15 / 05 / 2024

tank fabrikası arazisi imar planı

tank fabrikası arazisi imar planı

İstanbul Zeytinburnu sahilinde imara açılıp 16.9 Kuleleri' ne benzer bir yapılaşma getirilen tarihi Zeytinburnu Tank Fabrikası arazisinin imar planları meslek odaları tarafından yargıya taşındı.

Bayrampaşa'daki Millet Bahçesi için geri sayım başladı!  Eski Pancar Motor Fabrikası arazisi yeninden hayat buluyor

Bayrampaşa’da eski Pancar Motor Fabrikası alanına 45 bin metrekarelik millet bahçesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. 

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'ın müteahhidine iflas kararı! Kamyon fabrikası arazisi ailenin malvarlığını tüketti

İstanbul'un en değerli bölgesinde önceden kamyon fabrikası olan araziye inşa edilen Çiftçi Towers'ın akıbeti mük sahiplerini zora soktu. 2011 yılında yapımına başlanan ancak henüz tamamlanamayan Çiftçi Towers’ın yapım şirketi Çiftçi Gayrimenkul iflas etti.

Tank Palet Fabrikası'nın devir işlemleri meclis gündeminde!

Tank Palet Fabrikası'nın devir işleminin niteliğine ve işlemin sonuçları meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tank Palet Fabrikası'nın devir işlemleriyle ilgili soru önergesi verildi!

Tank Palet Fabrikası'nın devir işleminin niteliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Yapılan işlem işletme devridir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaların odağında yer alan Tank Palet Fabrikası'yla ilgili olarak "Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftirayla karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış da özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir" diye konuştu.

Eski Pastavilla makarna fabrikası arazisi satılıyor!

Mülkiyeti Tat Gıda Sanayi A.Ş.'ye ait olan İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi, 14246 ada 2 parselde kayıtlı eski Pastavilla makarna fabrikası arazisi 5-9 Ekim 2020 haftasında E-ihale ile satışa sunulacak. 

Bağcılar İSMEK binası Diyanet'e devredildi!

İstanbul’da, bira fabrikası arazisi ve Heybeliada’daki sanatoryumun ardından 11 yıldır kurs merkezi olan bina da Diyanet İşleri’ne tahsis edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan son dakika Tank Palet Fabrikası açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası hakkında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, 'Tank Palet Fabrikası'nı 25 yıllığına kiraladık' diyor, Ethem Sancak, 'kira ödemiyoruz, kiralama söz konusu değil' diyor'" dedi...

Büyükyalı projesi için yeni imar planı hazırlandı!

Zeytinburnu sahilinde 16/9 gökdelenlerinin yanında bulunan eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla yeni imar planı hazırlandı.

Yerli otomobil fabrikası Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacak!

Yerli otomobili tanıtan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacağını söyledi...

Kemal Kılıçdaroğlu: Tank palet fabrikasını bedava veren herkes sorumludur!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tank palet fabrikasının bedava Katar ordusuna peşkeş çekilmesine izin veren herkes, en alttaki subaydan en yukarısına kadar herkes sorumludur. Onların hiçbirisine ben vatansever demem" dedi...

Ethem Sancak'tan tank palet fabrikasıyla ilgili iddialara yanıt!

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Arifiye'deki tank palet fabrikasıyla ilgili olarak "Biz burayı palet ve tamir yapan fabrika olmaktan çıkarıp A'dan Z'ye tank yapan bir fabrika yapacağız" dedi...

tank fabrikası arazisi imar planı Haberi

tank fabrikası arazisi imar planı

Kültür varlığı olarak tescilli askeri yapıların bulunduğu in dönümlük araziye 70 metre yüksekliğinde konut, ticaret ve turizm alanı öngören planlar arazinin satışından hemen önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen kasım ayında onaylanmıştı. Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odası, ayrıcalıklı imar hakkıyla araziye yoğun yapılaşma getireceği ve İstanbul'un silüetinde onarılmaz bir tahribata neden olacağı gerekçeleriyle planların yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle İstanbul 5. 


İdare Mahkemesi'ne dava açtı. 

Dava dilekçesinde tank fabrikası arazisinin komşusunda yer alan 16:9 kulelerine dair mahkemenin yıkım kararına işaret edilerek, "Deniz seviyesindeki inşa edilecek yapılara 70 metre yükseklik izni verilmesi İstanbul silueti açısından sürdürülebilir olmadığı gibi, açık hukuk kararlarına da uygun değildir" denildi. 


Ataköy Turizm Merkezi Uygulama İmar Planı'nda 'askeri alan' ve 'tercihli kullanım alanı' olarak planlanan arazi 2008...