04 / 05 / 2024

Tapu alım-satım işlemleri için gerekli belgeler

Tapu alım-satım işlemleri için gerekli belgeler

Gayrimenkul alım-satım işleminizi kısa zamanda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız tapu alım-satım işlemleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Tapu ve Kadastro personel alımı için başvurular resmen başladı! 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro personel alımı için başvurular resmen başladı! Toplam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı... Sakın kaçırmayın...

Tapu ve Kadastro personel alımı için tarih belli oldu! Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 2022 personel alımı için tarih resmen belli oldu. Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı... Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapu alım satım masrafı 2022!

Tapu masrafları, gayrimenkul alım satım işleminde bulunacak olan kimseler tarafından araştırılıyor. Tapu alım satım işi olanlar, devir için belirli tutarlarda masraf ödüyorlar. Peki, 2022 yılı için bu tutar ne kadar oldu? İşte tapu alım satım masrafı 2022...

Tapu alım satım harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul satış işlemlerinde tapu dairesinde belli miktarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu alım satım harcı 2022 ne kadar?

Avcılar Belediye binası için yıkım işlemleri başladı!

51 sene önce inşa edilen Avcılar binası için yıkım işlemleri başladı. Yapılan çalışmalarda binada çok sayıda demir olduğu ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi.

Enka İnşaat dördüncü kez hisse geri alımına çıkıyor!

Enka İnşaat, bu yıl dördüncü kez pay geri alım kararını açıkladı. Yönetim Kurulu tarafından şirketin genel müdür yardımcısına geri alım işlemleri için yetki verilirken 5 milyon adede kadar hisse için en fazla 50 milyon TL fon ayrılacağı dile getirdi. 

TOKİ Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uygulamaları Kapsamında Yapım İşlerinin İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası 19. Paket Danışmanlık (Yapım işi kontrollüğü ve yapı denetimi) Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi 28 Haziran'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uygulamaları Kapsamında Yapım İşlerinin İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası 19. Paket Danışmanlık (Yapım işi kontrollüğü ve yapı denetimi) Hizmet Alımı İşi ihalesi 28 Hairan 2018 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den 6 ilde hizmet alım işi ihalesi!

TOKİ Ankara, Kayseri, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Iğdır ve Ardahan İllerinde 3194 Sayılı İmar Kanunu Kapsamında Hizmet Alım İşi ihalesini 5 Haziran 2018 tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ'den Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi!

Muhtelif Alanlarda 1. Paket 3194 Sayılı İmar Kanunun 15. 16. ve 18. Maddesi Uyarınca Yapılacak İmar Uygulamaları İle Tescil Harici Alanların Tescili, Plankote ve Halihazır Harita İşlerinin Yapılması ile Envanter Tespiti, Değerleme, En Verimli Kullanım Analizi Yapılması Danışmanlık Hizmet Alım İşi ih

Tapu alım-satım işlemleri için gerekli belgeler Haberi

Tapu alım-satım işlemleri için gerekli belgeler

Tapu alım-satım işlemleri!

Gayrimenkul alım-satım işlemleri sırasıyla ve eksiksiz bir şekilde yapıldığı takdirde süreç sorunsuz olacaktır. Öyleyse tapu alım-satım işlemleri nasıl yapılır, sorusunun yanıtı;


Tapu işlemlerinizi tapuya gitmeden önce yapılacaklar ve tapu dairesinde yapılacaklar şeklinde iki gruba ayırmak doğru olacaktır.


Tapu dairesine gitmeden önce..

- Eğer alıcı durumundaysanız, satın alacağınız gayrimenkulün tapu fotokopisini edinin. Elinizdeki tapu fotokopisiyle gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin emlak bölümünden emlak vergisi olup olmadığına bakın.

- Satın alacağınız gayrimenkul eğer bir arsa ise, yerin köşe kazıkları ile sınırlarının belirlenmesini isteyin.

- Gayrimenkulün imar bilgilerini edinin. binanın belediye imar müdürlüğünde bulunan onaylı projesindeki bağımsız bölüm numarası ile, tapu senedindeki numara uyuşuyor mu bakın.

- Gayrimenkul eğer bir bina ise iskanlı ve DASK'lı olup olmadığını araştırın.

- Tapu işlemleri için gerekli belgeleri edinin.


Tapu alım-satım işlemleri için...