07 / 05 / 2024

Taksimdeki iskele neden çöktü

Taksimdeki iskele neden çöktü

Dünyanın güvendiği kalıp uzmanı Doka Genel Müdürü Ender Özatay, Taksim’de çöken iskele ile ilgili, İskele dizaynlarında 3 unsura dikkat edilmeli. Bunlar; rüzgar yükü, iskele üzerinde oluşacak hareketli yükler ve iskelenin kendi yüküdür dedi...

Kocaeli Başiskele'nin konut değeri yükseldi!

Konut projeleri ve üretimi konusunda İzmit, Kartepe, Başiskele üçgeninde, son yılların yükselen değeri ve üçgenin en tepesinde Başiskele olduğunu herkes biliyor ve görüyor. Peki neden?

Hüseyin Ayaz: Başiskele turizm şehri olacak!

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz muhtarlar ile bir araya geldi. Ayaz, “ Başiskele her geçen gün gelişiyor. Hayat şehri ilçemiz yakında turizm şehrine dönüşecek ” dedi.

Başiskele Sarıdere’nin ıslahı 14.5 milyon TL’ye mal olacak!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Başiskele sınırları içerisinden geçen ve birçok derenin sularının bağlı olduğu Sarıdere’nin ıslah çalışmalarına başladı. Derenin ıslahı 14.5 milyon TL’ye mal olacak..

Kocaeli Başiskele'de prefabrik ev kül oldu!

Başiskele Yeniköy’de bulunan tek katlı prefabrik evde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken ev kullanılamaz hale geldi.

Su sayacı neden değiştirilir?

Su abonesi olan gayrimenkul sahipleri adına su sayacı takılıyor. Abonenin ne kadar su kullandığı sayaçlar ile tespit ediliyor ve fatura sayaç okunarak kesiliyor. Peki, su sayacı neden değiştirilir? Neden sökülür?

Kocaeli Başiskele'de 1 milyon 98 bin TL'ye satılık arsa!

Kocaeli İli Başiskele İlçesi'nde yer alan 3433,00 metrekare yüzölçümüne sahip olan arsa Kocaeli 1. Satış Memurluğu tarafından 26 Aralık 2014 günü saat 14:00 ile 14:10 arası ihale ediliyor.

Güngören Genç Osman Camii'nin restorasyon çalışmaları neden uzadı?

Güngören’deki Genç Osman Camii’nin restorasyon işlemi planlanan süreyi bir yıl aştı ve maliyetler de yarı yarıya arttı.Güngören Genç Osman Camii'nin restorasyon çalışmaları neden uzadı?

Lastik-İş Sendikası Kocaeli Başiskele'ye 120 odalı otel yapacak!

Lastik - İş Sendikası Kocaeli Başiskele'de 120 oda 240 yatak kapasiteli otel yapacak. 2016 yılı sonunda açılması planlanan otel projesi denize 60 metre mesafede hayata geçiriliyor...

Ebru Gündeş Reza Zarrab çifti yalısına açılır kapanır iskele yaptırdı!

Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab Kanlıca'daki ikiz yalılarına deniz araçlarının rahat yanaşması için açılır kapanır iskele yaptırdı.Reza Zarrab teknesiyle yalısına yanaşmakta zorlanınca otomatik iskele sistemi kurdurdu.

Özkan Uğur neden Londra'da ev aldı?

Hürriyet gazetesi Kelebek eki bugün ki köşe yazısında Cengiz Semercioğlu Özkan Uğur'un Londra'da aldığı ev konusuna değiniyor. Özkan Uğur'un neden Londra'dan ev tercih ettiğini açıklayan Semercioğlu'nun işte bugün ki köşe yazısı...

Başiskele Belediyesi öğrenciler için merdiven yaptı!

Başiskele Belediyesi Barbaros Mahallesi Çavuşoğlu Sokak üzerinden Pınar caddesine bağlantısı olan Başkaya Sokak üzerine merdiven yaparak öğrencilerin Turgut Özal Caddesi’ndeki Barbaros Okulu’na gitmelerine kolaylık sağlayacak.

Hastane inşaatında iskele çöktü!

Türkiye’yi sarsan iş kazalarına bir yenisi Tekirdağ’da eklendi. Çerkezköy ilçesinde devlet hastanesi yanında yapımı süren yeni hastane binası inşaatında iskele çöktü. Enkazın altında 3 işçi yaralandı.

Karataş'tan Üçkuyular'a 5 ahşap iskele yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 adet ahşap iskele yapacak. İzmirdeniz Projesi kapsamında, Karataş'tan Üçkuyular'a kadar uzanan kıyı şeridinde yapılacak 5 adet ahşap iskele için 13 Kasım 2014'de ihale gerçekleştirilecek.

Taksimdeki iskele neden çöktü Haberi

Taksimdeki iskele neden çöktü

Dünyanın güvendiği kalıp uzmanı Doka Genel Müdürü Ender Özatay, Taksim’de çöken iskele ile ilgili, “İskele dizaynlarında 3 unsura dikkat edilmeli. Bunlar; rüzgar yükü, iskele üzerinde oluşacak hareketli yükler ve iskelenin kendi yüküdür. İskelenin yapılan binayla çok sağlam bağlantılarının yapılması gerekir. Taksim’de çöken iskelede rüzgar yükü göz ardı edilmiş olabilir” dedi. 

Dünyanın en prestijli inşaat projelerine çözüm ortağı olarak imza atan kalıp ve iskele firması Doka Genel Müdürü Ender Özatay, Taksim’de çöken iskele hakkında açıklamalarda bulundu. İskele dizaynlarında 3 unsura dikkat edilmelisi gerektiğini söyleyen Özatay, “Bunlar; rüzgar yükü, iskele üzerinde oluşacak hareketli yükler (insan ya da taşınacak malzeme) ve iskelenin kendi yüküdür. İskelenin yapılan binayla çok sağlam bağlantılarının yapılması gerekir. İskele kendini taşımasının dışında, hizmet ettiği yapıya da rijit şekilde bağlanmalıdır”...