21 / 05 / 2024

TANAP boru hattının inşaat firmaları

TANAP boru hattının inşaat firmaları

Azerbaycan'daki Şahdeniz II sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) kara kesimi boru hattı inşaatını gerçekleştirecek firmalar belirlendi.

Kalyon İnşaat, Romanya’da üstlendiği boru hattının inşaat projesine başladı!

Kalyon Holding Romanya’da üstlendiği doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk müteahhitlik firmaları her zaman kazan-kazan şeklinde iş yapmıştır. Devletler arasındaki ilişkilerimiz de böyle” diye konuştu.

TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın açılıyor!

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın İstanbul'da düzenlenecek tören ile açılacak.

TürkAkım projesinde ilk hattın inşaatı tamamlandı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını söyledi.

Putin TürkAkım boru hattı inşaatını denetleyecek!

Rusya Devlet Başkanı Putin, TürkAkım boru hattının derin sulardaki inşaatını gerçekleştiren Pioneering Spirit gemisine çıkarak incelemeler yapacak.

TANAP'ın finansman anlaşmaları yıl sonunda yapılacak!

2018’de ilk gazın taşınacağı TANAP boru hattının finansman anlaşmaları yıl sonunda yapılacak

Azerbaycan Milli Meclisi Tanap anlaşmasını onayladı!

Azerbaycan Milli Meclisi, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) anlaşmasını onayladı.

TANAP'ın inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev "Düşen petrol fiyatlarına rağmen, Azerbaycan'ın içinde olduğu tüm projeler zamanında tamamlanacak dedi. Aliyev, TANAP ve TAP boru hattının 2018 ve 2020'de tamamlanacağını söyledi.

TANAP Boru Hattı inşaat çalışmaları sürüyor!

BP Türkiye Ülke Başkanı Bud Fackrell, SGC'nin en kilit noktası olan ve BP'nin hissedarı olduğu TANAP boru hattında da inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

Kerkük-Ceyhan boru hattı hafta sonuna kadar onarılacak!

Geçtiğimiz haftalarda saldırılar nedeniyle petrol sevkıyatının durduğu Kerkük-Ceyhan boru hattının hafta sonuna kadar onarılmış olacağı belirtildi.

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

Tanap'ın 48 Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı inşaatını hangi firma yapacak?

TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “ 48’’ Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı İnşaat İhalesi ”ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 4 Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firma belirlendi.

Kerkük doğalgaz boru hattının inşaatı başladı!

Irak'ın Kerkük vilayetinde, Türkiye'ye ihraç edilecek doğalgaz için boru hattının inşasına başlandığı bildirildi. Kerkük'ten başlayacak boru hattı inşasının ne kadar süreceğini bilinmiyor.

Başbakan’dan önemli TANAP açıklaması!

Davutoğlu, TANAP ile ilgili olarak, “TANAP Boru Hattı'nın faaliyete geçişini erkene almak önemli, türkiye öngörülen 6 milyar metreküpten daha fazla gaz alabilir, bunu değerlendirdik” dedi.

TANAP boru hattının inşaat firmaları Haberi

TANAP boru hattının inşaat firmaları


Azerbaycan'daki Şahdeniz II sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) kara kesimi boru hattı inşaatını gerçekleştirecek firmalar belirlendi. 

TANAP'tan yapılan açıklamaya göre, TANAP tarafından açılan 56 inç Kara Kesimi Lot 1, Lot 2, Lot 3 boru hattı inşaat ihalesi sonucunda, Lot 1 için Fernas İnşaat, Lot 2 için Sicim-Yüksel-Akkord ortaklığı ve Lot 3 için Tekfen Holding'in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat ile sözleşme imzalandı. 

Tekfen Holding'in KAP'a yaptığı açıklamaya göre de, Tekfen İnşaat 509 kilometre uzunluğundaki Lot 3'ün inşaatını 565 milyon dolar bedel karşılığı yapmak için anlaştı. Açıklamada işin 36 ayda tamamlanmasının beklendiği ifade edildi. 

TANAP, Türkiye'nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir,...