28 / 04 / 2024

Taksim yeni Camii projesi

Taksim yeni Camii projesi

Taksim’de inşa edilmesi planlanan cami projesine kamuoyundan büyük destek geldi. Proje stanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar! İnce işçiliğe geçildi!

Hizmete açılması dört gözle beklenen Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar yaşandı. Camiinin dev avizesi ve kapı kasası takılırken, ince işçiliğe geçildi.

Taksim Camii için geri sayım başladı!

Taksim Camii'nin açılmasına sayılı günler kaldı. Dış cephe işlemlerinde son aşamaya gelinen cami Ramazan'da ibadete açılacak.

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Taksim Camii açılışa hazır!

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

Taksim Camii'nde iskeleler kaldırıldı!

İnşaatının yüzde 95'i tamamlanan Taksim Camii'nde şerefeler ve iskeleler kaldırıldı. Minarelerin görüntülendiği caminin açılışı Ramazan'da yapılacak.

Taksim Camii’nin yüzde 80’i tamamlandı!

İstanbul Taksim Meydanı’nda temeli 2017'de atılan Taksim Camii’nin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Haydar Ali Yıldız: Taksim Camii büyük bir ihtiyacı karşılayacak!

Taksim Camii projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Büyük bir gayretle, emekle yapımına devam ediliyor." dedi.

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi!

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi. Caminin kaba inşaatı tamamlandı ve minarelerinin külahları yerine konuldu...

Taksim yeni Camii projesi Haberi

Taksim yeni Camii projesi

Taksim’de Müslümanların ibadethane ihtiyacının karşılanması için gerçekleştirilecek olan cami projesine kamuoyundan büyük destek geldi. Taksim’in ibadethane özlemini dindirecek olan ve İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan proje ile bölgenin büyük bir ihtiyacının giderileceğini belirten İstanbul seyyahlarından Fahri Sarrafoğlu, “Taksim’in nüfusu oldukça arttı. Bölgedeki mevcut ibadethaneler yıllardır Müslümanların ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Taksim’e cami yapımı için geç dahi kalındı.” dedi. İstanbul konulu araştırma ürünü çalışmalarıyla bilinen tarihçi yazar Hasret Yıldırım “Bir ailenin dahi zorla abdest alıp namaz kıldığı Taksim Mescidi ile ‘burası size yeter’ mantığıyla Müslümanlara bakanlara aldırış etmeden Taksim’in cami ihtiyacı mutlaka giderilmeli” sözlerini sarf etti. AK Parti eski MKYK Üyesi Ömer Bolat “Anıtlar Kurulu’nun kararı olumlu ve hayırlı olmuştur” derken, ilahiyatçı Abdurrahman Dodurgalı ise “Sanat yönüyle...