23 / 07 / 2024

tapı belgeleri esas tapuya nasıl çevrilir

tapı belgeleri esas tapuya nasıl çevrilir

Tapu Tahsis Belgelerinin Esas Tapuya Çevrilmesiyle İlgili Duyuru Aksaray belediyesi, plan ve proje müdürlüğü tapu tahsis belgelerinin esas tapuya çevrilmesiyle ilgili vatandaşlara duyuru yaptı.

Kardemir Karbük Demir Çelik esas sözleşmesini yayınladı!

Kardemir Karabük Demir Çelik sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kardemir Karbük Demir Çelik esas sözleşmesini yayınladı.

Efes Vakfı Serapis tapınağıyla ilgili araştırma projesini sürdürüyor!

Arkeolojik çalışmalara önemli katkılar sunan Efes Vakfı, Efes Antik Kenti’nde bulunan Yamaç Evi 2’deki duvar resimlerinin restorasyonunu ve antik kentin ortasındaki Serapis tapınağıyla ilgili araştırma projesini sürdürüyor.

Apollon Smintheus Tapınağı yeniden ayağa kaldırıldı!

Çanakkale ' nin Ayvacık ilçesinin Gülpınar köyündeki 2 bin 300 yılık Apollon Smintheus Tapınağı ' nın ana giriş cephesindeki sütunları, restorasyon çalışmaları kapsamında yeniden ayağa kaldırıldı...

Serapeion Tapınağı 5 milyon Euro'ya canlanacak!

Efes’te arkeolojik kazı, koruma, restorasyon ve tanıtım çalışmaları amacıyla iş dünyasının önde gelen kurumları tarafından kurulan Efes Vakfı, antik kente yeni bir simge yapı kazandırmak için Serapeion Tapınağı’nı ayağa kaldırmayı hedefliyor

Efes'teki Serapis Tapınağı ayağa kaldırılıyor!

Her yıl dünyanın dört bir yanından ortalama 2 milyon turistin ziyaret ettiği Efes antik kentinde bulunan ve depremde yıkıldığı tahmin edilen Serapis Tapınağı, aslına uygun bir şekilde restore edilecek

Emlak vergisine esas inşaat maliyetleri ne kadar?

Emlak vergisine esas olmak üzere uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanıyor. Peki 2015 yılına ait emlak vergisine esas inşaat maliyetleri ne kadar?

Aksa Enerji esas sözleşmesini yayınladı!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. 15 Ağustos tarihinde kabul edilen esas sözleşmesini yayınladı.

Herakleia Hieron Tapınağı için kurtarma çalışması başlatıldı!

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük mahallesine 1 kilometre mesafede bulunan Roma dönemine ait 2 bin metrakerelik alan üzerine kurulu tapınak mezar için kurtarma çalışması başlatıldı.

Esas Holding 4 milyon dolarlık yatırım yapacak!

ESAS Holding ‘Esaslı’ markasıyla marketlere ürün verecek. Antalya’da et üretimi gerçekleştiren Esas Holding’in Gıda Grup Başkanı Babür Çelebi, 2015 yılında 4 milyon dolarlık yatırım yapılacağını ifade etti.

Martı Gayrimenkul esas sözleşme metnini yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Martı Gayrimenkul esas sözleşme metnini yayınladı. Esas sözleşme metni haberimizde bulunuyor.

Zeus Tapınağı'nda ''Türk'' izleri!

Kültür ve Turizm Bakanlığından edinilen bilgiye göre, kültürel yapısıyla sanat çevreleri tarafından "İkinci Efes" unvanı verilen ve dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınağını barındıran Aizanoi Antik Kenti'nde 2014 kazı dönemi hızlı başladı.

Apollon Smintheus Tapınağı yeniden arkeoloji dünyasına kazandırıldı!

Çanakkale ' nin Ayvacık İlçesine bağlı Gülpınar Köyü ' nde, üzerinde yağhane bulunan 2 bin yıllık Apollon Smintheus Tapınağı, uzun uğraşlar sonucu yeniden arkeoloji dünyasına kazandırıldı...

Artemis Tapınağı'nda kazı çalışmaları 20 yıllık aradan sonra tekrar başlıyor!

Antik çağın en önemli anıtsal yapıları arasında olan ve dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Artemis Tapınağı' nda kazı çalışmaları 20 yıllık aradan sonra tekrar başlıyor...

tapı belgeleri esas tapuya nasıl çevrilir Haberi

tapı belgeleri esas tapuya nasıl çevrilir

Yapılan duyuruda: Aksaray merkez imar planı sınırları içerisinde gecekondusu bulunan ve bu gecekondusundan dolayı 2981, 3290 ve 3366 kanunları gereğince hak sahipliği sıfatı taşıyan tapu tahsis belgesi sahiplerinin kendisinin, vekillerinin veya varislerinin tapu tahsis belgeleri ile plan ve proje müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Müracaattan sonra gerekli incelemeler neticesinde aşağıda yazılı olan şartları sağlayan hak sahiplerinin tapu tahsis belgeleri esas tapuya çevrilecektir. 

Tapu tahsis belgelerinin gerçek tapuya çevrilmesinde aranan şartlar: Tapu tahsis belgelerinin bulunması Islah imar planı veya kadastro planları sonucu oluşan veya mevcut imar planın uygulanmaması nedeniyle belediye meclis kararıyla ıslah imar planı olarak kabul edilen ve üzerinde muhafaza edilecek yapısının bulunması, Üzerinde kanun kapsamındaki tapu tahsis belgesi almış veya almaya hak kazanmış kişilere ait tahsise konu gecekondusunun bulunması İmar planında...