04 / 05 / 2024

Tales Matematik Müzesini kim yaptı

Tales Matematik Müzesini kim yaptı

Aydın Başak Koleji tarafından Türkiye’nin ilk Matematik Müzesi olan ’Tales Matematik Müzesi’ görkemli bir törenle açıldı. 7’den 70’e her yaştan ziyaretçinin büyük keyif aldığı müze, ziyaretçilerine matematiğe dokunma imkanı sunuyor.

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...

Matematik bilmeyen öğrenci inşaat mühendisliği okuyup evlerimizi yapıyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, Türkiye’deki inşaat mühendisliği eğitiminin kalitesiz olduğunu belirtti. Gökçe,  "Matematik bilmeyen, fizik, kimya ve biyolojiden sıfır çeken öğrenci inşaat mühendisliği okuyup evlerimizi inşa ediyor" dedi...

Mehmet Akif Ersoy Müzesini geciktiren dava!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstiklal şairi Mehmet Âkif Ersoy’un son günlerini geçirdiği İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’nda bulunan dairenin müzeye dönüştürüleceğini açıklaması üzerine, 7 yıldır devam eden bir dava ortaya çıktı. 

Jeff Bezos eski tekstil müzesini eve çevirdi!

Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos, eski bir tekstil müzesini eve çevirdi. Amerikalı milyarder Washington'ın en büyük evi haline gelen müze için 23 milyon dolar harcadı.

Konya Mevlana Müzesi 2017'de açılacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Kültür Bakanlığı ile mutabakatla yürüttüğümüz Mevlana Müzesi projesi var. İnşallah Mevlana Müzesini yapıp 2017 yılı içinde açılışını gerçekleştireceğiz." dedi

İşte dünyanın en iyi tasarımlı 10 müzesi!

Seyahat sitesi Trip Advisor, tatilciler için dünyanın en iyi 10 müzesini belirledi. İşte, tatilde İşte bir sonraki tatilinizde denk getirebileceğiniz en iyi müzeler ve bulundukları kentler…

Kadıköy'de yüzde 70'lere varan oranla nasıl dönüşüm yapılacak?

Kentsel dönüşümde kat karşılığı oranlarının makul seviyelerde olmadığını belirteren DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz "Kadıköy'de yüzde 70'lere varan kat karşılığı oranlarında nasıl dönüşüm yapacaksınız? Böyle bir hesap matematik yok. Yakında geliştiricilerin yüzde 70'i şizofren olacak" dedi .

Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’un tek akıllı ve engelsiz müzesini inceledi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un tek akıllı ve engelsiz müzesini ziyaret etti. Eksikleri ve yapılabilecek düzenlemeleri inceledi.

Turgutlu Üzümcüler Konağı turizme kazandırılacak!

Kentin geçmişi ve geleceği arasında köprü kurmak için kolları sıvayan Turgutlu Belediyesi, Turgutlu'nun ilk kent müzesini kuruyor. Müze yapılacak Üzümcüler Konağı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Kemer ve Kalkan'a da sualtı müzesi yapılacak!

Side'nin ardından Kemer ve Kalkan'a da sualtı müzesi geliyor. Kekova'da dalışın yasak olduğu Batık Kent'in ikizi yapılacak. Avrupa'nın ilk sualtı müzesini Manavgat'a kazandıran DTO, iki yeni sualtı müzesi için kolları sıvadı.

Bursa İznik'te arkeolojik kazı çalışmaları başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazı Dairesi Başkanlığı, açık hava müzesini andıran Bursa’nın İznik ilçesinde arkeolojik kazı seferberliği başlattı.

Türkiye, Çin ve Hintli mühendis akınına uğrayacak!

OECD’nin son açıkladığı çalışma notuna göre 2030 yılında OECD ve G20 ülkelerindeki STEM yani Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik mezunlarının yüzde 60’ından daha fazlasını Çin ve Hindistan karşılayacak.

Aydın Tales Matematik Müzesi açıldı!

Aydın Başak Koleji tarafından Türkiye’nin ilk Matematik Müzesi olan ’Tales Matematik Müzesi’ görkemli bir törenle açıldı. 7’den 70’e her yaştan ziyaretçinin büyük keyif aldığı müze, ziyaretçilerine matematiğe dokunma imkanı sunuyor.

Tales Matematik Müzesini kim yaptı Haberi

Tales Matematik Müzesini kim yaptı

Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan “Tales Matematik Müzesi” düzenlenen görkemli bir açılışla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılışta Aydın il Milli Eğitim Müdürü adına Şube Müdürü Arif Çopur, Aydın Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, AK Parti Kadın kolları Aydın İl Başkanı Mediha Turgut’un yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, Çorum Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ebru Uzunoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Dekan Yardımcısı Yar. Doç. Dr. Uğur Madran ve çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler, davetliler ve Özel Başak koleji öğrencileri ile...