ortaklık payının yapının, varsa kamulaştırma veya bağış miktarı ile imar parseli olarak tahsisi gereken miktarı göstermek üzere özet cetvelleri düzenleniyor. Peki, özet cetveli nedir?


Özet Cetveli; Düzenleme sahasına giren kadastro, varsa imar parsellerinin tapu senedi miktarı, düzenleme sahasına giren ve girmeyen kısımları ile düzenleme ortaklık payları, varsa kamulaştırma ve bağış miktarları ile oluşan imar parselleri ve imar adalarının yüzölçümlerinin yazıldığı cetvel olarak tanımlanıyor.


Dağıtım Cetveli..

Her imar adası için ayrı olarak düzenlenen ve bu düzenleme sonucu meydana...