06 / 05 / 2024

Tamamlanmayan konutlara sigorta

Tamamlanmayan konutlara sigorta

Tamamlanmayan konutlarda vatandaşın mağdur edilmemesi için müteahhitlere ya konut tamamlama sigortası ya da banka teminat mektubu zorunluluğu getirilmişti. 

Deprem sigortası hangi konutlara yapılır?

Deprem sigortası, mesken ve işyerleri için yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası hangi konutlara yapılır? Deprem sigortası hangi konutlara yapılmaz?

Sigorta sektöründe prim üretimi 15 milyar lirayı aştı!

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

1943 yılında Doğan Sigorta Şirketi İstanbul'da 250 yataklı hastane kuracakmış!

1943 yılında Doğan Sigorta Anonim Şirketi adında bir şirket 300 odalı, İstanbul'un en büyük hanı Buton Han'ı satın alarak 250 yataklı bir hastane meydana getirecekmiş.

Yörükler, Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan konutlara yerleşti!

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde göçebe hayatı yaşayan Yörükler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan konutlara yerleşti. Bazı Yörüklere de aile başına 15 dönüm arazi verildi

Güneş Sigorta'nın web sitesi yenilendi!

Güneş Sigorta kurumsal web sitesi www.gunessigorta.com.tr güncel trendler ile tüketicilerin eğilim ve ihtiyaçları dikkate alınarak yenilendi. Ziyaretçilerine site için dolaşımda kolaylık sağlarken, bilgiye pratik ve hızlı bir biçimde ulaşma imkanı sunuyor

Aviva Sigorta hisselerini Kibele'ye devretti!

Aviva Sigorta A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aviva Sigorta 2.07.2014 tarih ve 14-23/467-206 no.lu kararıyla hisselerini Kibele'ye devretti.

Mobilya, kimya, plastik gibi riskli sektörlere sigorta müjdesi!

Sigorta yaptıramamaktan şikâyet eden kimya, mobilya, plastik gibi riskli sektörlerdeki işyerleri, Hazine’nin Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi sayesinde sigortalanacak. Merkez, 20 milyon Euro’ya kadar teminat verebilecek.

Sigorta sektörünün prim üretimi 10 milyar lirayı aştı!

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 10 milyar 626 milyon 457 bin lira olan prim üretimi, bu yılın eş döneminde yüzde 5,6 arttı...

Gayrimenkul fiyatlarındaki denge sigorta fiyatlarını düşürdü!

İSTANBUL Sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marh'ın "Küresel sigorta sektör raporuna' göre dünyadaki gayrimenkul fiyatlarında devam eden rahatlama ile 2014 ilk çeyreğinde dünya sigorta fiyatları aşağı yönlü hareket etti.

Barış Aydın: Ankara'daki yüksek gelirli konutlara olan talep yakın zamanda duracak!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, Ankara'da yüksek gelirli konutlara olan talebin yakın zamanda duracağını, bundan sonra inşaat firmalarının orta gelirli vatandaşlara yönelik yatırımlar yapması gerektiğini söyledi.

Müteahhitler yeşil konutlara yöneldi!

İnşaat müteahhitleri, tüketiciye rahat yaşam alanları sunabilmek için geri dönüşüm sistemleriyle donatılan "yeşil konutlara yöneldi. Bu projeyle bahçe sulamasında, şebeke suyu yerine atık suyun geri dönüşümü sağlanarak tasarruf sağlanıyor.

Kürşat Tuncel: Sigorta şirketleri inşaat tamamlanma sigortasına hazır mı?

Satış Küpü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel Sigorta şirketlerinin inşaat tamamlanma sigortasına hazır olup olmadığını anlatan bir makale kaleme aldı. Sigorta şirketleri inşaat tamamlanma sigortasına hazır mı?

Seda Hacıoğlu: Türkiye'de sigorta pazarı büyüyor!

EY Türkiye Denetim Hizmetleri Bölümü Ortağı Seda Hacıoğlu yaptığı açıklamada, sigorta pazarındaki büyümenin sektörün sürdürülebilir olabilmesi ve derin işlem hacmine ulaşabilmesi açısından önemli olduğunu belirtti

Tamamlanmayan konutlara sigorta Haberi

Tamamlanmayan konutlara sigorta

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre; Vatandaşın mağdur olmaması için 30 ve üzeri konut yapanlara bina tamamlama sigortası aktif olarak kullanılmadı. 

Hükümet tarafından tamamlanmayan konutlarda vatandaşın mağdur edilmemesi için müteahhitlere ya konut tamamlama sigortası ya da banka teminat mektubu zorunluluğu getirilmişti. 

Müteahhitlerin banka teminatını tercih etmesi sigortaya olan ilgiyi düşürdü. Ön ödemeli konut ve devre tatil projelerinin tamamlanmadan satışa sunulması için getirilen bu uygulamalardan sigorta zorunluluğu 3 yılda beklenen ilgiliyi görmedi. 

Sorunun çözümü için gelecek hafta sektör temsilcileri ve ilgili kamu kuruluşlarını toplantıya davet eden Hazine geçen hafta Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğine yazı gönderdi. 


6502 sayılı Tüketici Kanununa dayanarak çıkarılması zorunlu kılınan Bina Tamamlama Sigortası ürününün yaygınlaşamama nedenlerine ilişkin bir toplantı yapılacacak.


Hürriyet Gazetesi'ne bilgi veren sigorta sektörü yetkilileri,...