02 / 07 / 2024

Tamer Heper vergi yazıları

Tamer Heper vergi yazıları

Eşim de emekli ben de emekliyim. Şimdi bir devremülk almak istiyoruz, devremülkün tapusunu da alacağız. Bu yeri de eşimin adına alacağız. Bunu aldığımızda hangi dairenin Emlak Vergisi’ni ödemek durumunda kalacağız?

Emlak vergisi borcuna itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, vefat eden babasından kalan konut için 1990'dan beri emlak vergisini ödediklerini söyledi; şimdi de ölen annesi için vergi tahakkuk ettirildiğini belirtti. Okuyucu iki verginin hukuki olup olmadığını sordu. 

Birinin borcu için bir başkasının gayrimenkulü haczedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Tacir olan birinin 2 milyon lira vergi borcu var ve ödeyemiyor. Kendisine ait malvarlığı da yok. Ticari nedenlerle durumu kötü. Ancak endişesi şu; annesine ait gayrimenkul var, evli kardeşinin de bazı malları bulunuyor. Bunlara haciz gelir mi?' sorusunu cevapladı.

İntifa hakkı başkasında olan gayrimenkule haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Çocuk annesine kendisine ait dairede oturması için intifa hakkı vermiştir. Çocuğun vergi ve özel borçları için takip yapılmıştır. İntifa hakkı annesinde olan bu gayrimenkul haczedilebilr mi? İntifa hakkı sahibi anne, gayrimenkulden çıkarılabilir mi?' sorusunu cevapladı.

TAKBİS sistemi nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamdan kalan yerler için mirasçılık belgesi alarak miras ihtimalinin gerçekleşmesi için veraset vergi dairesinden döküm talep ettiğimde, 3 yere ait tapu kaydı çıktı. İkilemde kaldım, doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Değerli Konut Vergisi ertelenecek mi?

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun '3+1 dairede oturuyorum. 15 bin TL vergi geldi. Peki biz böyle bir dairede oturmayı da mı haketmiyoruz? Daire 20 yaşından büyük. Bunu hak etmiyorsak nerede oturmamız bekleniyor? Bu haksızlık değil mi?' sorusunu yanıtladı.

Miras için vergi ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anne ve babası vefat etmiş olan kızın vefatı halinde, mal varlığı kardeşlerine ivazsız intikal olarak mı, miras olarak mı kalır? Vergi hesabında kardeşlere kalan mirastan,Veraset İntikal Vergisi her bir kardeş için 250 bin TL’lik istisna olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan evin vergi mükellefi kim olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu emlak vergisi hususlu soruyu yanıtladı.

Tamer Heper: Miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır!

Tamer Heper'in miras taksimiyle ilgili Posta Gazetesi'ndeki yazısında "miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır" açıklamasında bulundu. İşte Tamer Heper'in Posta Gazetesi'ndeki köşe yazısının detayları şöyle;

Tamer Heper: Yakıt bedeli ortak giderdir!

Posta gazetesi Hukuk köşesi yazarı Tamer Heper bugün ki yazısında okuyucusunun kalorifer, bazı bloklarda kullanılmak istenmediği takdirde bu bloklara ait yakıt parası yinede alınıyor mu sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper: 30 yıl uzun zaman!

Ailemize mirastan kalan daireyi satıp başka bir daire aldık. Aradaki fiyat farkını ödedim. Yeni daire aile bireylerinden 2 kişi üzerine yapıldı. Bu durumda üçüncü kişinin payı ne oluyor? Sorularını Tamer Heper yanıtlıyor.

Tamer Heper: Mirastan bertaraf etmek için iki türlü işlem vardır!

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşeyazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında ikinci eş için olan mirasın bertaraf edilebilmesi ile ilgili okuyucudan gelen soruyu cevapladı. Tamer Heper'in miras ile ilgili köşe yazısı;

Tamer Heper: Karar olmadan girmeyin!

Posta gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında bir okuyucunun kira ile ilgili sorusuna yanıt verdi. Tamer Heper'in cevapladığı köşe yazısı;

Tamer Heper vergi yazıları Haberi

Tamer Heper vergi yazıları

Eşimin bir dairesi var. Eşim de emekli ben de emekliyim. Şimdi bir devremülk almak istiyoruz, devremülkün tapusunu da alacağız. Bu yeri de eşimin adına alacağız. Bunu aldığımızda hangi dairenin Emlak Vergisi’ni ödemek durumunda kalacağız? 


Benim hukuki sorulan dışındaki sorulara yanıt vermem prensibim değil. Herkes kendi sahasında konuşsun, bu benim prensibim.Kendi branşım dışında bilgi sahibi olsam bile o konuda meslek icra edenlerin karşısında iddialı konuşmam. Ancak okuyucumun sorusu vergi mevxuatını ilgilendiriyor yani benim konularıma teğet eden bir konu. Şimdi buna yanıt vermemem lazım ama emekli olan okuyucuma da yardım etmek istiyorum. Devremülklerinde bir gayrimenkul oduğu gerçek olduğu için böyle bir devre mülke tapu ile sahip olunduğunda okuyucumun muafiyetten yararlanamayacağı konusunda görüş...