30 / 04 / 2024

taksim AKM yıkımı

taksim AKM yıkımı

Taksim Meydanı’nda yer alan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yıkım çalışmaları ilk kez içeriden görüntülendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı tamamlandı!

İstanbul Taksim'in simge binaları arasında yer alan Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı tamamlandı.

AKM’nin yıkımı tamamlandı!

Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkım çalışmaları yaklaşık olarak 3,5 ay sonunda tamamlandı.

AKM'nin yıkımında sona gelindi!

Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkım çalışmalarında sona gelindi. AKM'den geriye küçük bir bölüm kalmış hali havadan görüntülendi.

AKM'nin yıkımının yüzde 90'ı tamamlandı!

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımı yüzde 90 oranında tamamlandı. Sahnenin de yıkımıyla kaba yıkım kısa süre sonra bitecek.

Yıkımı devam eden AKM ilk kez içeriden görüntülendi!

Taksim Meydanı’nda yer alan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yıkım çalışmaları ilk kez içeriden görüntülendi.

AKM'nin yıkımı bir ay içerisinde tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) projesi kapsamında eski binanın yıkım çalışmasının gelecek ay tamamlanacağını belirtti.

AKM'de yıkım havadan görüntülendi!

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yıkım hızla devam ediyor. Yıkım çalışmaları havadan görüntülendi...

AKM'de yıkım başladı!

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yıkım çalışmaları başladı. Yıkım çalışmaları sırasında  çevreye zarar verilmemesi için hassasiyet gösteriliyor. 

Abdi İpekçi Spor Salonu yıkımıyla asbest tehlikesi gündemde!

İstanbul’da kentsel dönüşümle birlikte ortaya çıkan asbest tehlikesi AKM’nin ardından Zeytinburnu’ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu yıkımıyla da gündeme gelmeye başladı. 

AKM'nin yıkımı için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İhtişamlı bir opera binası yapacağız" dediği İstanbul Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde yıkım için geri sayım başladı.

Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yıkım başladı!

Yıkılıp yeniden yapılmak üzere geçen yıl boşaltılan Taksim İlkyardım’da yıkım başladı. İnşaat 2 yılda bitirilecek. Yapılacak modern hastane 200 yataklı, 64 poliklinik odalı, 43 yoğun bakım yataklı olacak

İdris Güllüce: Taksim AKM yıkılmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi tartışmalarına ilişkin, 'Buranın yıkılıp, çok daha modern, çağa hitap eden bir bina yapılmalı' dedi.

Gezi Parkı'nın yıkımı tepkiye neden oldu!

Taksim'de yer alan Gezi Parkı'nın yıkımı engellemek isteyenler tarafından protesto edildi...

taksim AKM yıkımı Haberi

taksim AKM yıkımı

Taksim Meydanı’nda bulunan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yıkım çalışmaları ilk kez içeriden görüntülendi. AKM’de 13 Şubat’ta başlayan yıkım çalışmaları hızla devam ederken bir yandan hafriyatlar kaldırılıyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, görüntülerde AKM’nin ön cephesinin tamamen yıkıldığı ve binanın arka kısımlarına doğru ilerlendiği dikkat çekiyor.

Bina içerisindeki otopark ve baz istasyonlarının tahliyesinin başladığını belirten yetkililer, "Yıkım çalışmaları sırasında 24 saat bina içerisinde nöbet tutuluyor. Çalışmalar 16 kamera ile takip ediliyor. Kısa zaman içerisinde binanın yıkımında sona gelinecek’’ dediler. 

2019'un ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında 2 bin 500 kişilik opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, bir sergi salonu, bir kütüphane, 885 araçlık otopark yapılacak.