06 / 05 / 2024

taksim de altgeçitler ne zaman açılıyor

taksim de altgeçitler ne zaman açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim yayalaştırma projesi kapsamında sürdürdüğü trafiği yeraltına alma çalışmaları tamamlandı. Taksim Meydanı’nda trafik Cuma sabahı saat 09.00’dan itibaren yerin altından akacak...

1952'de Şişli gecekonducuları Taksim'de protesto mitingi yapacakmış!

1952 yılında Şişli Gecekonducular Derneği Taksim'de yapmak istediği ve o zamana kadar müsaade edilmeyen protesto mitingine bu sefer izin verilmiş.

1942'de Taksim'deki taş ev 4 bin liraya satılmış!

İstanbul'un en hareketli ilçesi olan Beyoğlu Taksim'de 1942'de taş ev 4 bin liraya satılığa çıkarılmış.

Taksim Camii'nde açılış hazırlığı: Son düzenlemeler yapılıyor!

Taksim'de inşası biten ve bu cuma günü ibadete açılacak olan camide son düzenlemeler yapılıyor. İç mekandaki çalışmaların çoğunlukla tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!

Taksim'de temeli 4  sene önce atılan ve son hazırlıkların yapıldığı cami, ramazan ayının son cuma günü ibadete açılıyor.

Taksim Cami'nin inşaatı tamamlanıyor! 

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayının son Cuma'sında açılması planlanan Taksim Cami'de çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. 

Taksim Cami'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı...

Yeni AKM'de iskele söküm işlemleri başladı!

Taksim'de inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi. Alınan bilgilere göre;  kubbeli opera salonunun içindeki iskeleleri sökülmeye başladı.

Taksim Cami için geri sayım başladı!

Taksim'de yapımı devam eden Taksim Cami'de genel işçiliğin yüzde 99'luk kısmı tamamlanırken caminin içinin boyandığı belirtildi. 

Taksim Cami'nin yüzde 99'u tamamlandı!

Taksim'de inşaatı ve genel işçiliğinin yüzde 99'luk kısmı tamamlanan caminin inşaatında sona gelindi.

Taksim Cami'nin yüzde 95'i tamamlandı!

Taksim'de yapımı devam eden ve genel işçiliğinin yüzde 95'i tamamlanan caminin Ramazan'da ibadete açılması hedefleniyor.

Taksim Cami'de genel işçiliğin yüzde 85'i tamamlandı!

Taksim'de temeli 2017 tarihinde atılan caminin genel işçiliğin yüzde 85'lik kısmı tamamlandı.

Çözüm Tasarruf yabancılar için Taksim'de şube açıyor!

Çözüm Tasarruf, yeni bir şube açılışı için hazırlık yapıyor. Yeni şubede yalnızca yabancı müşterilere hizmet verilecek. Şube Taksim'de açılıyor ve ismi de Taksim Global olacak...

Taksim Cami'de genel işçiliğinin yüzde 65'i tamamlandı!

Taksim'de temeli 2017 tarihinde atılan caminin genel işçiliğinin yüzde 65'lik kısmı tamamlandı.

taksim de altgeçitler ne zaman açılıyor Haberi

taksim de altgeçitler ne zaman açılıyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim yayalaştırma projesi kapsamında sürdürdüğü trafiği yeraltına alma çalışmaları tamamlandı. Tarlabaşı Bulvarı – Cumhuriyet Caddesi araç trafiği yer altına alınarak bu bölge yayalaştırıldı,  Oteller Bölgesi ile İstiklal caddesine erişimi kesintisiz olarak sağlandı.


Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nün  yaptığı çalışmalarla birbirinden bağımsız olan anıt çevresi, metro giriş çıkışı ve gezi parkı proje kapsamında birleştirilerek toplamda 98.000 m2’lik yayalaştırılmış alan halkın hizmetine alındı.


Altgeçit Tarlabaşı – Harbiye yönünde 450 mt’si kapalı toplam 750 mt, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 300 mt’si  kapalı toplam 450 mt dir. Gidiş-geliş 2 şerit olan altgeçitte ayrıca 100 mt boyunda 2 şerit otobüs cebi bulunuluyor. Yaklaşık 4500 m2 otobüs durak alanı bulunan altgeçitten meydan ve metroya yaya erişimi merpen haricinde, yürüyen merpen ve engelli erişimine de uygun asansör ile sağlanıyor.


 Altgeçitte...