02 / 05 / 2024

Taksim otopark projesi

Taksim otopark projesi

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Taksim'de yer altında bir otopark yaptırmaya karar vermiş. Taksim Kışlası ve müştemilatının yıktırılmasından sonra yeraltı otoparkı yaptırılması işi Henri Prost'un onayına bırakılacakmış.

Taksim AKM projesi nasıl hayata geçti? 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yenilenen Taksim AKM projesinin arka planını ve projenin detaylarına ilişkin bilgileri aktardı. 

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

Uzmanlar uyardı: Taksim Meydanı için acele edilmemeli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı tasarımı için üç projeyi halk oylamasına sunmuştu. Çok tartışılan oylama için uzmanlar, Taksim Meydanı projesi için acele edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Taksim Meydanı projesi için halk oylaması 19 Ekim'de başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan Taksim Meydanı projesinde yarışma kısmı tamamlandı. 146 proje arasından 3 proje finale kaldı. İstanbul halkı 19 Ekim-12 Kasım arasında Taksim Meydanı için oy kullanacak. Halk beğendiği projeyi seçecek, kazanan proje 16 Kasım haftasında duyurulaca

Van'daki 12 milyon TL'lik katlı otopark atıl durumda!

Van Belediyesi Başkanı Bekir Kaya tarafından 12 milyon TL harcanarak, yapımına başlanan katlı otopark projesi atıl durumda kaldı.

Taksim 360 projesi 2022'de tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Taksim 360 Projesi'nin büyük bir kısmının 2021'de, tamamının ise 2022'de tamamlanacağını belirtti...

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi revize edilmiş haliyle yeniden ihaleye çıkıyor...

Sakarya’ya 600 araçlık katlı otopark müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hastane bölgesinde yaşanan parklanma sorununa yönelik inşa edilecek katlı otopark projesi hakkında açıklamalarda bulundu...

Sapanca Atatürk Ortaokulu arazisine otopark projesi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Ortaokulu'nun bulunduğu araziye otopark inşa edilmesi için çalışmalara başladı.

Ordu Ulu Cami Kapalı Otopark Projesi tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulu Cami Kapalı Otopark Projesi'ni tamamladı.

Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatı başladı!

Çalışmalarına devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi Mardin’in otopark ve trafik sorununa çözecek Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatına başladı.

Ankara Demetevler'e çok katlı otopark projesi!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, yeni dönem projeleri arasında bulunan 'Demetevler Mahallesi Çok Katlı Otopark Projesi' ile bölgenin trafik sorununu çözecek.

Gaziosmanpaşa Niyazi Özdemir Otoparkı'nın inşaatı hızlandı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın “Her Mahalleye Otopark” projesi kapsamında Karadeniz Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Niyazi Özdemir Zeminaltı Otoparkı’ndaki çalışmalara hız verildi.

Taksim otopark projesi Haberi

Taksim otopark projesi



Belediye Taksim'de yer altında bir garaj yaptıracak


Garaja meydanda Camlı Köşk'ün karşısına gelen ve genişletilecek olan sokaktan girilecek


    B. Prost'un hazırladığı nazım plana göre İstanbul'da yapılacak işlerin başında Taksim Kışlası ile müştemilatının istimlaki ve kışla arası üzerinde bir sergi binası inşası vardır. Taksim Kışlası ile bu binanın müştemilatını teşkil eden gazino, depo, garajlar vesairenin istimlakine ait tetkiklere başlanmıştır. 

    Taksim Kışlası'nın bulunduğu sahada sergi binası ve teferruatı inşa edilerek, Taksim'de abidenin karşısında tesadüf eden Camlı Köşk Gazinosu ile buradaki binalar tamamıyla kaldırılarak bu kısım meydana ilave edilecektir. Meydan bu suretle biraz genişletildikten sonra -evvelce yazdığımız gibi- meydana bakan...