03 / 05 / 2024

taou takas için gerekenler

taou takas için gerekenler

Tapu takas işleminin devlet noteri huzurunda yapılan resmi bir işlem halinde bunun gerçekleşmesi gerekiyor. Peki, tapuda takas sistemi nedir?

İngiliz otomobil devi MG, yıl sonu kampanyaları için düğmeye bastı! Hem avantajlı kredi hem de takas desteği fırsatı!

Otomotiv devi SAIC tarafından üretilen köklü İngiliz otomobil markası MG yeni kampanyalar için düğmeye bastı. Verilen detaylara göre MG modellerinde avantajlı kredi ve takas desteği fırsatları aynı anda sunuluyor...

Riskli alanlardaki eski konutlar için 'takas' zamanı!

İstanbul’un depreme hazırlık kapasitesinin 64 üzerinden 28 puan aldığının altını çizen GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun,şu anda riskli alanlardaki eski konutlar için hızlı menkulleşme ve eski-yeni konut takas zamanı olduğunu söyledi.

Essenora takas kampanyası için gerekli koşullar!

Essenora Evleri'nde fiyatlar 483 bin TL'den başlangıç gösteriliyor... İşte Essenora takas kampanyası için gerekli koşullar...

İzmir Valiliği konak takası için imar değişikliği istedi!

İzmir Valiliği, Ege Ordusu komutanlarının lojmanı iken Katip Çelebi Üniversitesine (İKÇÜ) devredilen 'Paşa Konağı' ile Vali Konağı'nın takası için imar değişikliği istedi.

İzmir Valiliği'nden konak takası için yeni imar talebi!

İzmir Valiliği, Konak Belediyesi'ne bir yazı göndererek, Katip Çelebi Üniversitesi rektörlük binası ile Vali Konağı'nın takası için yeni bir imar planı yapılmasını istedi. Konu, Konak Belediyesi İmar Komisyonu'nda görüşülecek.

Tarsus Belediyesi Hükümet Konağı için tapu takası yapıldı!

Tarsus'un çağdaş ve modern bir hükümet konağına kavuşması için kolları sıvadıklarını ve önemli bir adım attıklarını belirten Kaymakam Bekir Atmaca, "Yıllardır kullanılan mevcut hükümet konağı artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi.

Tapu takas için gerekenler!

Türk Borçlar Kanunu'nda tapu takas işlemlerine ilişkin açıklamalara yer veriliyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas için gerekenler!

Tapu trampa işlemi için istenen belgeler!

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.Takasta değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Peki, tapu trampa işlemi için istenen belgeler neler?

Ulus Tarihi Kent Meydanı için imzalar atıldı!

Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında Ulus Tarihi Kent Merkezi çalışmaları kapsamında yapılacak olan “Tarihi Kent Meydanı” projesi için trampa (değişik tokuş –takas) protokolü imzalandı.

Emlak takası için gereken belgeler!

Taşınmaz malların devir işlemleri, bedelli, bedelsiz veya takas usulü ile yapılabiliyor. Tapuda takas, niteliği ve değeri farklı olan taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Peki, emlak takası için gereken belgeler nelerdir?

Ankara Büyükşehir ile SGK, Ulus için ilk adımı attı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamında SGK’nın Anafartalar Mahallesi’ndeki tesisleri karşılığında yapılacak takas için verilecek taşınmazları belirledi. İşte takas edilecek taşınmazlar...

Tapu takas için gereken belgeler!

Tapu takas işlemleri hakkında ki hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas için gereken belgeler!

Kentsel dönüşüm engellerini kaldırmak için 'imar hakkı transferi' geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transferi getiriliyor. İdris Güllüce; "Sertifika istenirse ticari bir meta olacak, istenirse başka bir yerde arazi ile takas edilebilecek" dedi. Peki i

taou takas için gerekenler Haberi

taou takas için gerekenler

Tapuda takas sistemi!


Gayrimenkullerin satılması ya da takas edilmesi işlemi sırasında tapular değiştirilebiliyor.  Tapuda takas işleminin devlet noteri huzurunda yapılan resmi bir işlem halinde bunun gerçekleşmesi gerekiyor.


Tapu takas işlemini gerçekleştirmek için öncelikli olarak karşı tarafla her konunun anlaşılmış olması gerekiyor. Buna bağlı olarak da işlemlerinizi tamamlayarak noterin huzuruna çıkmanız önem teşkil ediyor. 


Devlet tapu takas işlemini ancak bu şartlar altında gerçekleştirebileceğini ilgili taraflara beyan ediyor. Gerekli evraklar olarak ise kimlik belgesi, vesayetname(varsa), emlak beyan değerini gösteren belge vb. şeyler gerekiyor. 


İşte, tapu takas için gereken belgeler...

1.Takası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya maliklerin sözlü beyanı,


2.Takas yapacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportları,


3.Takas yapanların son altı ay içinde çekilmiş...