05 / 05 / 2024

tamer heper imza gerekli değil

tamer heper imza gerekli değil

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında 'İmza mecburi değil' başlığıyla okuyucusunun sorusunu yanıtlıyor. Müteahhide verilen ev hakkında bilgi veren yazısı...

Site toplantılarında imza yetkilerine itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında imza yetkisi bu sene de genel kurul divan başkanlığına devredilirse yasal olarak ne yapılabilir? sorusu soruldu.

Mirasçılar borçtan sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam vefat etti ev miras kaldı. 7 kişi evin mirasçılarıyız. Babamın hissesine annem, ben ve babamın ilk eşinden ablam sahip. Toplamda 37 bin TL borç ben dahil 7 kişiye çıkarılmış. Hiçbir yere imza atmadım, borçtan hissem oranında mı mesul oluyorum?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Apartmanda ortak alan kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat sahiplerinden birisi kullanmak üzere apartman altındaki küçük iş yerini imza toplamak suretiyle büyütüp imar kısmına da işlettiğini söylüyor. Rıza göstermeyen birkaç komşu imza atmadık. Bu eklentilerin iptal edilmesi için neler yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Apartman karar defterini kimler imzalar?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '“Divanın imza yetkisi yoktur” demişsiniz. Ben de buna katılıyorum ancak bu “500 kişilik bir sitede karar defterini her kat maliki imzalamalı” demek oluyor. Pratikte uygulama ne şekilde olmalı ki kanuna uygun hale gelsin?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper: Miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır!

Tamer Heper'in miras taksimiyle ilgili Posta Gazetesi'ndeki yazısında "miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır" açıklamasında bulundu. İşte Tamer Heper'in Posta Gazetesi'ndeki köşe yazısının detayları şöyle;

Tamer Heper: Yakıt bedeli ortak giderdir!

Posta gazetesi Hukuk köşesi yazarı Tamer Heper bugün ki yazısında okuyucusunun kalorifer, bazı bloklarda kullanılmak istenmediği takdirde bu bloklara ait yakıt parası yinede alınıyor mu sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper: 30 yıl uzun zaman!

Ailemize mirastan kalan daireyi satıp başka bir daire aldık. Aradaki fiyat farkını ödedim. Yeni daire aile bireylerinden 2 kişi üzerine yapıldı. Bu durumda üçüncü kişinin payı ne oluyor? Sorularını Tamer Heper yanıtlıyor.

Tamer Heper: Mirastan bertaraf etmek için iki türlü işlem vardır!

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşeyazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında ikinci eş için olan mirasın bertaraf edilebilmesi ile ilgili okuyucudan gelen soruyu cevapladı. Tamer Heper'in miras ile ilgili köşe yazısı;

Tamer Heper: Karar olmadan girmeyin!

Posta gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında bir okuyucunun kira ile ilgili sorusuna yanıt verdi. Tamer Heper'in cevapladığı köşe yazısı;

Tamer Heper: Yönetim kurulunun sorumlulukları var!

Kooperatiften bir daire satın aldım. Yönetim kurulu kooperatifi terk edip kaçtı. Şimdi kooperatif bize borç çıkarıyor. Bunun bir müeyyidesi yok mu? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Tamer Heper'in apartman yöneticileri hakkındaki yazısı!

Hukukla ilgili tüm soruları yanıtlayan Tamer Heper bugün Posta Gazetesi'nde apartman yöneticisinin nasıl seçileceğini ve apartman yöneticisinin değişkliği durumunda ne yapılması gerektiği hakkındaki soruyu yanıtladı...

Tamer Heper: Hisseli arsaya haciz konulabilir!

Posta Gazetesi yazarı olan Tamer Heper, " Borç için hisseli arsaya haciz konulabilir mi? " sorusuna, "Evet hisseli arsaya haciz konulabilir. " şeklinde yanıt verdi...

tamer heper imza gerekli değil Haberi

tamer heper imza gerekli değil

Binamızı verdiğimiz müteahhit öyle bir proje yapmış ki bizim dükkanları küçültüp kendisine 150 metrekare dükkan çıkartıyor.Binamızda ise bağımsız bölüm maliki olarak 2/3 oranı sağlanmadı ama arsa payı olarak sağlandı. Şimdi imzalayan kat malikleri "Bizi zarara uğratıyorsunuz" diye dava açacakmış. Bu nasıl oluyor, zarara uğrar mıyız? • M.Ö. 



Bu konuda kendimi paralıyorum. Beyler, kentsel dönüşüm, müteahhitle anlaşma, yeniden inşaat... Bütün bunlar geliyor mülkiyet hakkına dayanıyor. 

Şayet bir anayasamız var ise burada önemli hususlardan biri mülkiyet hakkıdır. Ülkedeki bütün kanunlar da Anayasaya uymak zorundadır. Diğer yasalar anayasaya uyacak ise hepsinin özünde mülkiyet hakkı bulunmalıdır. 

Yani "Sizi depremden koruyacağız" deyip ülkedeki müteahhitlerin vatandaşı sömürmesine neden olacak bir sistem kurulamaz. Başından beri söylüyorum ama anlatamadım. Binanızın yıkılması için 2/3 oy yetmiyor, tam iştirak lazım. 

2/3, bina yıkılıp...