04 / 05 / 2024

Taksim Cami Yarışma

Taksim Cami Yarışma

Taksim’e cami projesinin katılıma ve rekabete kapalı bir şekilde hazırlandığını belirten şehir plancıları ve mimarlar, “Cami için uluslararası bir proje yarışması yapılsın” diyor

Halkbank’tan Jet Luck yarışması! Asansörde 50 saniyede iş fikrini anlatıp jüriyi ikna edenlere nakit para ödülü!

Halkbank kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Jet Luck adlı bir yarışma düzenlediğini açıkladı. Banka’nın genel müdürlük binasındaki asansörlerde düzenlenen yarışmada, 50 saniyede iş fikrini başarıyla anlatıp jüriyi ikna edenler nakit ödül kazanacak.

Taksim AKM yarın açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

Taksim Cami ibadete açıldı!

2017'de temeli atılan Taksim Camisi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile ibadete açıldı.

Taksim Cami bugün açılıyor!

Merakla beklenen Taksim Camii bugün cuma namazının ardından ibadete açılıyor...

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor!

2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Taksim Cami yarın ibadete açılıyor.

Taksim Camii 27 Mayıs'ta açılıyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Cami 27 Mayıs'ta ibadete açılıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. 

Taksim Camisi bu Cuma açılıyor!

4 sene önce temeli atılan Taksim Cami açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan'ın son Cuma'sında ibadete açılacak. 

Taksim Cami açılışa hazırlanıyor!

4 sene önce temeli atılan Taksim Cami açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan'ın son Cuma'sında ibadete açılacak. 

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!

Taksim'de temeli 4  sene önce atılan ve son hazırlıkların yapıldığı cami, ramazan ayının son cuma günü ibadete açılıyor.

Taksim Cami'nin inşaatı tamamlanıyor! 

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayının son Cuma'sında açılması planlanan Taksim Cami'de çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. 

Kayseri Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Talas Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi için yarışma düzenleyecek. Düzenlenecek yarışma için başvurular başladı. 

Taksim Cami'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı...

Taksim Cami için geri sayım başladı!

Taksim'de yapımı devam eden Taksim Cami'de genel işçiliğin yüzde 99'luk kısmı tamamlanırken caminin içinin boyandığı belirtildi. 

Taksim Cami Yarışma Haberi

Taksim Cami Yarışma

İstanbul Birinci İdare Mahkemesi tarafından “ihtiyaç olduğu aşikar” denerek önü açılan Taksim’e cami projesi, mimarlar ve şehir plancıları arasında tartışmalara neden oldu. Uzmanlar Taksim Meydanı’nda bulunan otopark arazisinin tamamını kaplayan projenin, sadece cami ile sınırlı olmadığını belirterek Taksim’e “ekstra bir yük” getireceğini savunuyor. Projeyi Taraf ’a değerlendiren şehir planlayıcıları projenin katılıma kapalı bir şekilde yapılmasını eleştirirken, Mimar Korhan Gümüş proje için akil adamların toplanıp karar vermesini ve yarışma sonucunda seçilen projenin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.


Uzmanların görüşleri şöyle: 


Erhan Demirdizen (Şehir Plancısı): Cami, Taksim Meydanı’nı tamamen kontrolden çıkarır. Yapılması düşünülen cami projesi meydanda bulunan otopark alanının tamamını kapsıyor. Proje sadece cami olarak düşünülmediği için Taksim Meydanı’ndaki nüfus ve trafik yoğunluğunu daha da artıracaktır. Projede cami, altında iki-üç kat Dinler Tarihi Müzesi,...