12 / 05 / 2024

talsim meydanı yeni projesi

talsim meydanı yeni projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önceki gün kamuoyuna tanıttığı Taksim Meydanı’nın ağaçlandırılmasını öngören proje uzmanlar tarafından genel olarak başarılı bulundu. İşte mimarların proje ile ilgili görüşleri...

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

Finike kent meydanı, yeni yaşam alanı olacak!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, hayata geçirilmesi planlanan kent meydanı projesiyle ''Kent meydanı, ilçemizin cazibe merkezi ve yeni yaşam alanı olacak” açıklamasında bulundu. 

Başakşehir'e yeni kent meydanı müjdesi!

İstanbul’un yeni merkezi olan Başakşehir, Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı Başakşehir Kent Meydanı’ndan sonra yeni bir meydana daha kavuşuyor.

Bursa Yenişehir meydanına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen ancak yüklenici firmanın işi durdurma noktasına geldiği Yenişehir meydan düzenleme, çarşı cephe ve zemin sağlıklaştırma çalışmaları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın devreye girmesiyle hızlandı. 

Sakarya Demokrasi Meydanı kente yeni bir soluk kazandıracak!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrin vitrininde yenileme çalışmalarımız hızla, Demokrasi Meydanı kente yeni bir soluk kazandıracak” dedi.

Yeni Ulus Meydanı'nda sondaj çalışmaları başladı!

Ankaralıların ilk defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’dan duyduğu ve öncelikli projeler arasında bulunan “Yeni Ulus Meydanı Projesi” için sondaj çalışmaları başladı.

Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor!

Marmaray çalışmaları nedeniyle 2004'ten beri şantiye halinde kalan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor...

Ünye'nin yeni meydanında inşaat devam ediyor!

Ünye Belediyesi'nin kentsel dönüşüm yatırımları kapsamında 2017 yılı Haziran ayında temeli atılarak yapımına başlanan ve Ünye’nin en büyük meydanı olacak yeni meydan için inşaat çalışmaları sürüyor. 

Üsküdar Meydanı yeni yüzüyle görücüye çıkacak!

İstanbul'da iki yakayı birleştiren Marmaray’ın inşasıyla yıllardır meydan olma özelliğini kaybeden Üsküdar Meydanı, yeniden tasarlanıyor.

The Mandarins Acıbadem kentin yeni meydanı olacak!

Anadolu yakasının en geniş alana ve en fazla ticari alana sahip açık alan alışveriş merkezi Kadıköy’deki Mandıra Caddesi üzerinde hayata geçirilen The Mandarins Acıbadem kentin yeni meydanı olacak.

Konut projelerinde yeni trend alışveriş meydanı konsepti!

Son dönemde projelendirilen yeni konut projelerinde ihtiyaca yönelik ticari ünitelerin sayısı arttı. Yeni projelerin altları birer alışveriş meydanına dönüştürülüyor. 

Yenişehir'e modern kent meydanı yapılıyor!

Yenişehir Belediyesi tarafından ilçeye kent meydanı yapılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yahyalı'da yeni meydan çalışmaları başladı!

Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde yeni meydan yapım çalışmaları için start verildi.

talsim meydanı yeni projesi Haberi

talsim meydanı yeni projesi


Araç trafiği yer altına alınarak yayalaştırılan, ancak beton denizini andıran haliyle eleştirilen Taksim Meydanı’nın yeni projesi uzmanlar tarafından genel olarak başarılı bulundu.






İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önceki gün kamuoyuna tanıttığı Taksim Meydanı’nın ağaçlandırılmasını öngören projeyi uzmanlara sorduk. Martta ihalesi yapılacak Taksim Meydanı çevre düzenleme projesinde betonun çirkinliklerini yok etmek için yeşil adacıklar oluşturulacak. İşte uzman görüşleri: 


Ağaçlar kamuoyunu mutlu edecektir 


- Mimar Erol Kuzubaşıoğlu: Projeyi gazeteden gördüğüm kadarıyla bana göre şu anda doğru bir karar verilmiş. En azından belli bir oranda yeşillendirilerek ve Gezi Parkı’yla ilişkilendirilerek. Projenin detaylarını bilmediğim için yorum yapmam çok zor. Ancak tabi trafiğin yer altına alınması, orada bir meydan oluşması bence iyi ve güzel...