11 / 05 / 2024

Taksitle satış sözleşme yönetmeliği

Taksitle satış sözleşme yönetmeliği

Taksitle satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik, 14 Ocak 2015 tarihinde 29236 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte taksitle satış sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenliyor...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Albaraka Türk ve DRKEE Danışmanlık'ın satış sözleşmesi fesh edildi!

Albaraka Türk’ün portföyünde yer alan tüm gayrimenkul portföyünü satışa çıkaran DRKEE Consultancy & Danışmanlık ve Albaraka Türk arasında yapılan sözleşme fesh edildi.

Dövizli sözleşme yasağı başladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'deki yerleşiklerin dövizle sözleşme yasağı resmen başladı. Gayrimenkul alım satım ve kiralamalarda artık döviz cinsinden sözleşme yapılamayacak. 

Sivas Merkez Yenimahalle sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ tarafından satışa sunulan Sivas Merkez Yenimahalle projesindeki 438 adet konutun sözleşme imzalama dönemi sona eriyor..

TOKİ Konya Bozkır sözleşme işlemleri 2018!

TOKİ Konya Bozkır sözleşme işlemleri 2018 detayları haberimizde yer alıyor. 112 adet daireden meydana gelen projede satışlar kura çekilişi ile yapıldı.

Silivri 3. Etap KİPTAŞ sözleşme işlemleri!

Silivri 3. Etap KİPTAŞ sözleşme işlemleri hakkındaki bilgiler haberimizde yer alıyor. Başvuruların konut sayısını geçmesi halinde projede satışlar kura ile yapılacak. 

Karaman Merkez Kırbağı sözleşme işlemleri!

TOKİ Karaman Merkez Kırbağı projesinde daireler kura çekilişi ile 1 Aralık'ta satışa sunulmuştu. İşte Karaman Merkez Kırbağı sözleşme işlemleri detayları...

TOKİ Gaziantep Şahinbey sözleşme!

TOKİ Gaziantep Şahinbey sözleşme imzalama işlemleri bugün sona eriyor. 725 adet konuttan 16 hak sahibinin satış sözleşmesi imzalama işlemleri hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor. 

Özak GYO, BGC Partners ile sözleşme imzaladı!

Özek GYO, şirket sermayesi içinde sahip oldukları halka açık paylarının bir kısmının yerli/yabancı kurumsal yatırımcılara pazarlanması ve satışı amacıyla BGC Partners ile sözleşme imzaladı.

TOKİ Meram Gödene sözleşme tarihleri!

TOKİ Meram Gödene 804 adet konut projesinde satışta olan 604 konut için sözleşme dönemi bugün sona eriyor.

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

TOKİ Afyon Merkez Zafer Mahallesi sözleşme programı!

TOKİ Afyon Merkez Zafer Mahallesi sözleşme programı hakkında bilgiler haberimizde yer alıyor. Toplamda 776 adet dairenin yer aldığı projede satışlar kura çekimi ile yapılmıştı.

Gaziantep Şehitkamil Beykent Mahallesi sözleşme işlemleri!

Engelli Vatandaşlara satılan Gaziantep Şehitkamil Beykent Mahallesi 1.ve 2. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 28 TOKİ konutu için sözleşme dönemi bugün bitiyor..

Taksitle satış sözleşme yönetmeliği Haberi

Taksitle satış sözleşme yönetmeliği

Taksitle satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik!

Taksitle satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik, 14 Ocak 2015 tarihinde 29236 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yönetmelik, tüketici ile kurulan taksitle satış sözleşmeleri ile tüketicinin kira süresi sonunda bir malın mülkiyetini edinme zorunluluğunun bulunduğu finansal kiralama sözleşmelerini kapsıyor.


YÖNETMELİK


TAKSİTLE SATIŞ SÖZLEŞMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK TAM METNİ



BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, taksitle satış sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, tüketici ile kurulan taksitle satış sözleşmeleri ile tüketicinin kira süresi sonunda bir malın mülkiyetini edinme zorunluluğunun bulunduğu finansal kiralama sözleşmelerini kapsar.


(2) Bu Yönetmelik hükümleri, katılım bankaları yönünden kar payı dikkate alınarak uygulanır.


(3) Tüketicinin taşınır bir malın satış bedelini önceden kısım kısım ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen ödenmesinden sonra satılanı...