09 / 05 / 2024

Taksim Kışlası Projesi araştırma

Taksim Kışlası Projesi araştırma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Taksim Kışlası projesi için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi...

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

TOKİ Metris kışlasına 1.559 konut inşa edecek!

TOKİ, Metris Kışlası arazisine bin 559 konut inşa etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 233 milyon liralık konut projesi için bakanlık Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

Metris Kışlası'na konut projesi geliyor!

İstanbul Esenler'deki Metris Kışlası için son karar çıktı. Hazırlanan projeyle araziye konut projesi yapılacak. 

Rami Kışlası projesi 2018 yılında tamamlanacak!

İstanbul Eyüp’te yer alan Rami Kışlası’nın üçüncü etap restorasyon süreci Ocak ayında başlayacak. Projenin ise 2018'de tamamlanması planlanıyor. 

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Taksim'e kışla yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taksim'deki kışla, inşallah Taksim Kışlası da isteseler de istemeseler de tarihine uygun olarak yeniden yapılacak" ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı'na Topçu Kışlası projesi yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı tartışmalarının fitilini yeniden ateşledi. Erdoğan, 2013 yılında cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal ayaklanmasına neden olan Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası Projesi ile ilgili konuştu.

Taksim Topçu Kışlası alanındaki planlanan yenilikler neden hayata geçirilmedi?

Son bir kaç yıldır tartışma konusu olan Taksim Kışlası veya bilinen eski adıyla Halil Paşa Topçu Kışlası, 1780 - 1940 yılları arasında İstanbul Taksim Meydanı'nda günümüzde Taksim Gezi Parkı'nın durduğu yerde bulunan tarihi bir yapıydı.

Topçu Kışlası Osmanlı mimarisine kazandırılmalı!

Danıştay 14. Dairesi'nin, Gezi olaylarını çıkaran grupların Taksim'e Topçu Kışlası'nın yapılmasını engellemek için açtıkları davada talepleri reddedip kışlanın yeniden inşasına onay vermesi, tarihi kışlayı yeniden gündeme getirildi.

Taksim projelerinde son durum ne?

Taksim'in gözde mekanlarından Gezi Parkı şantiye alanına döndü. İşte Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi,Topçu Kışlası Projesi, AKM Projesi gibi önemli projelerinde son durum...

Topçu Kışlası ve Taksim Camii planı yeniden gündemde!

Beyoğlu Belediyesi iptal edilen planı uygulamaya geçti. Topçu Kışlası, Taksim Camii, Galatasaray otoparkı ve ihya projeleri yeniden gündeme geldi.

1941 yılında Taksim Kışlası arsasına toprak dökülecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi tarafından yıktırılan tarihi Taksim Kışlası'nın arsası toprak dökmek suretiyle yükseltilecekmiş. Belediye, yükseltilen kısımdaki arsaların satışa çıkarılmasını ya da apartman inşa etmeyi düşünmüş.

Taksim Kışlası Projesi araştırma Haberi

Taksim Kışlası Projesi araştırma

Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde,"12 Haziran 2011 genel seçimlerinden önce Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın seçim programında yer alan ve açıklandığı tarihten bugüne kadar kamuoyunda tartışılan Taksim Meydanı projesi, içeriği ve uygulanma biçimiyle Avrupa Kültür Başkenti misyonu taşımış ve gerek kültür gerekse de tarihi özellikleriyle büyük önem taşıyan İstanbul'un bu özelliği, şehircilik ilkeleri ve planlama esasları bakımından kabul edilemez hususlar içermektedir" denildi. 

Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu bölgede yapılması planlanan Taksim Kışlası projesi hakkında vahim bir süreç işlediği iddia edilen önergede şu ifadeler yer aldı: 


"Avrupa Kültür Başkenti sıfatı taşımış ve dünya tarihi açısından büyük öneme sahip İstanbul şehrinin en önemli yerlerinden birindeki yeşil alanın ne olduğu belli olmayan ve insan yerine rantı esas alarak yapılacağı belirtilen, tüm...