29 / 04 / 2024

taksim avm ruhsat

taksim avm ruhsat

Projeye komşu iki otel ile bir işhanı bulunan Ali Durucan, inşaatın durdurulması için İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Büyükşehir ve Beyoğlu Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan şikâyetçi oldu.

Reysaş GYO'dan Ankara'ya Oto Galericiler Çarşısı ve AVM geliyor!

Reysaş GYO portföyünde bulunan Ankara Sincan Yeni Cimşit Mahallesi'ndeki arsada inşa edilecek 16 bin 343 metrekarelik Oto Galericiler Çarşı/AVM'si için inşaat yapı ruhsatı alındı ve inşaatın 2022 yılı içinde bitirilmesi planlandı.

AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri!

Yeni AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri getirildi. Bu kapsamda alışveriş merkezlerinde en az bir müze, sanat galerisi veya tiyatronun bulunması şartı getirildi...

Bursa'da mühürlenen Özdilek Mudanya AVM'den açıklama! 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapılan avm, Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmişti. 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olduğu belirtilen avm yetkililerinden konuya ilişkin açıklama yapıldı....

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Ekrem İmamoğlu'nun AVM'si mi var?

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ortağı olduğu Park Teras AVM’ye özel izinle içkili mekan ruhsatı aldığı iddia ediliyor.

Bursa'da 2700 yıllık antik kent üzerinde AVM çalışması!

Bursa'ya bağlı Mudanya'da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanarak Mudanya Belediyesi'nden Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, çalışmalara başladı. 

Taksim Camii'nin ruhsatı alındı!

Taksim Camii'nin ruhsatı alındı. Şantiye çalışmalarının başladığı camii Sur Yapı ortakları tarafından yapılıyor.

Kepez Novicity AVM projesi iptal mi oldu?

Kepez İlçesi’ne 20 milyon lira maliyetle inşa edilmesi beklenen Novicity isimli AVM ruhsat alamamıştı. 2013 yılında kiralanan arazide yeller esiyor.

Gazipaşa'ya dev AVM açılıyor!

Gazipaşa Sanayi Kooperatifi, AVM projesinden vazgeçmiyor. Başkan Efe, sermaye artırımı yaptıklarını ve yapı inşaat ruhsatı alarak AVM projesini kalıcı hale getireceklerini belirtti

41 Burda AVM için ruhsat başvurusu yapıldı!

41 Burda Alışveriş Merkezi bu yılın başında hizmete açıldı. AVM’nin Mavi Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Olcay Sanal tarafından ruhsatsız olduğu dile getirilmesinden sonra inşaatı yapan Haldız İnşaat ruhsat için alelacele İzmit Belediyesi’ne başvuruda bulundu.

Mahmutlar AVM inşaatında sorunlar bitmiyor!

İnşaat alanındaki diğer hissedarların konuyu mahkemeye intikal ettirmesi ve ruhsatın yetersiz olmasından dolayı Alanya Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan Mahmutlar AVM inşaatında sorunlar bitmiyor.

Alışveriş merkezi ruhsatı nasıl alınır?

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları AVM Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, alışveriş merkezi ruhsatı nasıl alınır?

AVM'lerle ilgili flaş düzenleme tartışma yarattı!

Alışveriş merkezleri hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM'lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, itiraz geldi. Sektörde ağırlıklı görüş mevcut düzenin sürmesi yönünde...

taksim avm ruhsat Haberi

taksim avm ruhsat


Taksim'de eskiden Maksim Gazinosu'nun olduğu yere yapılan 17 katlı otel ve AVM'nin inşaatı devam ediyor. Projeye komşu iki otel ile bir işhanı bulunan Ali Durucan ise inşaatı durdurmak için İstanbul l'inci İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandığını 2 ay sonra öğrendi. Beyoğlu Belediyesi, daha önce "imara kapalı yeşil alan" olarak görünen araziye talip olanlara, "Ancak sera yapabilirsiniz" diyordu. Tuna Inşaat'ın sahibi Turan Tuna, 2004'te Maksim Gazinosu'nu Fahrettin Arslan'dan 11 milyon dolara aldıktan sonra arkasındaki tarihi Majik Sineması ile imara kapalı alanı da katınca dört buçuk dönümlük araziye sahip oldu. Fahrettin Arslan, yıllar önce Maksim'i genişletmek için Anıtlar Yüksek Kurulu onayıyla yapıyı 1 'inci dereceden 2'nci derece tarihi esere indirmişti zaten. 

Kazı ve deniz suyunu boşaltma çalışmaları sırasında, Ali Durucan'ın otelleriyle iş...