02 / 05 / 2024

Erol İşbilen'e tahsis edilen lojmanda akraba yapılanması ortaya çıktı!

Erol İşbilen'e tahsis edilen lojmanda akraba yapılanması ortaya çıktı!

Muratpaşa Belediyesi'nde akraba yapılanmasının ortaya çıkmasının ardından şimdi de Başkan Yardımcısı İşbilen'in kendisine tahsis edilen lojmanı oğluna verdiği ortaya çıktı.



CHP'li Muratpaşa Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde yakın akraba yapılanması skandalının ortaya çıkmasından sonra şimdi de lojman skandalı patlak verdi. 1 Kasım 2015 seçimlerinde 13'üncü sıradan CHP'nin Antalya Milletvekili Adayı olan bedensel engelli Barış İşbilen'in, seçimlerden hemen sonra Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı olan babası Erol İşbilen'e tahsis edilen lojmana yerleştiği belirlendi. 


BABANIN LOJMANI OĞULA 

38 yaşındaki Barış İşbilen'in belediyeye ait Meltem Mahallesi  Ankara  Sitesi'nde lojman olarak kullanılan daireye yerleşmesinden sonra baba İşbilen'in ikinci eşi Fatmagül Kırımlıoğlu İşbilen'in Güllük Caddesi'ndeki evine taşındığı ifade edildi. Barış İşbilen'in üvey annesi olan Fatmagül İşbilen'in ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın göreve gelmesiyle Temizlik İşleri Müdürlüğü görevinden alındığı da ortaya çıktı. 


SORUŞTURULUYOR 

Kendi oturduğu lojmanı CHP Milletvekili adayı oğluna tahsis eden Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Erol İşbilen hakkında geçen yıl Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmada, İşbilen'in eşi ve çocuklarının mal varlıkları ile ilgili araştırma yapıldığı ileri sürülmüştü. Soruşturma kapsamında savcının Muratpaşa Belediyesi'nde çalışan büro elamanı ve taşeron işçilerden oluşan 25 çalışanın Şubat-Mart 2014 tarihleri arasında işe gitmediği halde kurumdan maaş aldığı ve bu nedenle çalışanların bu aylara ait hak edişleri ile ilgili evrakları istediği belirlenmişti. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön