17 / 06 / 2024

talimhane meydanı imar planı

talimhane meydanı imar planı

15 Şubat 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Talimhane Meydanı'nda üç seneden beri inşaatın devam ettiği ve arsalara lüks apartmanlar yapılmış ve boş arsa kalmamışsa da hala elektrik verilmemiş.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen imar barışı mağdurları, sorunlarını ve taleplerini bir bir açıkladı. Peki imar barışı mağdurları ne istiyor? İşte ayrıntılar... 

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

Finike Kent Meydanı'nın imar planları bakanlığa iletildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Finike Belediyesi'nin hazırladığı kent meydanı alanına ait dolgu imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi.

Bahçelievler Şirinevler Meydan Düzenleme Projesi imar planı askıda!

Bahçelievler ilçesi, Şirinevler Meydan Düzenleme Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Mevlüt Uysal'dan Tepecik'e imar müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Tepecik Meydanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, Tepecik'e imar müjdesi verdi.

Şirinevler kent meydanı imar planı askıya çıktı!

Bahçelievler'e bağlı Şirinevler Bahçehan ve Çevresi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Sultangazi kent meydanı imar planı tadilatı askıda!

Sultangazi İlçesi, Uğur Mumcu Mahallesi, Kent Meydanı'na ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı imar planı askıya çıktı!

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı ve Çevresi Yol, Kavşak Revize Ön Projesine ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Bağcılar Meydanı kentsel dönüşüm imar planı askıda!

İstanbul Bağcılar Meydanı ve Çevresini kapsayan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nın imar planı tanıtıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi'nde Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi ve Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu, çeşitli meslek odaları, dernek ve vakıf temsilcileri, İMO üyelerine tanıtıldı.

Sultangazi Kent Meydanı imar planı askıda!

İstanbul Sultangazi İlçesi, Kent Meydanı Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

talimhane meydanı imar planı Haberi

talimhane meydanı imar planı

Güzel bir mahalle

Fakat henüz bir tek lamba konmadı


Taksim'deki eski Talimhane Meydanı'nda üç seneden beri devam eden inşaat bugün artık orası güzel bir mahalle haline koymuştur. Tramvay caddesi üzerinde ancak iki üç apartmanlık boş arsa kalmıştuır.

Beyoğlu'na ve şehrin diğer merkezlerine olan yakınlığı dolayısıylaburada yapılan konforlu apartmanlar daha tamamıyla bitmeden kolaylıkla kiralanmaktadır. Bu sahada bugü mevcut olan kesafet belediyeyi alakadar edecek bir derecededir.

Halbuki henüz bu sokaklara tek bir elektrik lambası konmuş değildir. Apartmanların kendi zayıf ışıkları kafi olmadığı için İstanbul'un bu yeni ve modern mahallesi güneş battıktan sonra adeta karanlık bir köy manzarasını almaktadır.



Akşam Gazetesi 15 Şubat 1933


Abdullah Kutalmış...