06 / 05 / 2024

TANAP Projesi boru hatları son durum

TANAP Projesi boru hatları son durum

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşımayı amaçlayan TANAP için çalışmaların hızla devam ettiği, projede kullanılmak üzere üretilen 850 kilometrelik borunun teslim edildiği bildirildi.

TANAP'ın açılış töreni 12 Haziran'da Eskişehir’de yapılacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış törenine ilişkin detaylar netleşti. TANAP’ın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. 

TANAP, planlanandan erken tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı hızla devam eden TANAP projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, geçtiği güzergah üzerindeki 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. TANAP ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları'yla geçtiği yerlerdeki yerleşimlere olumlu bir katkı sağlayacak.

TANAP'ın maliyeti 4,5 milyar euro!

Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) Genel Müdürü Ian Bradshaw Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin Avrupa ayağı olan TAP'ın geliştirme takviminin tamamen Şah Deniz 2'nin geliştirilmesiyle uyumlu olarak planlandığını söyledi.

TANAP'ın 800 milyon dolarlık kredisi onaylandı!

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

TANAP projesinin Gönen etabında çalışmalar başladı!

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyan ve çalışmaları uzun zamandır devam eden Trans Anadolu doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin Gönen etabında çalışmalar başladı.

Türkiye-İsrail doğalgaz boru hattı projesi için ilk temas!

Türkiye ile İsrail arasında inşa edilmesi öngörülen doğalgaz boru hattı projesini tartışmak üzere kurulan çalışma grubu, ilk toplantısını geçen hafta İstanbul'da yaptı.

Karaman'da Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için kamulaştırma!

Karaman İli sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların Ermenek Doğal Gaz Boru Hattı Projesi kapsamında Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

Türk Akımı Projesi'nde imzalar atıldı!

Rusya doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan "Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi" için hükümetler arası anlaşma imzaladı.

TANAP'ın finansman anlaşmaları yıl sonunda yapılacak!

2018’de ilk gazın taşınacağı TANAP boru hattının finansman anlaşmaları yıl sonunda yapılacak

TANAP Projesi boru hatları son durum Haberi

TANAP Projesi boru hatları son durum

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşımayı amaçlayan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için çalışmaların hızla devam ettiği ve projede kullanılmak üzere şu ana kadar üretilen 850 kilometrelik borunun teslim edildiği belirtildi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, teslim edilen 850 kilometrelik borunun yüzde 20’lik kısmının üretimi Çin’de, geri kalanıysa Türkiye’de gerçekleştirildi.


Proje kapsamında, Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğalgaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacak. Bu çıkışlardan Türkiye yıllık 16 milyar metreküplük kapasitenin 6 milyarını kendi kullanımı için alırken, kalan 10 milyar metreküp Avrupa'ya gidecek.


Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğalgaz Koridoru'nun parçasını oluşturacak TANAP Doğalgaz Boru Hattı, 19 kilometresi Marmara Deniz geçişi olmak üzere...