07 / 07 / 2024

taksim metro talimhane

taksim metro talimhane

Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında yapılan çalışmalar nedeniyle, aksim Metrosu'nun Talimhane çıkışı çalışmalar nedeniyle kapatıldı..

İBB’den Taksim'e yeni sanat merkezi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’a yeni bir sanat merkezi daha kazandırdı. Taksim Sanat, Taksim Meydanı Metro girişinde “Resmemaneti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu” sergisi ile kapılarını açtı.

2004 yılında 500 metrelik metro tüneli çarşıya dönüştürülecekmiş!

2004 yılında inşası devam eden Yenikapı-Taksim Metro Hattı'na Anıtlar Koruma Kurulu onay vermeyince, 20 milyon dolara mal olan 500 metrelik tünel, Kadir Topbaş'ın talimatıyla çarşıya dönüştürülecekmiş.

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro çalışmaları durmuş!

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro güzergahında yapılan metro çalışmaları Tünel'deki Fransız Sarayı olarak bilinen binada çatlamalar meydana getirmiş. Fransız Konsolosluğu mahkemeye başvurması üzerine İBB metro çalışmalarını durdurmuş.

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli atılmış!

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli Şişhane Parkı'nda düzenlenen törenle, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmış. 124 milyon dolar harcanarak inşa edilecek hat, Haliç'i köprü ile geçerek Yenikapı'ya ulaşacakmış.

Kadıköy, Taksim ve Gayrettepe’de metro istasyonları su sızdırıyor!

Esra Boğazlıyan birkaç gün önceki yazısında Kadıköy Kartal Metrosu’nun Yeni Sahra İstasyonu’ndaki sızıntıyı gündeme getirmişti. Boğazlıyan bugünkü yazısında da Kadıköy, Taksim ve Gayrettepe’de metro istasyonları su sızdırdığını dile getirdi...

Aksaray Yenikapı metro hattı bugün açılıyor!

Atatürk Havalimanı'nı Marmaray ve Taksim Metrosu'na bağlayacak olan Aksaray - Yenikapı metro hattı bugün saat 11:00'de açılıyor. Açılış törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

Aksaray-Yenikapı metro hattı ile Esenler-Üsküdar 30 dakika!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aksaray-Yenikapı Metro Hattı açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı bir törenle gerçekleştirecek. Yeni hatla Esenlerliler, Taksim'den Hacıosman’a, Üsküdar'dan Kartal'a kadar raylı sistemle ulaşabilecek.

1942 yılında Taksim'de 3 katlı bir apartman 14 bin liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 33 lira olduğu 1942 yılında Talimhane'de 6 katlı bir apartman 90 bin liraya satılacakmış. Taksim'de ise 3 katlı bir apartman 14 bin liraya satılacakmış.

Şişli Etfal Seyrantepe Hastanesi’ne metro ile nasıl gidilir?

Şişli Etfal Seyrantepe Hastanesi’ne İstanbul’un dört bir yanından ulaşmak nasıl mümkün olacak? Taksim, Kabataş, Beşiktaş, Atatürk Havalimanı, Avcılar, Kartal, Kadıköy ve Üsküdar’dan; metrobüs, tramvay ve metro ile Seyrantepe Hastanesi’ne nasıl gidilir?

Üçüncü Havalimanı'na metro ile nasıl gidilecek?

Arnavutköy’deki 3. Uluslararası Havalimanı’na metroyla nasıl gidilecek? Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı Metrosu’nda son durum ne? Taksim’den 3. Havaalanı’na metro ile nasıl gidilir? 3. Havalimanı metrosu ile entegre metrolar hangileri? İşte cevaplar

Talimhane Taksim'in "oteller vahası" olarak adlandırılıyor!

1994 yılında turizm alanı ilan edilen Talimhane Taksim'in "oteller vahası" olarak adlandırılıyor. Taksim'in göbeğine yürüme mesafesindeki bu bölgede yaklaşık 200 dönümlük bir alanda 11 bin yatak kapasitesine sahip 40 otel faaliyet gösteriyor...

Haliç Metro Geçiş Köprüsü test sürüşüne hazırlanıyor!

İstanbul'a Taksim metrosuna Yenikapı'ya bağlayacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün test sürüşünü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirme telaşı sürüyor. Haliç Metro Geçiş Köprüsü test sürüşü Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek...

Taksim Yenikapı metrosu!

Haliç metro geçiş köprüsünü de içine alan Taksim Yenikapı metrosunda hat uzunluğu 5,2 kilometre olarak inşa edildi. 4 istasyondan oluşan Taksim Yenikapı metrosu ilk hareketine Taksim Meydanı'ndan başlayacak...

taksim metro talimhane Haberi

taksim metro talimhane
Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Taksim Metrosu'nun Talimhane çıkışı çalışmalar nedeniyle kapatıldı. Talimhane tarafına geçmek isteyenlerGezi Parkı çıkışına yöneliyor....