01 / 05 / 2024

TANAP projesinin finansmanları kimler

TANAP projesinin finansmanları kimler

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom, TANAP için 1 milyar Euro’luk finansman desteği istendiğini ve bunu aşama aşama sağlayacaklarını söyledi.

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

TANAP projesinin Gönen etabında çalışmalar başladı!

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyan ve çalışmaları uzun zamandır devam eden Trans Anadolu doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin Gönen etabında çalışmalar başladı.

TANAP-Eskişehir Doğal Gaz Bağlantı Hattı için acele kamulaştırma!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP)-Eskişehir Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Eskişehir İli, Seyitgazi, Odunpazarı ve Alpu'da yer alan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

TANAP projesinin inşaatı hızla ilerliyor!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

TANAP projesinin inşaat çalışmaları hızlandı!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

TANAP projesinin temeli ne zaman atılacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir aksaklık olmazsa 17 Mart’ta Kars’ta TANAP projesinin temelinin cumhurbaşkanları seviyesinde atılacağını ifade etti..

TANAP projesinin temeli 17 Mart'ta atılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "17 Mart'ta bir aksaklık olmazsa Kars'ta TANAP projesinin temeli cumhurbaşkanları seviyesinde atılmış olacak" dedi.

TANAP'ın boru ihalesinde imzalar atılıyor!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ’nde (TANAP) sona yaklaşılıyor. Azerbaycan doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak TANAP projesinin boru hattı yapımında yerli firmaların rol oynaması planlanıyor.

TANAP projesi için bakanlıktan olumlu raporu!

Türkgözü- Posof-Ardahan’da Gürcistan - Türkiye sınırında başlayıp, İpsala-Edirnede’ki Türkiye - Yunanistan sınırında son bulan TANAP projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan "olumlu" raporu verildi. İşte TANAP projesinin geçtiği iller...

TANAP projesinin ikinci hattı Haziran ayında belli olacak!

Trans Anadolu Boru Hattı Projesi 'nin ikinci hattının seçimi Haziran'da tamamlanıyor...

Recep Tayyip Erdoğan: TANAP projesi bu yıl başlayacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tanap projesinin bu yıl başlayacağını ifade etti..

Adapark projesinin havadan videosu!

Sur Yapı tarafından Çekmeköy'de hayata geçirilen Adapark projesinin son halini www.havadanemlakvideo.com ekibi havadan görüntüledi...

N Towers konut projesinin havadan görüntüleri!

Özyurtlar İnşaat tarafından Esenyurt'ta inşa edilen N Towers konut projesinin son halini www.havadanemlakvideo.com ekibi havadan görüntüledi...

TANAP projesinin finansmanları kimler Haberi

TANAP projesinin finansmanları kimler

Ballekom, bu yıl Türkiye’nin talebi üzerine enerji finansmanın öncelik vereceklerini belirterek, “Şu an gündemimizde Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) var. Maliyeti 8 milyar doları aşacak bu çok büyük ve stratejik proje için 1 milyar Euro’luk finansman desteği istendi. Bu finansmanı tek seferde değil ama aşama aşama sağlayacağız” dedi. Ballekom, bu yıl Türkiye’de enerji sektörüne sağlayacakları kredi desteğinin her zamankinden biraz daha fazla olacağına işaret ederek, “Planlarımızı Türk yetkililerle görüşüp öyle yapıyoruz. Bu yılki desteğin enerjiye daha fazla olması Türk yetkililerinin isteği üzerine gerçekleşti. O yüzden 2016’da normalden daha fazla enerji finansmanı sağlayacağız” dedi. Türkiye için enerji kaynaklarının çeşitliliğinin ve arz güvenliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Ballekom “Bu yüzden de önümüzdeki yıllardaki enerji sektörünün portföyümüzdeki payı artacak” diye...