03 / 10 / 2024

talas imar sorgulama

talas imar sorgulama

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile Yaman Dede Konağı'nda Talaş Belediyesi'ni konuştuk. Talas'ı yeniden inşa ettiklerini söyleyen Palancıoğlu, 100 yıl sonra da kullanılabilecek imar planı yaptıklarını söyledi... '

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

İmar barışı iptal sorgulama 2021!

Yapı kayıt belgesi için başvuruda bulunan binlerce vatandaş başvurularının iptal edildiğini söylüyor. İşte imar barışı iptal sorgulama 2021...

İnegöl Belediyesi'nden 'İmar Durumu Sorgulama' hizmeti!

Dijital dönüşümde birçok adım atan İnegöl Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden İhale Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Bilgilendirilme İsteği, Meclis Gündem Sorgulama, Borç Ödeme gibi işlemler yapabiliyor.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

Talas'ta kentsel dönüşümün önü açıldı!

Talas Belediyesi tarafından daha önce ilçe merkezini kapsayan ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, şimdi de kentsel dönüşümün ve yukarı mahallelerin yer aldığı ikinci etap imar revizyonu çalışmaları yapılıyor.

Kayseri Talas’ta ikinci etap imar çalışmaları başladı!

Kayseri Talas Belediyesi tarafından ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, ikinci etap imar revizyonu çalışmaları başladı.

İmar barışı kayıt başvurusu ve sorgulama!

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor..

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

Talas'ta yeni imar planları hazırlanıyor!

Talas Belediyesi, ilgili meslek odaları ve müteahhitlerin katılımıyla yeni imar planı ve kentsel dönüşüm çalışmalarını konuşmak adına toplantı düzenledi.

Talas'ta kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları başladı!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kentsel Dönüşüm ve İmar Revizyon planıyla ilgili vatandaşları bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Palancıoğlu, imar çalışmalarında son aşamaya gelindiğinin yakında birçok yerde kentsel dönüşümün başlayacağının müjdesini verdi.

Talas'ta imar planı süreci devam ediyor!

Talas'ta imar planı sürecinin devam ettiğini ifade eden Nevşehir Koruma Kurulu üyesi Hakan Yazar, "Talas'ın tarihi mirası çok eskilere dayanıyor." dedi.

Talas'ta imar revizyon çalışmaları tamamlandı!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçenin 40 yıllık yapılaşmasını kapsayan imar revizyon çalışmasının tamamlandığını açıkladı.

talas imar sorgulama Haberi

talas imar sorgulama

Yerel seçimler öncesi vaatlerinizi sıralarken Talas'ı yeniden dizayn edeceğiz demiştiniz. Talaş için neden yeniden dizayn gerekli olsun? 

Türkiye'de şehir olması açısından çok iyi örnekler yok. Şehirler genellikle rant üzerine, yüksek katlı yapılaşma üzerine, çok fazla alt yapı üstyapı ilişkisi düşünülmeden planlanmış. Bundan dolayı da kamuya çok büyük yük biniyor. Yurt dışına baktığınızda hakikaten geometrik olarak plan çizilmiş, mülkiyet sorununun az olduğu, al ve üst yapı sorununun kalmadığı şehirler görebiliyoruz. 


Talaş çok fazla göç alıyor... 

Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi göç. Kayseri'ye baktığınızda şehir merkezine taşınan nüfus yüzde 87 oranında. Kayseri il sınırları nüfusuna da bakıldığında 1 milyon 322 bin nüfus görünüyor. Bu nüfusun yüzde 87 si merkezde yaşıyor. Bu sakıncalı bir durum. 


Düşünün sizin 250 metrekare eviniz var ve herkes sadece oturma odasında...