29 / 04 / 2024

tanap yerli yatırım

tanap yerli yatırım

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana boru hattı alım sözleşmesi imza töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu projenin bir barış projesi olduğunu ve hat üzerindeki ülkelerle dostlukları pekiştireceğini söyledi...

Yerli yatırımcı parasını nereye yatırıyor? İşte 15,7 trilyon liralık finansal varlığın kalem kalem dağılımı…

Yerli yatırımcıların finansal varlığı 2023 yılının ilk 3 ayında yüzde 9 oranında arttı. Böylece yeri yatırımcıların finansal varlıkları 16 trilyon liraya dayanırken, aynı dönemde yabancı yatırımcıların finansal varlığının ise yüzde 2,9 oranında gerilediği dikkat çekti.

 2022 yılında 1,8 milyar dolar yatırım yapıldı! Yatırımcıların yarısı yabancı

Yerli startup’lar feçtiğimiz yılı 1,8 milyar dolarlık yatırımla bitirdi. Global manada Türk startup’larına ilgi oldukça yoğun. Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporu’na göre, 2022 senesinde 322 yerli startup  1,8 milyar dolar yatırım elde etti.

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü rekor kırdı. 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora koşan fon büyüklüğünün yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. İşte ayrıntılar...

Girişimcilik ekonomisine faiz ve resesyon freni! Hangi sektör ne kadar yatırım aldı?

2022 yılının 3. Çeyreğinde Türkiye Startup Ekosisteminde, toplamda 74 girişim, 202 farklı yatırımcıdan 97 milyon dolar yatırım aldı. Bu çeyrekle birlikte 2022 yılında şu ana kadar 232 yerli girişim toplamda 1,49 milyar dolar yatırım toplamış oldu. 

Lüks konut yatırımında ilk tercih İstanbul!

Yabancı ve yerli yatırımcı Türkiye'de konut yatırımına devam ediyor. Yatırımcılar özellikler lüks konut yatırımında İstanbul'u tercih ediyor.

Konut yatırımında ABD ilk sırada!

ABD, yüksek kira getirisi ve düşük amortisman süresi ile konut sektöründe yatırım için ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığı Türkiye’de de yerli yatırımcılar, yurtdışına açılmaya başladı. 

Halfeti'ye 20 milyon TL'lik yatırım!

Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, yatırım çalışmalarıyla yeni bir çehreye kavuştu.

Asya’nın Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

yerliaracom Sözcüsü Dr. Arzu Aydın, "Yerli teknoloji şirketlerine pozitif ayrımcılık, ihracat desteği, küresel stratejik işbirlikleri, vergi indirimi, yatırım teşviki, arazi tahsisi, gümrük muafiyeti gibi birçok farklı araçlarla yatırımlar teşvik edilmeli." dedi.

Univa’dan yerli yatırımcıya özel kampanya!

Türkiye’de bir ilke imza atarak gayrimenkul sektöründe yeni bir dönemi başlatan Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi olan Univa, yerli yatırımcıya özel kampanya başlattı.

Limak Cimentos'a Mozambik'ten En İyi Sanayi Yatırımı ödülü!

700 yerli firma ve 80 bin ziyaretçinin katıldığı FACIM fuarından Limak Cimentos'a "En İyi Sanayi Yatırımı" ödülü...

Akiş GYO hisselerine EBRD'den büyük yatırım!

Akkök Holding’in gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firması Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin yüzde 17.39’luk hissesi aralarında Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası’nın da (EBRD) olduğu yabancı ve yerli kurumsal ve nitelikli yatırımcılara satıldı..

Katar'da yeni yatırım bölgeleri kanunu onaylandı!

Katar Emiri Şeyh Temim, ülkeye yerli ve yabancı bir çok yatırımı çekecek yeni "Yatırım Kanununu" onayladı. Katar'da yerli ve yabancılar için büyük imkanlar sağlayan yatırım kanununun Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından onaylandığı belirtildi.

Yeni girişimciler AVM yatırımı yapıyor!

AYD Başkanı Hulusi Belgü, alışveriş merkezi yatırımlarında bazı bölgelerde doygunluk yaşanmasına rağmen halen büyük ilçelerde yatırım potansiyelinin bulunduğunu açıkladı. Belgü, yerli girişimcinin sektöre yatırım yapmaya devam ettiğini aktardı.

tanap yerli yatırım Haberi

tanap yerli yatırım

Başbakan Davutoğlu imalatın yüzde 80'inin Türk firmalarınca gerçekleştirilecek olmasının da yerli sanayinin ulaştığı kapasiteyi ortaya koyduğunu ifade etti. Projenin ilk aşamada 16 milyar metreküp, ikinci aşamada 2020 yılı gibi 22 milyar, 2023 yılı gibi 24 milyar, daha sonra da 33 milyar metreküpe çıkan kapasitesiyle dünya ve Avrupa enerji talebi açısından stratejik öneme sahip olduğunu aktaran Davutoğlu, Türkiye'nin transit ülke olmanın avantajlarını değerlendirmeye kararlı olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu, "21'inci asır enerji yüzyılı olacak. Biz attığımız bu adımlarla 21'inci yüzyılı enerji üzerinden barış yüzyılı yapmaya kararlıyız. Enerji rekabetleri yerine enerji işbirlikleri kurmaya kararlıyız" dedi. "Çevremizde birçok ülkede krizler yaşanırken, Türkiye ve Azerbaycan yükselen iki güç iseler, bunda bu büyük stratejik projelerin getirdiği vizyoner bakış açısının özel bir önemi var" diyen Davutoğlu,...