26 / 07 / 2024

Tamamlanmamış binadan dikkat edilmesi gerekenler

Tamamlanmamış binadan dikkat edilmesi gerekenler

Tamamlanmamış binalardan daire almayı düşünenleri dikkatli olmaları hususunda uyaran Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, bu kişilerin kat karşılığı sözleşmesini okumaları, ödedikleri meblağı belgelendirmeleri ve tapu harçlarını tam ödemeleri g

Tamamlanmamış daire alırken bunlara dikkat!

Gayrimenkul satın alırken tamamlanmış bir daireye göre çeşitli avantajları olduğu için tamamlanmamış daireler daha çok tercih ediliyor. Peki tamamlanmamış daire alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Maketten konut alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Maketten konut satışı, inşaat çalışmaları tamamlanmamış ve henüz daire bitmemişken gerçekleşen satış işlemi olarak biliniyor. Peki, maketten konut alırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Tamamlanmamış binadan daire alırken nelere dikkat edilmeli?

Tamamlanmamış binalardan daire almayı düşünenleri dikkatli olmaları hususunda uyaran Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, bu kişilerin kat karşılığı sözleşmesini okumaları, ödedikleri meblağı belgelendirmeleri ve tapu harçlarını tam ödemeleri g

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Henüz başlanmamış veya tamamlanmamış konut projelerinden konut satın almak isteyen kimseler, firma ile maketten konut satış sözleşmesi imzalıyor. Peki, maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli? Sözleşme nasıl olmalı?

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak!

10 yıllık kiracılar dikkat! Tahliyeler Temmuz'da başlayacak! Borçlar Kanunu madde 347 ye göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir sebep göstermeksizin evden tahliye edebilecek..

Oskar Elektrik, "Dikkat Her Kablo Aynı Değildir" etkinliği düzenledi!

Türkiye'nin önemli elektrik şirketlerinden Oskar Elektrik, dünyada 130 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Prysmian Group'un kablo bilincinin artırılması amacıyla başlattığı "Dikkat Her Kablo Aynı Değildir" etkinliğine ev sahipliği yaptı...

Kazım Algın: İkinci el konut alırken nelere dikkat etmeli?

ShowRealty CEO’su Kazım Algın’ın konut alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgilerini paylaştı. İlk olarak hangi semtte konut almak istediğinizi belirlemelisiniz.Sonra; semti belirleyip, o semtte gezerek bilgi toplamaya çalışmalısınız...

Marmaris Selimiye, son yıllarda artış gösteren inşaatlarla dikkat çekiyor!

Marmaris'in Selimiye Mahallesi'nde son 1 yılda yapılan yaklaşık 140 yeni inşaatın büyük bir kısmının kaçak olduğu belirtildi. Büyükşehir Yasası ile köyden mahalle statüsüne geçen Selimiye, son yıllarda artış gösteren inşaatlarla dikkat çekiyor.

Arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. İdari İşler ve İş geliştirme Müdürü Özge Aklar, arsa yatırımı yapacaklara tavsiyeler vererek, arsa alırken nelere dikkat edilmeli sorusunu cevapladı.

Niyaziye Camii'nin Ortaköy Camii ile benzerliği dikkat çekiyor!

Kuzey Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında bölgede yapılan 13 camiden biri olan Niyaziye Camii, eski ABD Başkanı Bush'un Türkiye ziyareti sırasında önünde konuşma yaptığı Ortaköy Camii ile benzerliği dikkat çekiyor.

Selahattin Keten: Kentsel dönüşümde çevre dokusuna dikkat edilmeli!

Selahattin Keten, kentsel dönüşüm konusunda çalışırken, semt ve çevrenin dokusuna dikkat edilmesi konusunda uyardı. Keten "dönüşüm yaparken mahalle sakinlerinin isteklerine ve semt dokusuna önem gösterilmeli" dedi.

Kapadokya bölgesinde hafta sonu yoğunluğu dikkat çekti!

Peribacaları, kayadan oyma evleri, vadileri ve sıcak hava balonlarıyla tarih ve kültürün bir arada bulunduğu, yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde hafta sonu yoğunluğu dikkat çekti.

Ev kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkulde, kiracının iyi seçilmesi önem taşıyor. Türkiye'nin yaygın markalı zincirlerinden Re/Max Türkiye'nin pazarlama ve operasyon direktörü Gökhan Karahan, ev kiralarken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyarıyor...

Tamamlanmamış binadan dikkat edilmesi gerekenler Haberi

Tamamlanmamış binadan dikkat edilmesi gerekenler

Tamamlanmamış binalardan daire almayı düşünenleri dikkatli olmaları hususunda uyaran Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, bu kişilerin kat karşılığı sözleşmesini okumaları, ödedikleri meblağı belgelendirmeleri ve tapu harçlarını tam ödemeleri gerektiğini söyledi.


İnşaat halinde daire almayı düşünenlerin, mutlak suretle arsa payı karşılığı inşaat yapım sözleşmesini detaylı incelemelerini tavsiye eden Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod şunları söyledi: “Kat karşılığı sözleşmeden doğacak ihtilaflar, direk olarak alıcıyı da etkilemekte, bir yığın mağduriyete sebep oluyor. Ev aldığınız yüklenici firmaya ödediğiniz meblağın tamamını, örneğin 300 bin TL aldıysanız, tapu harçlarında, tapu muamelesinde mutlaka ödediğiniz miktarı yazdırınız. Aksi durumda kat irtifakında arsa tapusu üzerinden satışlarda, harçlandırmalar düşük tutulduğundan, mahkemeye gittiğinizde, tapuda eğer satış fiyatı 100 bin TL gösterilmişse mahkeme davayı bu tutar üzerinden hükme bağlayabilir" diye konuştu.


Proje lansman...