28 / 04 / 2024

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!

Taksim'de temeli 4  sene önce atılan ve son hazırlıkların yapıldığı cami, ramazan ayının son cuma günü ibadete açılıyor.



Temeli 17 Şubat 2017 tarihinde atılan ve mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman imzasına sahip, 2 bin 250 kişinin aynı anda namaz kılabileceği, içerisinde otopark, konferans ve sergi salonlarının da bulunduğu Taksim Cami'nin yapımında sona gelindi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2 bin 482 metrekare arsa alanına yaklaşık olarak 16 bin 500 metrekare de inşaat alanına sahip olan Taksim Cami'deki çalışmalar, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle sosyal mesafe kurallarına uyularak sürüyor.

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!

Taksim Cami'nin içerisindeki boyama işlemleri tamamlandı. Namaz alanı ahşap duvar kaplamaları ve camlara korkuluk takma işleri tamamlandı.. Camide bulunan iskeleler de söküldü.

Bodrum katlarda yer alan taş ve ahşap kaplama işlerinde de son aşamaya gelinirken caminin elektrik ve mekanik testleri de tamamlandı.

Caminin içerisinde yer alan kapıların montajında sona gelinirken, çelikten yapılan 7 metre boyunda, 3 metre 10 santimetre eninde olan ana çelik kapı hazırlandı ve yerine takılacak.

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!

Temizlik çalışmalarına başlanan Taksim Cami'nin çevresindeki peyzaj çalışmaları da hız kesmeden sürüyor.

Son hazırlıklara gelinen ve 2 bin 250 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Taksim Cami, ramazan ayının son cuma günü ibadete açılacak.

Taksim Cami'nin inşaatı tamamlanıyor! 


Geri Dön