07 / 05 / 2024

Tapu ayırma işlemini kim yapar

Tapu ayırma işlemini kim yapar

Tek parseldeki taşınmazın bölünerek paylaşılması işlemine tapuda ayırma deniyor. Peki, tapu ayırma işlemini kim yapar? Tapu ayırma işlemi için gerekli belgeler neler?

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

1 dolar 1 ay sonra işte tam bu kadar olacak! Peş peşe açıklanan bu rakamı görenin aklı adeta başından gitti! Hemen bakın

1 dolar 1 ay sonra işte tam bu kadar olacak... Peş peşe açıklanan bu rakamı görenin aklı adeta başından gitti... Hemen bakın...

1 dolar 1 ay sonra işte bu kadar olacak! Peş peşe açıklanan bu rakamı görenin resmen ağzı resmen kulaklarına vardı!

1 dolar 1 ay sonra işte bu kadar olacak... Peş peşe açıklanan bu rakamı görenin resmen ağzı resmen kulaklarına vardı... Hemen bakın... 

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

İstanbul'da ekmeğe zam mı gelecek? Şubat ayını işaret ettiler...

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ekmek fiyatlarının artırılması yönünde esnafın talepte bulunduğunu ifade ederek, şubat ayını işaret etti.

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapuya dair bilgi edinmek için pek çok soru sorarlar. İşte o soruların yanıtları…

Gram altın 1 ay sonra işte tam da bu kadar olacak! Açıklanan bu rakamı görenin resmen aklı başından gitti! Hemen bakın!

Gram altın 1 ay sonra işte tam da bu kadar olacak... Açıklanan bu rakamı görenin resmen aklı başından gitti... Hemen bakın...

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Mondial yeni 100 Superboy i fiyatları bu ay değişmedi! Mondial 100 Superboy i 4 Kasım 2022 fiyat listesi!

Euro 4 normlarına uygun, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden (MTV) muaf, Mondial yeni 100 Superboy i fiyatları bu ay değişmedi! Mondial 100 Superboy i 4 Kasım 2022 fiyat listesi...

Altında son noktayı Altının Efendisi İslam Memiş koydu! Gram altın Kasım ayında işte bu kadar olacak! Hemen göz atın!

Altında son noktayı Altının Efendisi olarak bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş koydu. Gram altın Kasım ayında işte bu kadar olacak! Hemen göz atın...

Tapu ayırma işlemini kim yapar Haberi

Tapu ayırma işlemini kim yapar

Tapu ayırma işlemini kim yapar?

Tek parseldeki taşınmazın bölünerek paylaşılması işlemine tapuda ifraz deniyor.  Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemi ifraz (ayırma) işlemi olarak ifade ediliyor.


İfraz işlemi, bir gayrimenkulün bir sahibi varken, bölünmesi ya da bir kısmının satılması durumlarında ortaya çıkabiliyor. Tapu ayırma işlemi, taşınmazın maliklerinin başvurusu ile yapılıyor. 


Ayırma işleminin yapılabilmesi için söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakların temin edilmesi ile başvurulması gerekiyor. İfraz işleminin tamamlanabilmesi için bir de belirlenen harcın ödenmesi gerekiyor. 


Tapuda ifraz için birtakım belgeler de isteniyor. Bunlar:

•Krokili beyanname (Kadastro Müdürlüğü’nce tanzimli),

•Taşınmaz mal belediye ve mücavir alan sınırları çerisinde ise Belediye Encümen kararı, dışında ise İl idare Kurulu kararı,

•Taşınmaz mal malikinin veya maliklerinin nüfus hüviyet cüzdanları veya pasaportları,malik...