05 / 05 / 2024

Turgutlu Üzümcüler Konağı turizme kazandırılacak!

Turgutlu Üzümcüler Konağı turizme kazandırılacak!

Kentin geçmişi ve geleceği arasında köprü kurmak için kolları sıvayan Turgutlu Belediyesi, Turgutlu'nun ilk kent müzesini kuruyor. Müze yapılacak Üzümcüler Konağı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.



Üzümcüler Konağı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'in 'Turgutlu'nun müzesini Turgutlular kuracak' çağrısına kulak veren sivil toplum kuruluşları da müze için yaptıkları katkılarla, tozlu raflarda kalmış ilçenin zengin geleneksel ve kültürel mirasını geleceğe bağışlıyor. 


KÜLTÜR VİTRİNİ

Zafer Kalkınma Ajansı ortaklığı ile yürütülen bir proje olan Kent Müzesi'nin 2017 yılının ilk çeyreğinde kapılarını kültür turizmine açacağını söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Türk kültürünün en önemli değerlerini Kent Müzesi'nde bir araya getirip, zengin mirasımızı geleceğe aktaracağımız bir projeyi hayata geçiriyoruz. Tarihi Üzümcüler Konağımız'ı müzeye dönüştürerek, içerisinde bizi biz yapan değerlerin en önemli materyallerini sergileyeceğiz. Şuanda konak restorasyonumuz hızla devam ederken, bir yandan da teşhir ve tanzim için bağışları alıyoruz. Turgutlu Belediyesi olarak tarihimize saygı duyarak değerlerimize sahip çıkıyor, Turgutlu'nun ilk kent müzesini kuruyor olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. 


Habertürk Egeli Ek


Geri Dön