06 / 05 / 2024

Taksim Camii çalışmaları

Taksim Camii çalışmaları

Şubat'ta inşaat çalışmaları başlayan Taksim Camii projesinin çalışmaları tam gaz devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "İnşaat son derece iyi ve hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi. 

Taksim Camii çalışmaları hızlandı!

Taksim Meydanı'ndaki tarihi Maksem'in arkasındaki boş alana yıllardır konuşlandırılan Çevik Kuvvet Ekipleri, cami temelinin atılacak olması nedeniyle boşaltıldı.

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Taksim Camii'nde açılış hazırlığı: Son düzenlemeler yapılıyor!

Taksim'de inşası biten ve bu cuma günü ibadete açılacak olan camide son düzenlemeler yapılıyor. İç mekandaki çalışmaların çoğunlukla tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Taksim Camii açılışa hazır!

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Taksim Camisi'nde çalışmalar tekrar başlıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle  inşaat çalışmalarına ara verilen Taksim Camisi'nde çalışmalar yeniden başlayacak.

Haydar Ali Yıldız: Taksim Camii büyük bir ihtiyacı karşılayacak!

Taksim Camii projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Büyük bir gayretle, emekle yapımına devam ediliyor." dedi.

Gemlik'te kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bursa'da Gemlik Belediyesi'nin kamu kurum ve kuruluş binalarının yanı sıra okullar ve camilere yönelik kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Ata Mahallesi Camii'nin de yenileneceği ifade edildi. 

Taksim Camii minaresinin külah bölümü yerleştirildi!

Taksim Meydanı'nda inşaat çalışamları hızla devam eden Taksim Camii'nde her gün bitime bir adım daha yaklaşılıyor. Bugün ilk minarenin külah bölümü yerine yerleştirildi.

Mersin Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM'de!

Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik konuya ilişkin soru önergesi hazırladı....

Taksim Camii'ne Türk bayrağı dikildi!

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Taksim Camii'nin orta kubbesine Türk Bayrağı asıldı. Caminin bu yıl açılması planlanıyor...

Taksim Camii'nin yarısından fazlası tamamlandı!

Taksim Camii'nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.  İnşaat çalışmaları bittiğinde 2 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Taksim Meydanı çalışmalarında sona gelindi!

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

Taksim Camii çalışmaları Haberi

Taksim Camii çalışmaları

17 Şubat 2017'de Taksim'de temeli atılan caminin inşaatı devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, caminin inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Başkan Demircan cami inşaatındaki çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Cami arazisindeki bütün kazıların bitirildiğini ve kazıkların çakıldığını ifade eden Demircan, caminin şu anda namaz kılınacak katının betonunun atıldığunu belirtti. 


Demircan, "Bir yandan bina aşağıya doğru iniyor, alt tarafında bulunan otoparklar ve diğer alanlar yapılıyor. Bunun yanında inşaat yukarıya doğru da yükseliyor. Aynı anda hem aşağı doğru iniyor hem de yukarı doğru çıkıyor. Bundan sonra kubbesi gelecek. Minarelerin koyulacağı yerler belli ve onlar da yükselecek. İnşaat son derece iyi ve hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah kısa zamanda Beyoğlu'na ayrı bir...