04 / 05 / 2024

Tam Adaptif Trafik Yönetim

Tam Adaptif Trafik Yönetim

Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi”ni Türkiye’de ilk kez İzmir’de devreye almak isteyen Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarına başladı.

Yüzde 36,2 zam ile 29 Ağustos 2022 araç muayene tam fiyat listesi!

Ticari araçlar için her yıl, otomobiller için her iki yılda bir araç trafik muayenesi yapılması zorunludur. Muayene süresi dolan araç belirtilen sürenin aşılmasına rağmen araç muayenesinin yaptırılmaması durumunda cezai yaptırım uygulanır. İşte, 29 Ağustos 2022 araç muayene tam fiyat listesi…

Mahmutbey gişeleri ücretsiz mi olacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tam bir trafik kaosunun yaşandığı Mahmutbey gişelerinin ücretsiz olamayacağını belirtti.

Şanlıurfa'nın dev projeleri tam gaz!

Şanlıurfa'ın dev projeler tam hız ilerliyor. Şanlıurfa'da yaşanan trafik yoğunluğunu en asgariye indirecek olan 2 adet köprülü kavşağın çalışmaları son aşamaya gelinirken, Haliliye ilçesini Karaköprü'ye bağlayacak olan çelik köprülerin ana güzergah yolları açılıyor.

Malatya'ya asansörlü tam otomatik katlı otopark geliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, trafik sorununa çözüm getirmek amacıyla asansörlü tam otomatik katlı otopark projesini hayata geçirecek.

İstanbul’un trafik sorununu Aselsan çözdü!

ASELSAN’ın Ankara’da geliştirip, ürettiği Serbest Geçiş Sistemi, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde tam kapasiteyle devreye girdi. Kameralarla çalışan Sistem, trafik serbest akış halindeyken ücret toplayabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi akıllı kavşak çalışmalarına başladı!

Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi”ni Türkiye’de ilk kez İzmir’de devreye almak isteyen Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarına başladı.

Akıllı kavşaklar geliyor!

Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan ‘akıllı, çevreci, engelli dostu’ Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi Türkiye’de ilk kez İzmir’de pilot olarak uygulanıyor.

İzmir trafiği akıllı sistemle yönetilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği " Tam Adaptif Trafik Yönetim Denetim ve Bilgilendirme Sistemi "yle kavşaklar ve otoparklar 700 kameranın kullanılacağı akıllı sistem ile yönetilecek.

İzmir ulaşım düzenlemesi trafik sıkışıklığını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin yeni uygulaması yüzünden, aktarmalarla gideceği yere ulaşmaya çalışan vatandaşlar işlerine geç kaldı. Metro istasyonlarında izdiham yaşanırken, trafik sıkışıklığı daha da arttı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun tam metni!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun, 28 Haziran 2014 tarihinde 29044 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte 6546 sayılı kanunun tam metni...

TOKİ Sivas Merkez Kılavuz Mahallesi Kura Sonuçları Tam Liste!

TOKİ Sivas Merkez Kılavuz Mahallesi kura sonuçları bugün açıklandı. TOKİ Sivas Merkez Kılavuz Mahallesi 2+1 ve 3+1 kura sonuçları tam listesi haberimizin içerisinde yer alıyor...

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi kanunu tam metni!

Adres bilgilerinin tutulması ve adres standardı ile ilgili esaslara, 25 Nisan 2006 tarihinde kabul edilen 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu kapsamında yer veriliyor. İşte adrese dayalı nüfus kayıt sistemi kanunu tam metni...

Adres yönetmeliği tam metni!

Adres yönetmeliği olan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik; binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte adres yönetmeliği tam metni..

Tam Adaptif Trafik Yönetim Haberi

Tam Adaptif Trafik Yönetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kavşaklarda bekleme sürelerini kısaltacak “Akıllı” trafik sistemi için Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki pilot çalışmalara başladı. Migros ve Adliye kavşaklarının altına, araçların algılanarak kavşak kollarındaki trafik yükünü ölçebilecek ve gereksiz beklemelerin önüne geçecek manyetik sensörler döşendi. Ayrıca kırmızı ışık ihlali tespit sistemi sayesinde, ihlal yapan araçların plakaları da otomatik olarak algılanabilecek.       


Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu  “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi”ni Türkiye’de ilk kez İzmir’de devreye almak isteyen Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarına başladı. İlk etapta pilot bölge olarak seçilen Bornova ve Bayraklı ilçelerinde Sakarya Caddesi Migros Kavşağı ve Adliye  kavşaklarındaki  alt sistemin yapı işlemleri tamamlandı. Bu kapsamda  kavşak zemin altlarına  loop (manyetik) sensörler döşendi. Loop sensörler sayesinde...