17 / 05 / 2024

Taksim benzeri yol çalışması eziyeti

Taksim benzeri yol çalışması eziyeti

Taksim'deki çalışmalar nedeniyle 3 metre yol için 300 metre yol yürünüyor. Bu durumun benzeri Edirnekapı'da da yaşanıyor...

1941 Taksim ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayan yol için 85 bin lira bütçe ayrılmış!

1941 yılında Taksim Taşkışla ile Mete Caddesi'nin birbirine bağlayan yolun asfalt çalışması için toplamda 85 bin liralık bütçe hazırlanmış.

IMF: Koronavirüs benzeri görülmemiş bir ekonomik krize neden oldu!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyada '2008 küresel mali krizinden çok daha kötü ve benzeri görülmemiş' ekonomik krize yol açtığını söyledi.

1938 yılında Taksim ile Maçka arasında yeni bir cadde açılacak!

1938 yılında Prost, Taksim ile Maçka arasında yeni bir cadde açılmasına karar vermiş. Taksim Bahçesi'nin arkasından başlayacak olan yol, bostanlardan geçerek Vali Konağı Caddesi'ne doğru düz bir hat şeklinde olacakmış.

Taksim Topçu Kışlası’na, Danıştay’dan vize!

Taksim Gezi Parkı’na yapımı gündeme geldiğinde Türkiye çapında eylemlere yol açan Topçu Kışlası’na, Danıştay’dan vize çıktı. Kararla, yeni bilirkişi incelemesi talep edilerek, projenin önü açıldı.

Kabataş-Taksim füniküler hattı start alacak!

2002 yılında tarihi Tünel'in bir benzeri Kabataş-Taksim arasında yapılacakmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2002 yılında Kabataş-Taksim füniküler hattı start alacakmış!

2002 yılında tarihi Tünel'in bir benzeri Kabataş-Taksim arasında yapılacakmış. Kabataş-Taksim arasını 2 dakikaya indirecek 600 metre uzunluğundaki hat Büyükşehir Belediyesi'ne 30 milyon dolara mal olacakmış.

1986 yılında Taksim-Tarlabaşı arası açılacakmış!

1985 yılında Taksim-Tarlabaşı arasında kalan bölümdeki 300 apartman için istimlak kararı alınmış. İstimlak çalışmalarına 1986 yılında başlanacakmış. İstimlak sonrası yol genişletilecekmiş ve İstiklal Caddesi trafiğe kapatılacakmış.

1978 yılında Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış!

1978 yılında Taksim'le Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış. 45 - 50 dakikada gidilen Taksim - Mecidiyeköy arası, yol yapıldıktan sonra 12 dakikaya inecekmiş.

1967 yılında Taksim - Galatasaray arası yeraltı yolu ile birleşecekmiş!

1967 yılında Taksim - Galatasaray arasındaki trafik akımını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir yol açılacakmış. Proje 1968 yılında uygulamaya konulacakmış ve 40 - 50 milyon liraya mal olacakmış.

Taksim Topçu Kışlası yeniden bütçede!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ( İBB ) hazırladığı 20152019 yıllarını kapsayan Stratejik Plan'da 'Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitiisyon Projesi'nin yer alması tepkilere yol açtı.

Taksim - Azapkapı yolunun inşası için 358 bina istimlak edilecekmiş!

1959 yılında İstanbul Belediyesi, Taksim - Azapkapı yolunun inşası için 358 bina istimlak edilecekmiş. Yol için istimlak edilecek 358 binanın istimlak bedeli, 100 milyon lirayı bulmaktaymış.

1939 yılında Taksim Topçu Kışlası'nın yıkımı başlamış!

1939 yılında Taksim Meydanı'nı genişletmek ve yetmiş metre genişliğinde yol yapmak için Taksim Kışlası'nı gözden çıkarmışlar. Belediyedeki işçiler geceli gündüzlü çalışarak uygulanacak projeyi Cumhuriyet Bayramı'na yetiştireceklermiş.

Arazilerde yol geçmesi!

Bir araziye konut ve benzeri gibi bir yapı inşa edilirken komşu arsa, arazi veya yapıların geçiş hakkının engellenmemesi; engellendiği durumlarda ise arazilerde yol geçilerek geçiş hakkının verilmesi gerekiyor...

Taksim benzeri yol çalışması eziyeti Haberi

Taksim benzeri yol çalışması eziyeti

Taksim'de yayalaştırma çalışmaları nedeniyle 3 metre yol için 300 metre yol gitmek zorunda kalınıyor. Kapanan yollar nedeniyle araçlar da, yayalar da karşıdan karşıya geçemiyor, birkaç metrelik mesafe için meydanın etrafından dolaşılıyor.

Taksim Meydanı'ndan karşıya geçilerek metro istasyonuna geçmek için iki-üç metre yerine artık Harbiye üzerinden dolaşılarak metroya gidiliyor. 

Benzer bir durum da Edirnekapı'da yaşanıyor. Edirnekapı sur içinden gelip Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvaya binmek isteyen yayalar, 20 metre mesafe yerine yüzlerce metre yürüyor....