21 / 05 / 2024

tampon bölge uygulaması nedir

tampon bölge uygulaması nedir

Orman yangınlarını önlemeye yönelik uygulamaya konulan Yangına Dayanıklı Orman Projesi ( YARDOP ) çerçevesinde yerleşim alanları ile ormanlık sahalar arasında tampon bölge oluşturulacağı da bildirildi.

Pendik Fevzi Çakmak 4. Bölge'ye 1.000 yeni imar tapusu!

Fevzi Çakmak 4.Bölge 2. Etap İmar Uygulaması,  Pendik Tapu Müdürlüğü tarafından tescil edildi. Metroya yakınlığıyla cazibe merkezi olan bölgede kentsel dönüşümün önü açılıyor.

Pendik Esenyalı 7. Bölge'de tapular dağıtılıyor!

Pendik Esenyalı 7. Bölge İmar Uygulaması, Pendik Tapu Müdürlüğünce tescil edildi. 175 adet imar tapusu, hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Pendik Yayalar 5. Bölge'ye imar onayı!

Pendik Yayalar 5. Bölge İmar Uygulaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak 1 ay süreyle resmi askıya çıkarıldı. 50 hektar büyüklükteki alana ait uygulama haritaları, 14 Ağustos tarihine kadar askıda kalacak.

TOKİ Adapazarı Camili Mahallesi 1. Bölge başvuruları 2017!

TOKİ'nin Adapazarı Camili Mahallesi 1. Bölge Toplu Uygulaması kapsamında yer alan 1 adet konut açık satışa sunuldu. İşte, TOKİ Adapazarı Camili Mahallesi 1. Bölge başvuruları 2017...

TOKİ Kayseri Melikgazi 6. Bölge başvuruları başladı!

Kayseri Melikgazi 6.Bölge Toplu Konut uygulaması projesinde stoklarda yer alan 2 adet konut açık satışa çıkıyor. TOKİ Kayseri Melikgazi 6. Bölge başvuruları bugün itibariyle başladı. Başvurular 30 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek.

TOKİ Kayseri Melikgazi 6. Bölge başvuruları!

Kayseri Melikgazi 6.Bölge Toplu Konut uygulaması projesinde stoklarda yer alan 2 adet konut açık satışa çıkıyor. Peki, TOKİ Kayseri Melikgazi 6. Bölge başvuruları ne zaman başlayacak?

Kurtköy 2.Bölge imar uygulaması tapuda tescil edildi!

Pendik Belediyesi twitter ve web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Kurtköy 2.Bölge imar uygulaması tapuda tescil edildiğini belirtti...

TOKİ İzmir Buca 1. Bölge 1 adet konut başvurusu yarın başlıyor!

TOKİ İzmir Buca 1. Bölge Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 1 adet konutu satışa çıkardı. Fiyatı 152 bin 351 TL olarak belirlen konut için başvuru dönemi yatın başlıyor.

TOKİ Antalya Kepez 2.Bölge başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Antalya Kepez 2.Bölge Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 1 adet konut satışa sunuluyor.TOKİ Antalya Kepez 2. bölge başvuruları yarın başlıyor.

Orman yangınlarına karşı tampon bölge oluşturulacak!

Orman yangınlarını önlemeye yönelik uygulamaya konulan Yangına Dayanıklı Orman Projesi ( YARDOP ) çerçevesinde yerleşim alanları ile ormanlık sahalar arasında tampon bölge oluşturulacağı da bildirildi.

Tokat 3. Bölge TOKİ Konutları'nda başvurular başladı! 154 bin 327 liraya!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Tokat 3. Bölge Toplu Konut Uygulaması kapsamında 1 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 30 Haziran 2014 tarihine kadar açık satışa sunulacak.

TOKİ Tokat 3. Bölge Konut başvuruları! 154 bin 327 lira!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Tokat 3. Bölge Toplu Konut Uygulaması kapsamında 1 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 31 Mart 2014 tarihine kadar Açık Satışa sunuluyor...

TCDD Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü'nden satılık gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü'nden: Erzincan'da bulunan gayrimenkul 13 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

tampon bölge uygulaması nedir Haberi

tampon bölge uygulaması nedir

Orman yangınlarını önlemeye yönelik uygulamaya konulan Yangına Dayanıklı Orman Projesi (YARDOP) çerçevesinde yerleşim alanları ile ormanlık sahalar arasında tampon bölge oluşturulacağı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü İzmir Orman Müdürlüğü, Manisa İli Yangına Dayanıklı Orman Projesi'nin (YARDOP) tanıtım ve bilgilendirme toplantısını Anemon Otel'de yapıldı.


Toplantıda konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, orman yangınlarının çıkış sebebinin daha çok insan ve yerleşim yeri kaynaklı olduğunu belirterek, yangına hassas bölgelere yanmaya dayanıklı ağaç türlerinin dikilmesi gerektiğini söyledi. Yangınların önlenebilmesi için orman sahası ile yerleşim alanları arasında tampon bölge kurulması gerektiğini ifade eden Bektaş. "Spil dağında çok sık yangın çıkıyor. Vakitlice ve yangına daha çabuk müdahale edildiği için biz bunu çok hissetmiyoruz ama bunu da bir maddiyatı var. Şehir ile ormanın birbirine ulaşmasını...